MS Outlook 2002 a synchronizacja przez Active Sync!

• 26 Odpowiedzi
  • 2277 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline marbron

• *
  • 93
  • Sprzęt: HTC HD2
« dnia: Czerwiec 21, 2006, 00:36:18 »
Mam problem. Posiadam Qtek S200 i przy polaczeniu  przez Active Sync z moim PC synchronizuja sie tylko pliki Windows PC (np. zdjecia,dzwonki,dokumenty Word itp) a nie synchronizuja mi sie kontakty, terminy, "taski",e-maile... Reinstalowalem juz kilka razy program MS Outlook 2002 (dolaczony na plycie) ale bez rezultatow. Po instalacji programu,nie pokazuja sie zadne ikonki na pulpicie,ale program jest na na twardym dysku kompa, jednak fizycznie nie moge go otworzyc bo nie mam jak.  

Przy synchronizacji wyskakuje komunikat "The server could not be reached.This can be caused by temporarly network conditions. Support code: 80072ee2". Ja w kompie mam Outlook Express 6,moze to jakas niekompatybilnosc?? Sam juz nie wiem co mam robic,reinstalacja nic nie daje. Na Qtek'u jest komunikat Exchange Server Synchronized: None.

Czy musze cos skonfigurowac czy jest jakis inny blad? Moze ktos mial podobny problem?

Wdzieczny bede za wszelka pomoc.

Pozdrawiam.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 30, 2006, 07:12:58 »
1 z expressem nie zadziała,
2 czy nie miałeś wcześniej innego PPC z systemem 2002/2003?
3 sprawdź ustawienia firewalla i antyvirusa
4 reinstalka Active Sync też może pomóc (wersja odpowiednia to 4.1, 4.2)

*

Offline marbron

• *
  • 93
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 30, 2006, 12:01:29 »
Czyli co, musze calego nowego offica zmienic w PC?? Firewall'a odlaczam na czas synchronizacji, a antivirus chyba jest ok (mam avasta). Nie mialem nigdy innego PPC. Active Sync juz reinstalowalem, mam wersje 4.1.
Przeciez musi byc jakies wyjscie   :terrified:

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 30, 2006, 12:22:17 »
nie całego nowego offica, pisałeś że instalowałeś wersję MS Outlooka z płyty załączonej do Qtek'a i powinno być ok, napisałem że z expressem nie da rady ponieważ niżej pisałeś o expressie
mi też sie nie synchronizuje z Outlookiem ale u mnie jest ten problem, że wcześniej miałem PPC z 2003 i z tego co doczytałam bez reinstalki windy  :(  nie da rady

*

Offline marbron

• *
  • 93
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 30, 2006, 12:33:38 »
Myslalem, ze Outlook ktory uzywam w PC ma jakies znaczenie, dlatego napisalem o Expressie. To w takim razie, jaki moze byc problem?? Ja nie mialem nigdy innego pda, wiec twoj problem odpada. Po zainstalowaniu z plyty MS Outlook nie mam na pulpicie ani na dole ekranu zadnego sladu (ikonki) n/t temat. Tylko jak wchodze w dodaj/usun programy, Outlook tam siedzi. Natomiast o synchronizacji nie ma mowy...Nie wiem, co mam zrobic, lub do kogo sie zglosic, zeby to zadzialalo! :(

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 30, 2006, 12:37:30 »
instalowałeś w odpowiedniej kolejności :?:
1 Outlook
2 Active Sync
3 podpięcie PPC

*

Offline marbron

• *
  • 93
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 30, 2006, 12:49:51 »
Nie pamietam,ale chyba tak. Poza tym na poczatku mialem problem z synchronizacja, bo blokowal firewall wiec od razu po instalacji nie moglem polaczyc PPC. Potem, jak juz dzial ActiveSync, to reinstalowalem Outlooka ze 2 razy i nic.

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 30, 2006, 12:55:29 »
Nie masz czasem innego MS office, oprócz tego Outlooka ? Bo to wygląda na konflikt wersji.

