Do mastachow. Zaplace 100-200 zl za ozywienie Vario II.

• 27 Odpowiedzi
  • 2557 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kovac

• 13
« dnia: Listopad 19, 2006, 12:02:00 »
Witam wszystkich.

Jesli ktos sie naprawde na tym zna i sadzi ze to nie bedzie dla niego problemem poprosze o wszelkie propozycje...

Chcialbym przedstawic problem z moim vario II...
Zaczne od tego ze jest on z angielskiego T-mobile i niestety bez gwarancji...(Ale nie mial sim lock).
Moj problem prawdopodobnie wynika z mojego bledu podczas masowej instalacji roznych programow, gier itp. I wlasnie przez przypadek uruchomilem niewlasciwa wersje Rom-u (Radio Rom 1.08 For T-Mobile Mda Pro German), wynikalo to rowniez z wczesniejszej niewiedzy...Po resecie moje malenstwo przestalo sie uruchamiac, a dokladniej zatrzymuje sie w momencie pojawienia sie 5 czerwonych koleczek ( http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f9336a3361672cf1.html ), albo czasem laduje sie dalej do momentu widoku na ekranie napisu Windows Mobile ( http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d1f3d2f90417e252.html ).
Dodam ze podczas uruchamiania, kiedy na ekranie pojawia sie napis HTC Innovation na dole przy literce "R" i "G" jest napis "None" ( http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1b3c7badac4823fc.html ). Niestety nie zdazylem ucwycic na zdjeciu napisu "None".
Tak pobierznie to wszystko wyglada...

Kombinowalem na wiele sposobow, jednym z nich jest przytrzymanie przycisku "Wlaczajacego" oraz "Ok" i po chwili wcisnac rysikiem "Reset", uzyskiwalem na ekranie 4 olorowe pasy: Czerwony, Zieloy, Niebieski i Bialy. ( http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2bcbec97ab721b54.html - podczas polaczenia z komputerem wyswietlal sie na bialym pasie napis USB) oraz ( http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e7d4cc7de6605815.html - podczas braku polaczenia z kompem napis SERIAL).
Probowalem uruchomic ten oto ROM "Herm_RADIO111_noID", lecz niestety nieudawalo mi sie to.

Wiec po kilkudniowej "walce" laika z moja "slcznotka" musialem ulec, poniewaz nie mam juz pomyslow na "reanimacje".

Pytanie moje do specow w tej dziedzinie, czy jest mozliwosc ozywic mojego mda, jesli tak to w jaki sposob ?

Pozdrawiam wszystkich i dziekuje z gory za pelne i jasne odpowiedzi.

Wiem ze bedzie tez sporo takich ktore beda mnie kierowaly do opcji SZUKAJ...Lecz ta moze nie calkiem ale juz zostala przeze mnie przejrzana. Wiec darujcie sobie te uwagi. Jesli ktos potrafi, moze i chce pomoc zapraszam do przedstawienia swoich pomyslow apropo wyzej wymienionego problemu...Jeszcze raz z gory dzieki...

Acha, nie jestem w 100 % pewien czy w dobrym miejscu umiescilem post, wiec jesli to bedzie niewlasciwe to prosba do admina, aby przeniosl jesli to jest jakis problem...Pozdro...

*

Offline lukjod

• 503
  • Sprzęt: touch HD 2
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 19, 2006, 16:34:26 »
jak masz wersje bootloadera
SPL (secondary program loader) 1.04 czy 1.06
wejdz w tryb bootloadera (przycisk on oraz boczny ok i jednoczesnie reset rysikiem)
sciagnij program mtty ( z ftp.xdadevelopers.com) podaj przy polaczeniu usb (wczesniej ubij program activesyns wcescomm w menedzerze na pc)
wpisz w okienku info 2 i podaj mi swoj CID
moje palmtopy: MDA1 -> MDA2 -> MDA3 -> Wizard -> Hermes -> Kaiser -> Raphael -> Blackstone -> Leo

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 19, 2006, 20:49:19 »
Kovac
i nie dubluj wątków w różnych działach
z PPC Ogólnie usuwam

*

Offline Kovac

• 13
YYY
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 19, 2006, 22:48:00 »
lukjod:
Dzieki z gory za pomoc...
Hm zrobilem wszo jak pisales i wyskoczylo mi cos takiego:

info 2
CID: Wait interpreter timeout
HTCSF   kEŘ(HTCEUSB>

ale gownie jak wyskakuje okienko i w nim USB>
to po wpisaniu "info 2" nic sie nie dzieje...wiec nie wiem czy dobre dane powyzej podalem...
Hm coz dalej moge podzialac ?

marcinl:
Sorry za pwielenie watku, wiecej sie to nie powtorzy...

