Mio A701 zawiesza się przy "wiadomościach"

• 3 Odpowiedzi
  • 445 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mio A701 zawiesza się przy "wiadomościach"
« dnia: Styczeń 20, 2008, 01:29:34 »
Witam,

mam problem z kupionym 5 miesięcy temu mio a701. Otóż jakiś czas temu kiedy w mojej skrzynce odbiorczej było ponad 1200 wiadomości (sms, nie maile) po tap'nięciu na Messages w Today telefon się zawieszał. Przestawał zupełnie reagować, musiałem go resetować, nawet twardy reset nie pomagał po przywróceniu backupa. Pogodziłem się więc z faktem, że wszystkie smsy mi przepadną i używałem mio dalej. Jednak dzisiaj przy ok 50 wiadomościach sytuacja znowu zaczęła się powtarzać!
Czy ktoś spotkał się z czymś podobnym? Co mogę zrobić poza awanturą w serwisie? (bo jest jeszcze na gwarancji, ale nie mam telefonu zastępczego, a nie sądzę żeby mi takowy wydali)

Pozdrawiam serdecznie!

*

Offline bikekowal

• 13104
Odp: Mio A701 zawiesza się przy "wiadomościach"
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 20, 2008, 02:40:46 »
pewnie awantura w seriwsie nic nie da - na to nie ma gwarancji. Raczej pozostaje Ci robienie backupu smsów po jakimś czasie i usuwanie ich na bieżąco.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline gader

• 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 20, 2008, 02:51:03 »
SkTools ma funkcje czyszczenia dziwnych sms, maili np takich zajmujacych "0 miejsca". Nieraz pomaga tez ubicie procesow tmail.exe i poutlook.exe .
Be more digital.
pıoɹpuɐ

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 20, 2008, 12:10:08 »
No ale przecież nie będę wykonywał tych wszystkich czynności za każdym razem kiedy w skrzynce zbierze się 50 smsów. Zrobiłem twardego reseta i znowu działa w porządku.. Tylko że resetowanie telefonu co 3-4 dni też mi się nie widzi, ani usuwanie na bieżąco - musi się dać coś z tym zrobić, a jeśli nie oznacza to, że produkt jest wadliwy więc chyba powinien zostać wymieniony w ramach gwarancji, czyż nie?