miniUSB

• 6 Odpowiedzi
  • 585 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

miniUSB
« dnia: Grudzień 27, 2005, 21:45:29 »
Witam!
Kupujac i-mate k-jam (qtka 9100) ucieszylem sie m.in z tego, ze w koncu kupie sobie kabli polaczeniowych z kompem do woli. Bede mogl wszedzie ladowac poceta gdzie tylko znajde kompa.
Dzis polazlem do MediaM zeby zakupic kilka kabelkow. Odpadlem jak mi sprzedawca pokazal ze jest kilka rodzajow miniUSB (koncowek). W zasadzie to pokazal mi 11 rodzajow, ale fizycznie pasowaly co najmniej 2. Kazde z nich "wloze" do pocketa, tylko nie wiem ktore to te wlasciwe.
Powiedzcie mi prosze, czy to miniUSB zastosowne w i-mate ma jakies oznaczenie, bo nie moge sie doszukac ... Moze to mi pomoze w kupnie ?
Wiem mnie wiecej ze miniUSB (koncowki) sa zbudowane w podobny sposob, tnz. zasilanie maja po brzegach, itd, ale nie wiem jak z pozostalymi pinami. Pewnie sa jakies roznice. No chyba ze nie ma ....

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
miniUSB
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 27, 2005, 22:12:57 »
'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

miniUSB
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 27, 2005, 22:42:08 »
hmm, mniemam ze Tobie pasi taki ...
Musze miec jakies oznaczenie - chyba to ma jakies ...? co nie?
Dzis ogladalem co najmniej dwa identycznie wygladajace kable ale nie takie same...

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
miniUSB
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 27, 2005, 22:54:47 »
Moim zdaniem nie ma zadnej roznicy. Ja caly czas uzywam kabla od Canona i pasuje do wszystkiego co sprawdzalem, a bylo kilka urzadzen.
Popros sprzedawce o kabel usb do Canona :)

*

Offline Jasse

• **
  • 180
miniUSB
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 27, 2005, 23:00:10 »
Witam!

Miniusb jest ogólnie takie same nie ma różnicy , ja kupiłem za 7zł.
i pasuje :)

*

Offline M@rk

• *
  • 73
miniUSB
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 27, 2005, 23:49:19 »
Sprawdzilem u siebie "rozne rodzaje" kabli: do Canona, do Sony, do PSP, od innych MDA z miniUSB itd. Bedzie Ci dzialal tzn: bedzie synchronizowal sie z PC a ponadto ladowal MDA. Niestety, tylko Sony pokusil sie o jakis symbol na przewodzie, ktory Ci podaje: ZCAT 1325 0530.

Pozdrawiam
M@rk

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
miniUSB
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 28, 2005, 10:23:40 »
Ja mam kable od Nokii, dysku przenosnego, motki V3 i od cyfrowki casio i wszystkie kable dzialaja identycznie.