Omapclockplus - problem

• 2 Odpowiedzi
  • 478 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Omapclockplus - problem
« dnia: Wrzesień 02, 2006, 18:15:36 »
Witam.

Uzywam bardzo wygodnego programiku do podkrecania - omapclockplus.
Jednakze czym zadam wyzsza predkosc - tym po krotszym uplywie czasu wraca ona do defaultowej wartosci 180Mhz - np. Gdy ustawie 240Mhz - to gdzies po jedej godzinie nastepuje powrot do 180Mhz, a przykladowo jak ustawie 204Mhz to na tej predkosci "Czarodziej" sie utrzymuje przez kilkanascie godzin.
Czy HTC Wizard ma jakis czujnik temperatury, ktory po przekroczeniu pewnego jej poziomu rewertuje czestotliwosc CPU do nominalnej jego predkosci?

Mam wgranego ROMa na G3 ze strony molski.biz.

Bede wdzieczny za jakomkolwiek pomoc.

Pozdrawiam,

PP

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Omapclockplus - problem
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 02, 2006, 19:14:17 »
Lepszym programem jest OmapScaler i OmapScaler Lite, moim zdaniem. Z tego co mi wiadomo nie ma takiego czujnika i mozna spokojnie podkrecic do wielkosci, ktora bedzie dla danego sprzetu stabilna. A gdzie masz wrzucony ten OmapClock Plus?Bo jesli w zlym miejscu to po przejsciu w stan uspienia i wybudzeniu Wizard po prostu wroci do nominalnej predkosci.

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
Omapclockplus - problem
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 02, 2006, 19:37:03 »
Czujnik temperatury jest i to chyba nawet w każdym pockecie. Zresztą wystarczy zainstalować np. Batti i w Batti Config w zakładce Info jest podana aktualna tempeartura baterii. Jednak czujnika w procku chyba nie ma, zresztą myślę, że jednak przegrzanie nie jest przyczyną twojego problemu (przynajmniej nikt o tym jeszcze nie pisał).
Najlepiej zrób hard/clean reset, ewentualnie wgraj nowy rom i zobacz wtedy jak program będzie się zachowywać.