*

Offline lukjod

• 503
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 19, 2006, 23:46:13 »
ok
sciagnij rom z spl 1.04 w WWE (world wide english)
http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=Hermes_Upgrades
nastepnie w trybie bootloadera odpal instalke,
jesli sie nie powiedzie za pierwszym razem i pokaze ci ze country id error nie odlaczajac tytna od kabla usb jeszcze raz odpal instalke roma. Za drugim razem blad rtask w spl 1.04 pozwoli Ci zainstalowac nowego roma.
Jesli i to sie nie uda sciagnij sim i cid unlocka z
http://ftp://xda:xda@ftp.xda-developers.com/Hermes/Tools_and_Programs/HTC_Hermes_SIM_Unlock_v2a.zip
i zrob tak
   1. odpal bootloadera
   2. podlacz tytna do kabla usb z pc.
   3. odpal MaUpgradeUt_noID.exe program – wgra sie zcrackowane radio.
   4. odczekaj do konca (okolo 10 min).
   5. na koncu bedzie blad "Upgrade Error 114", ale radio bedzie wgrane poprawnie
   6. Soft reset
   7. po resecie podlacz tytna do pc-ta using Activesync, skopiuj HERM_Unlock_v2a.exe program do pda.
   8. Odpal HERM_Unlock_v2a.exe na pda odczekaj okoko 1 min
   9. pojawi sie "SUCCESS!" potem zrob soft reset
   10. jesli telefon automatycznie nie zaladuje kodu do sima to manualny kod jest: 22051978.

odpal w bootloaderze mtty ustaw usb i wpisz info 2 powinien pojawic sie taki oto zapis
info 2
HTCSSuperCID
teraz powinienes byc w stanie wgrac dowolny rom niezaleznie od Twojego oryginalnego operatora.
Jak to nie pomoze to poczytaj http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=Hermes_UpgradeProblems
za duzo tam tego i nie chce mi sie tlumaczyc ale jakby co to powalczymy dalej
moje palmtopy: MDA1 -> MDA2 -> MDA3 -> Wizard -> Hermes -> Kaiser -> Raphael -> Blackstone -> Leo

*

Offline Kovac

• 13
YYY
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 02, 2006, 08:56:35 »
Lukojad jeszcze raz z gory dzieki...Niestety "niby serwis"  rowniez nie dal rady...
Wiec czekam na kogos propozycje co do proby ozywienia mego vario...
Pozdro...

*

Offline lukjod

• 503
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 02, 2006, 10:25:44 »
musialbym fizycznie do niego zasiasc i poprobowac
bywasz czasem w Warszawie?

sprobuj jeszcze podmienic bootloader
zrob tak:
sciagnij to
sposob uzycia:
1. Connect your tytn to PC and wait until activesync completed.
2. Run M3100v3cUnlock.exe. Once you see checking device.... in DOS box and whilte screen on your tytn, close the program (Dos box) immedaitely.
3. Run ROMUpgradeUt.exe and follow the japanese wizard to complete the boot loader downgrade.
4. Reboot your tytn and then put it into bootloader mode agian, you should see SPL-1.04. Great!
5. Download pof's HTC_Hermes_SIM_Unlock_v2a from
http://ftp://xda:xda@ftp.xda-developers.com...Unlock_v2a.zip
6. Flash the patched radio rom 1.16, then Reboot.
7. Copy HERM_Unlock_v2a.exe a small PPC app pof wrote into your TYTN memory.
8. Open File Explorer, run HERM_Unlock_v2a.exe on your TYTN and wait about 1 minute until it shows up a completed message. Reboot again!
9. Download mtty.exe from
http://wiki.xda-developers.com/uploads/mtty.exe
10. Disable ActiveSync, and then run mtty.exe, choose usb connection; Enter. You should see USB> prompt. Type in: info 2 . When you see 00000000 or SuperCID string. You are safe and ready to upgrade to the latest TYTN 1.35 Rom with bootloader 1.09.

Re: YYY
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 02, 2006, 17:24:27 »
Cytat: "Kovac"
Lukojad jeszcze raz z gory dzieki...Niestety "niby serwis"  rowniez nie dal rady...
Wiec czekam na kogos propozycje co do proby ozywienia mego vario...
Pozdro...

