odblokowany ekran dotykowy

• 8 Odpowiedzi
  • 861 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
« dnia: Marzec 10, 2006, 17:50:48 »
witam!

szukałem ale nie znalazłem...

Mój problem polega na tym, że podczas uśpienia mojego MDA III który spoczywa w kieszeni, dosaje sms-a lub ktoś do mnie dzwoni, ale ja tego nie usłuszałem mój PDA wybudza się i kiedy wyciągam go po pół godzinie .... zdziwienie mam odpalone sporo aplikacji, które się same odpaliły podczas pobytu mda w kieszeni. Aplikacje odpalają się w momencie po tym jak ktoś zadzwoni a ja nie odbiore, bo przez pewien czas MDA jest aktywny i reaguje ekran na dotyk. Czy jest na to jakieś lekarstwo..??? Pomocy.

Pozdrawiam Łukasz
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 10, 2006, 18:01:41 »
Lekarstwem będzie pokrowiec  :D
bo z tego co piszesz wynika że ekranik nie jest chroniony...
jest to bardzo ryzykowne  :!:
jak ekran będzie osłonięty w kieszeni nic sie nie włączy a co najważniejsze nie zniszczy się :!:
 :wink:

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 10, 2006, 18:15:47 »
Ale przyciski też reagują i po wyciągnięciu jes odpalon kalendarz, kontakty, ciekawe ile razy już sam zadzwonił?!?
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 10, 2006, 18:20:02 »
aha reagują...
masz ten pokrowiec czy nie?
bo z tego co pamiętam (ale nie jestem pewny) MDA3 zieloną słuchawkę ma pod ekranem, wiec w pokrowcu sam wywołać połaczenia nie powinien...

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 10, 2006, 18:25:48 »
Pokrowca nie posiadam, ale mam taki otwierany i dużo czasu by zajmowało wyjęcie go po to aby z kimś porozmawiać, więc go nie używam.
Chodzi mi o to żeby po dotarciu sms-a, ale go nie odczytaniu MDA w bardzo szybkim czasie sie sam usypiał i działo sie to samo po nie odebraniu rozmowy, szybciej niż 30 sekund....  :-(

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 10, 2006, 18:32:12 »
minimalny czas wyłączenia to 1 minuta :( - 1 minuta ale beż używania czegokolwiek, wystarczy że w kieszeni ekranik zostanie dotknięty lub przyciśniety przycisk i znowu minuta, od nowa...
nie wiem może jest taki soft który jeszcze skraca ten czas...
może zmień pokrowiec - (są różne poprzeczne i podłużne  :P  )

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 10, 2006, 20:50:29 »
Przyznam racje, IRYTUJACE, ostatnio nawet jak zaqupilem TomTom05 to moje MDA3 odrazu sobie go upodobalo i np: przy kazdym sms lub gdy bateryjka umiera itp. sprzet sie wybudza i odpala TT.  Spowodowane jest to oczywiscie tym ze trzymajac MDA w "pochwie" dotykam nieswiadomie ekranu ktory to odpala aplikacje; w tym przypadq TT05 bo jest najobszerniejszy na pulpicie. Hnnnn, wydaje mi sie ze pozostalo tylko qupic metalowy pokrowiec.

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 10, 2006, 21:10:28 »
Dobra rada, zainstaluj screenGuard

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 11, 2006, 01:04:04 »
Cytat: "Marek35"
Dobra rada, zainstaluj screenGuard

Dzięki serdeczne napewno pomoże :-D

Temat zamknięty