Witam.
Jestem użytkownikiem telefonu HTC TyTN znanego wszystkim bardziej jako Hermes. Poczatkowo byłem nim zachwycony, ale po pewnym czasie zaczęły się moje problemy:
a) kłopoty z siecią wifi - znajduje sieć, ale bardzo długo się z nią łączy, w momencie połączenia sieć nie działa;
b) gubi sieć GSM, przez co często nie można się do mnie dodzwonić i włącza się skrzynka pocztowa, bardzo irytujący problem;
c) zrywa połączenie GPRS, przez co wzrastają koszty przy każdym ponownym połączeniu (w MDA Compact nigdy czegoś takiego nie było nawet, gdy byłem poza zasięgiem sieci), zainstalowałem GPRS Monitor i GPRS Alive, ale żaden program nie pomógł;
d) często zamiast ikonki G pojawia mi się ikonka U, mimo że mieszkam poza zasięgiem sieci UMTS, wtedy w ogóle nie mogę połączyć się z internetem;
e) bateria, która początkowo trzymała mi prawie 2 dni nagle przestała trzymać i teraz starcza mi zaledwie na 7 godzin przy średnim użytkowaniu, mimo że ją sfomatowałem
Być może trafiłem na wadliwy egzemplarz, a może to kwestia oprogramowania. Telefon jest na gwarancji, więc najwyżej go wyśle do serwisu w Warszawie. Nie mam innego wyjścia, ponieważ telefon w ogóle nie spełnia swoich bogatych funckji. Jeśli któryś z Was miał podobne lub inne problemy podczas użytkowania Hermesa to niech umieści swoje posty w tym wątku. Pozdrawiam.
Mateusz