Czuję się w obowiązku dodać swoje 3 grosze. Posiadam Mio A701 z wgranym Windowsem mobile 6.1 pobranym z tego forum. Palmtop bez problemu działał z kartą plusa i orange. W zeszłym tygodniu zakupiłem starter Play na kartę (nie fresh) i po włożeniu sima wyświetla "Włóż kartę SIM" czyli nie widzi karty wogóle. Sim 6 stykowy ze stykami w kształcie małego kwadratu. Wgrałem szablony podane w tym wątku, ale oba nie pomogły. Mio cały czas nie widziało karty. Karta oczywiście na starym SE t68 chodziła bez problemu. Kilka telefonów do pomocy Play do niczego nie doprowdziło, chociaż ktoś doradził wymianę sprawnego sima mówiąc "a może akurat". W sumie rezygnowany udałem się do salonu wymieniłem sima na również 6-stykowego, ale ze stykami w kształcie globusa i ... działa!!!. Nie wiem, czy w moim przypadku nie okazały się pomocne wgrane wcześniej z tego wątku szablony ustawień, ale same z siebie nie pomogły. Pomogła dopiero wymiana karty. Zachęcony wziąłem jeszcze abonament bez telefonu, dostałem sima 8 stykowego ze stykami w kształcie "dużego kwadratu" i też działa.
Reasumując, są więc sytuację, kiedy to właśnie 6-stykowego sima należy wymienić. Przypominam że przed wymianą sima trzeba go najpierw zarejestrować, a do tego potrzebny jest dowód osobisty i PUK do karty (!! kto go pamięta !!) czyli plastyk, z którego sie wyłamuje sima
Mam nadzieję, że komuś pomogłem. Pozdrawiam.