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 30, 2006, 12:59:36 »
'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

*

Offline marbron

• *
  • 93
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 03, 2006, 00:29:16 »
Nie mam innego Outlooka. W PC mam Outlook Express 6.0 a na plycie dodoanej do pda mam Microsoft Outlook 2002. Jezeli jest to konflikt wersji to co mam zrobic zeby tego konfliktu nie bylo i zeby dzialal mi zarowno Outlook w PC jak i syncgronizacja Qtek'a prze Active Sync 4.1 z PC???
Mam nadzieje,ze jest jakies wyjscie!! :mysli:

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 03, 2006, 07:09:09 »
nie jest to konflikt wersji, ponieważ Express i MS Outlook to osobne oprogramowanie, Express jest standardowo w każdym Windowsie, Outlook jest w pakiecie Office, lub osobno
jeszcze raz odinstaluj i zainstaluj Active Synca, zrób soft reset, myłłącz firewalla i na chwilę antywirusa i zobacz czy działa

*

Offline marbron

• *
  • 93
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 04, 2006, 13:30:29 »
Zrobilem tak i mam teraz wiekszy problem: przeinstalowalem MS Outlook 2002 i Active Sync na PC, zresetowalem PC, chcialem zrobic soft reset,ale po nacisnieciu rysikiem przycisku na dole Qtek'a i przytrzymaniu go nic sie nie dzialo (robilem to kilka razy i trzymalem dosc dlugo) wiec chyba soft reset sie nie zrobil (czy cos zle robilem??). Tak czy inaczej, podlaczylem Qtek do PC kablem USB, sterowniki sie ponownie zainstalowaly, odlaczylem firewall'a i antywirusa..... i nic, nawet Active Sync sie nie uruchomil. Bylo identyczne zjawisko, jak mialem na poczatku, ale wtedy spowodowane to bylo aktywnym firewall'em a teraz?? nie wiem jaka jest przyczyny, fakt faktem,ze nie moge w zaden sposob juz sie polaczyc z kompem. Moze przyczyna lezy w soft resecie, ale jak go zrobic (wszystko robilem w/g instrukcji...i nic). Juz probowalem z fiewall'em i antywirusem, bez obu, pojedynczo i nic.

Nie mam juz sily  :wkurzony: Czy jest jakies wyjscie?? Przynajmniej, zebym przywrocil Active Sync!!! ???

« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 04, 2006, 15:03:38 »
Problem moze byc gdzies indziej.
Zobacz czy OUTLOOK jest twoim domyslnym programem pocztowym?

Jezeli nie jest - zrob tak aby byl i to powinno pomuc

PozdrawiamWOJTEK

*

Offline marbron

• *
  • 93
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 04, 2006, 23:15:11 »
Outlook Express jest moim domyslnym (tez w ustawieniach) programem pocztowym. Innego nie mam!!

*

Offline marbron

• *
  • 93
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 04, 2006, 23:40:00 »
Teraz juz mi dziala Active Sync (nie wiem dlaczego przedtem nie dzialal), ale Outlook w dlaszym ciagu nie. Przy folderze Exchange Server w trakcie synchronizacji jest napisane "synchronizing files" (tasks, calendar, contacts, messages),ale po zakonczeniu wyskakuje komunikat, ze "the server could not be reached. This can be caused by temporaly network conditions. Support code: 80072ee2". Nie wiem, dlaczego nie synchronizuje sie.

Czy ja moze powinienem ustawic jakies parametry tego exchanga gdzies? I jakie?

Czy powinienem miec jakas ikonke Microsoft Outlook 2002 na pasku albo pulpicie? Nic takiego nie mam, a okragla ikonke Active Sync mam na pasku no i wszystkie pliki normalnie mi sie synchronizuja (np. Auto Mapa, muzyka, pliki worda, notes itp).

Outlook Express dziala bez zarzutu na PC.

Moze po tych informacjach ktos z was wie gdzie lezy problem???

*

Offline marbron

• *
  • 93
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 06, 2006, 23:04:04 »
Czy naprawde nikt nie moze mi pomoc? Jestem pewien ze sa tu eksperci, ktorzy sie na tym znaja! Prosze o pomoc, bo naprawde nie mam pojecia co mam dalej zrobic, zeby zsynchronizowac dane (oprocz plikow, ktore sie synchronizuja bez porblemu!!)

Bede wdzieczny za pomoc!!!

« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 06, 2006, 23:14:25 »
Miałem podobny problem z Outlookiem instalowanym z płyty, instalowałem na różne sposoby na różnych komputerach i w końcu się poddałem, natomiast nie ma najmniejszego problemu z Outlookiem instalowanym zpakietu Microsoft Office- ładnie łaczy się i synchronizuje, mimo, że używam także Expressa.

