Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x oraz 7/8.x/10
Pocket PC z telefonem - ogólnie (WM Professional/WP6.x)
MDA Compact i LAN po BT
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
MDA Compact i LAN po BT
4 Odpowiedzi
548 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
korneliusz
147
Sprzęt: HP hx4700
MDA Compact i LAN po BT
«
dnia:
Maj 13, 2006, 18:11:38 »
Witam
W newsach na stronie wprawdzie znalazłem informacje ze chłopaki z xda developers coś tam wykombinowali i można zainstalować menadżer z innego palmtopa i niby działa LAN acces ale jak to jest z tym naprawde? Chodzi mi internet głównie i VNC. Czy może nie ma sensu kombinować z tym LAN acces i spróbować łączyć sie przez AS i BT z pass t... (zapomnialem jak to sie nazywa)? Bo nie wiem czy warto kupić sobie BT do komp czy lepiej karte wi-fi do compacta i nie martwić sie problemami.
Jescze takie małe pytanie, na jaką odległość w rzeczywistości będzie działało takie połączenie PC <-> Compact via BT? Bo tutaj wi-fi z pewnością jest lepsze, ale różnie to bywa z BT w różnych urządzeniach,
Pozdrawiam
ssn
248
MDA Compact i LAN po BT
«
Odpowiedź #1 dnia:
Maj 14, 2006, 00:47:16 »
U mnie w zasadzie po BT działa w ramach całego mieszkania, nawet przez ścianę nośną. Można założyć, że jest to odległość do 10m. Uzywalem 3 roznych BT do PC i bylo podobnie. Na większy zasięg nie ma co liczyć, chyba, że na otwartej przestrzeni.
jarekt
755
na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
Sprzęt: THD, Hero, Milestone
MDA Compact i LAN po BT
«
Odpowiedź #2 dnia:
Maj 16, 2006, 10:08:54 »
U mnie kiszka - dziala tylko w bezposredniej odleglosci od PC. Sprawdzalem 2 dongle i bylo podobnie na obu (fakt ze sciany mam 60 cm grubosci wiec nie ma sie co dziwic). Idealem byloby kupno AP z bluetoothem - szukam i szukam i nadal nie znalazlem sposobu zeby wzmcnic sygnal BT z dongla.
Co do Lana to IMHO szkoda pamieci na instalowanie stacka bluesoleil skoro przez ActiveSync PassThru dziala podobnie (bez bezposredniego dostepu do plikow na PC). Jesli potrzebny Ci bezposredni dostep do zasobow PC mozesz sprobowac z darmowymi: Orbem (orb.com) lub LogMeIn (logmein.com) ktore niezaleznie od tematu naszej dyskusji sa naprawde warte sprawdzenia.
Co do karty WiFi to jak najbardziej ale Compact nie ma slotu na CF wiec zostajesz bez pamieci (jesli masz upgrade do BigStorage Romu to da sie to przezyc korzystajac z pamieci Storage).
Reasumujac - BT wystarczylby w zupelnosci gdyby tylko znalezc sposob na zwiekszenie mocy dongli, bez tego uzytecznosc jest niewielka. Kupno WiFi na SD nie zalatwia sprawy z powodu braku pamieci (trzeba wyjac karte SD) i ogromnej pamieciozernosci takiego rozwiazania.
lukjod
503
MDA Compact i LAN po BT
«
Odpowiedź #3 dnia:
Maj 16, 2006, 21:16:01 »
w laptopie zalatwia sprawe bt na pcmcia, uzywam i zasieg jest rewelacyjny, a do peceta nie ma bt na pci?
moje palmtopy: MDA1 -> MDA2 -> MDA3 -> Wizard -> Hermes -> Kaiser -> Raphael -> Blackstone -> Leo
bosmanxxl
326
MDA Compact i LAN po BT
«
Odpowiedź #4 dnia:
Maj 17, 2006, 00:08:14 »
ok a czy możecie podać link do jakiegos tematu ktory poisuje jak to zrobić??
Mam pc z donglem bt, i chciałbym mieć dostęp do internrtu, zasoby pc mnie nie interesują.
Pozdr
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »