No i stało się

• 8 Odpowiedzi
  • 832 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

No i stało się
« dnia: Maj 21, 2006, 03:29:51 »
uwaliłem podczas upgradu romu mojego spv m3000, tzn, kolega poradził, zebym zrobił na laptopie - żeby było bezpieczniej niż na stacjonarce - ze niby pradu nie zabraknie - niestety - zarządzanie energią wyłaczyło wizarda na 98% nowego romu - teraz mój wizard ma tylko kolorowe paski - czerwony zółty niebieski i biały. Na czerwonym napisy RUU oraz IPL 2.21 oraz SPL 2.21 , na białym nap[is USB pojawiający się po przyłaczeniu do komputera - active sync nie widzi go, a awizard chyba (!) nie wgrywa - chyba że coś nie tak robię. Nasze forum mało mówi o takich upadkach, a zagranicznego zracji na nieznajowmość innych języków - nie rozumiem.... Może mi ktoś pomóc?

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
No i stało się
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 21, 2006, 08:53:40 »
u.... cienko;/

z notebookiem to był niezły pomysł - też zawsze staram się za lapa flashować... (tylko oczywiście trzeba najpierw wyłączyć wszystkie wygaszacze, wstrzymania i hibernacje...(

Czy wizardy da sie przez karty flashować? Bo jeśli nie, to chyba serwis zostaje... A nic na ten temat na xda-dev nie widziałem...

*

Offline bielowm

• **
  • 215
  • Sprzęt: iPhone4/HTC HD7
Re: No i stało się
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 21, 2006, 08:59:05 »
Cytat: "Almon"
uwaliłem podczas upgradu romu mojego spv m3000, tzn, kolega poradził, zebym zrobił na laptopie - żeby było bezpieczniej niż na stacjonarce - ze niby pradu nie zabraknie - niestety - zarządzanie energią wyłaczyło wizarda na 98% nowego romu - teraz mój wizard ma tylko kolorowe paski - czerwony zółty niebieski i biały. Na czerwonym napisy RUU oraz IPL 2.21 oraz SPL 2.21 , na białym nap[is USB pojawiający się po przyłaczeniu do komputera - active sync nie widzi go, a awizard chyba (!) nie wgrywa - chyba że coś nie tak robię. Nasze forum mało mówi o takich upadkach, a zagranicznego zracji na nieznajowmość innych języków - nie rozumiem.... Może mi ktoś pomóc?

Poszukaj dobrze na forum było o tym już w dziale Pfone... i dokładnie o bardzo podobnym przypadku. Powodzenia.

*

Offline Mcgiver

• 382
    • http://www.Maxi-PDA.prv.pl
  • Sprzęt: Acer N311 WM6.1
No i stało się
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 21, 2006, 13:27:59 »
NIe jestem pewien ale jesli startuje bootloader to podlacz SPV do kompa poczekaj hwilke i odpal jakies RUU on powinien go wykryc i wgrac nowy rom.

Napisz jak poszlo!!!

Powodzenia
Mcgiver
Polecam:

No i stało się
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 21, 2006, 21:52:24 »
muszę powiedzieć, że dzieją się rzeczy dziwne... naprawdę zacznę wierzyć w spiskową teorie dziejów... ;) (to tak na marginesie)
Posta napisałem po 2,5 ha prób, po kolejnej godzinie z jakichś powodów ruszyło któreś kolejne RUU.exe - nie rozumiem, czemu wcześniej nie...

a prąd później też akurat w nocy wyłączyli... hmmm[/img]

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
No i stało się
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 21, 2006, 21:56:56 »
to juz temat  na kolejny odcinek "po tamtej strone" :D
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

No i stało się
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 21, 2006, 21:57:46 »
Cytat: "Almon"

a prąd później też akurat w nocy wyłączyli... hmmm[/img]

THE OTHERS ? 4,8,15.... ;)
SDTV team

*

Offline evad

• 465
    • http://adl.pl
  • Sprzęt: Nokia N900, E72 i kilka innych...
No i stało się
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 22, 2006, 12:02:57 »
Cytat: "Adamerso"
Czy wizardy da sie przez karty flashować? Bo jeśli nie, to chyba serwis zostaje... A nic na ten temat na xda-dev nie widziałem...

dopóki zgłasza się bootloader, to nie trzeba żadnego serwisu. zwykły RUU wystarczy.

No i stało się
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 23, 2006, 12:46:13 »
No to masz naprawdę PECHA !!

Ja też miałem ten ekranik tylko bo system mi już nie wstawał i faktycznie RUU się odpalił bez problemu i sfleshowałem go i już jest OK.