Znowu Acticesync

• 4 Odpowiedzi
  • 574 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Znowu Acticesync
« dnia: Marzec 14, 2006, 21:49:28 »
Moje trucie na forum doczekalo sie  juz zlosliwych uwag!! zapewne czesciowo slusznych. Mam jednak kolejny problem i po zwertowaniu calego forum jestem zmuszony prosic o kolejna pomoc!!

Chodzi oczywiscie o nieszczesnego Activsync , pierwszy raz spotkalem sie z tak uporczywa instalacja , a przeciez to dwa softy tej samej firmy !!

Problem polego na tym iz instaluje activesync 4.1 podlaczam xda instalaja przebiega bez zazutow. Problem poawia sie przy samym łączeniu otoz zielone kolko As zaczyna sie krecic pojawia sie komunikat "trwa łaczeni: i tyle!!! . Caly czas tak jest i nic sie nie zmienia !!

Mam zainstalowanego sp2 + jeszcze jakies dodoatki , co do firewalla to chyba nie mam poniewaz na pulpicie pojawiaja sie komunikaty typu "system windows wykrywa ze ten komputer nie ma zainstalowanej zapory" Robilem twardy reset ppc i nic !! dalej to samo

*

Offline lipciopda

• 6801
Znowu Acticesync
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 15, 2006, 08:46:40 »
masz jakis program antywirusowy?

*

Offline michau

• **
  • 153
    • http://www.e-poka.com
  • Sprzęt: Palm M105, MDA Compact I (HTC Magican), SPV M650 (HTC Artemis), HTC Wizard, HTC Diamond
Znowu Acticesync
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 15, 2006, 10:09:23 »
gnojek
Wylacz antywirusa i wylacz firewalla systemowego (jest jakies takie "cos" w SP2 - chociaz moze az taki nie jest zeby blokowac produkty swoje). Byloby milej jakbys wiedzial czy jednak masz czy nie firewalla  :wink: .

Antywirusy czesto maja wbudowane rozne "udogodnienia" (np. norton), ktore wiedza lepiej co jest ok a co nie i byc moze stad Twoj problem. Sprobuj zainstalowac Card Export II i zobacz czy dziala przesylanie plikow (ew. jesli masz Resco File Explorera mozesz przez Wyslij do..>). Jesli tak to prawdopodobnie cos blokuje ActiveSynca (czytaj: jednak nie wylaczyles firewalla). Zeby on dzialal musi zostac otwarte polaczenie prawdopodobnie typu "serwer"...

*

Offline Tomko

• 330
  • Sprzęt: XdaExec, Omnia, BB Bold.
Znowu Acticesync
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 15, 2006, 10:22:44 »
Takie coś jak opisałeś występuje u mnie przy włączonej zaporze w Pandzie.
Broń - To prawo wolnego człowieka, nie przywilej nadany przez urzędnika.

*

Offline lipciopda

• 6801
Znowu Acticesync
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 15, 2006, 10:28:28 »
bo Panda jest programem antywirusowym oraz firewallem w jednym - jest to normalne zjawisko przy AS - trzeba zezwolic na polaczenie i koniec