*

Offline marbron

• *
  • 93
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 06, 2006, 23:18:50 »
Dzieki za sugestie, ale jak mam to zrobic? Jak zainstalowac? Czy mam go gdzies w PC??
Podziel sie swoim doswiadczeniem!

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 07, 2006, 00:52:27 »
Cytat: "marbron"
Dzieki za sugestie, ale jak mam to zrobic? Jak zainstalowac? Czy mam go gdzies w PC??
Podziel sie swoim doswiadczeniem!

kilka pytan bo nie doczytalem

1. jakiej wersji office uzywasz na pc ?
2. czy mozesz wywalic calego office i outlooka 2002 i zainstalowac wersje beta pakietu 2007 .... do sciganiecia ze strony m$ ?

pozdr

*

Offline marbron

• *
  • 93
« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 07, 2006, 01:10:16 »
Nie wiem,gdzie te wersje mam znalezc. Worda mam w wersji 9.0, a w programach pojawia mi sie Office Premium 2000. Outlook Express 6.0. Dziwne jest, ze niby Microsoft Outlook 2002 jest w wykazie programow do usuniecia/dodania (az 192 MB), ale nigdzie indziej nie moge go znalezc (np w Explorerze)...

Jezeli zainstaluje wersje beta 2007 (wyrzucajac poprzednia) to co potem, przeciez to jest wersja testowa i pewnie trialowa i potem (jak wyrzuce mojego office'a) to nie bede mial juz wogole nic :(

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 07, 2006, 10:43:43 »
Nie wiem,gdzie te wersje mam znalezc. Worda mam w wersji 9.0, a w programach pojawia mi sie Office Premium 2000. Outlook Express 6.0. Dziwne jest, ze niby Microsoft Outlook 2002 jest w wykazie programow do usuniecia/dodania (az 192 MB), ale nigdzie indziej nie moge go znalezc (np w Explorerze)...

Jezeli zainstaluje wersje beta 2007 (wyrzucajac poprzednia) to co potem, przeciez to jest wersja testowa i pewnie trialowa i potem (jak wyrzuce mojego office'a) to nie bede mial juz wogole nic :(

trialowa do polowy stycznia 2007 ;-))

w office 2000 jest tak
otwieram excela, klikam
pomoc
microsoft excel - informacje
(otwiera sie okienko) i .... pokazuje wersje

microsofft excel 2000 (wersja 9 etc etc)

*

Offline marbron

• *
  • 93
« Odpowiedź #21 dnia: Lipiec 07, 2006, 12:00:02 »
Wiem,ze do polowy stycznia....i co dalej, jak wywale moja????

Microsoft Excel 2000 (9.0.2812)

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #22 dnia: Lipiec 07, 2006, 12:29:52 »

tzn ? bo chyba nie zrozumialem pytania ....

« Odpowiedź #23 dnia: Lipiec 07, 2006, 12:33:13 »
właśnie w podobnej sprawie zadzoniłem do Microsoftu, miła pani sprawdziła moją licencję na program Outllok 2002 (zakup lipiec 2006) a następnie powiedziała że porada będzie płatna !!! kur.... ma....

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #24 dnia: Lipiec 07, 2006, 12:52:58 »
Cytat: "roolet"
właśnie w podobnej sprawie zadzoniłem do Microsoftu, miła pani sprawdziła moją licencję na program Outllok 2002 (zakup lipiec 2006) a następnie powiedziała że porada będzie płatna !!! kur.... ma....

oj nie czyta sie postow ... support do Outlooka 2002 dolaczanych do PDA zajmuja sie producenci PDA - HP, dell etc ... a nie microsoft
ale i dla mnie nowoscia jest to ze kaza sobie placic  :S

to sa wlasnie zalety licencji OEM .... niestety

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056

*

Offline marbron

• *
  • 93
« Odpowiedź #26 dnia: Lipiec 07, 2006, 13:08:39 »
Cytat: "andy_bez_wandy"

tzn ? bo chyba nie zrozumialem pytania ....

Mialem na mysli, ze wersja trialowa Office 2007 jest wazna do stycznia 2007. I co potem zrobie, jak juz nie bede mial swojego Office'a 2000 i wygasnie mi 2007?? Po prostu zostane bez office, czego nie chcialbym....

Czy juz cos skumales z tymi moimi wersjami Office'a? Czy mozna jakos dojsc dlaczego synchronizacja nie dziala i co trzeba zrobic zeby zadzialala??