Ja moge sie podjac, niestety musialbys wyslac do Dublina, albo poczekac do 20 stycznia :(

*

Offline Kovac

• 13
YYY
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 03, 2006, 00:48:54 »
Lukojad:

SIemano...caly czas jest ten sam problem ze nie laduje sie do konca system i w zaden sposob nie moge nic zrobic co jest zwazane z active sync...bo on sie nie laczy poprzez niego.
Uruchamiajac M3100v3cUnlock.exe pojawia mi sie bialy ekran na tytanie, ale nie ma polaczenia activ sync wiec Upgrade przerywa sie...

Hm bede probowal nadal bo i tak nie mam nic do stracenia, az do 10 grudnia, bo mamlot z liverpoolu do warszawy.
Jak do tego czasu nic nie schacze, to moze jak sie uda to podjechalbym jakos pomiedzy 13-16 do wawy, jesliby Ci to odpowiadalo, tak wstepnie piszac...

Poki co walcze dalej sam na oslep ;).

*

Offline Kovac

• 13
YYY
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 03, 2006, 00:54:54 »
Jackass_ass:

Hm tak do dublina to ciezko jesli chodzi o wysylke, jakos wole osobiscie przekazac...POki co niedaleko ciebie przebywam bo w liverpoolu, ale za tydzen juz do polandu spadam, no ale z tego co zrozumialem Ty dopiero bedziesz 20 stycznia, a ja juz potrzebuje mojego tytana w tym czasie na chodzie ;)., ale dzieki mimo wszystko za propozycje...

*

Offline 12nala34

• 916
  • All I ask is a tall ship and star to steer her by.
    • smartphone HTC
  • Sprzęt: IBM & PalmOne
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 03, 2006, 01:00:25 »
mam w prawdzie smartphone, ale czy nie dało by się wgrać nowszego romu od t-mobile, HTC, o2 lub i-mate :?:

Wiem, że to narazie mało poputarny PPC, ale może ktoś zrobił już backup romu przed update'm na nowy (jak tak zrobiłem, jak zmieniałem z orange na i-mate na smartphone, ale to bez różnicy). Jak coś znajde to napewno podeśle linka, a do tego czasu - BRAĆ SIĘ DO ROBOTY I PRZESZUKAĆ CAŁE GOOGLE :D

pozdrawiam 12nala34
--
Było: HTC Typhoon | HTC Wizard | Nec MobilePro 900c | HTC Universal | SE P990i | LG KS20 | Samsung GT-i5700
Teraz: IBM T60 | Sony Clie PEG-T425 | Palm m515 | Palm Tungsten T3 | FSC Loox 720 | Motorola Milestone

*

Offline 12nala34

• 916
    • smartphone HTC
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 03, 2006, 01:04:20 »
my tu bawimy się z romem, a może on po prostu jest pełny i strasznie muli :D Zrób HR :D trzeba próbować wszystkimi metodami.....

a tak w ogóle po co Ci rom do MDA PRO i na dodatek niemiecki na angielską klawiaturke :?:
--
Było: HTC Typhoon | HTC Wizard | Nec MobilePro 900c | HTC Universal | SE P990i | LG KS20 | Samsung GT-i5700
Teraz: IBM T60 | Sony Clie PEG-T425 | Palm m515 | Palm Tungsten T3 | FSC Loox 720 | Motorola Milestone

*

Offline 12nala34

• 916
    • smartphone HTC
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 03, 2006, 01:09:09 »
pisze w nowym poście, żeby się nic nie zgubiło :)

http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=Hermes_Resets

resety w TyTN:

Soft reset: Use the stylus to lightly press and hold the RESET button on the bottom of your device.

Hard reset: Press and hold the Left SOFT KEY and Right SOFT KEY, and at the same time, use the stylus to press the RESET button at the bottom of your device. You will be presented with a menu saying 'press R to reset, X to exit', if you press R Your device will be set back to factory default settings.
(The L/R soft keys are the "--" keys just up the start and OK buttons)

Bootloader mode: Hold side OK and POWER buttons together and reset with stylus.

KITL mode: Hold COMM MANAGER and POWER buttons together and reset with stylus.
KITL: Kernel Independent Transport Layer, it is the windows ce kernel debugger interface. more info
--

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 03, 2006, 01:13:09 »
12nala34

Ty sam ze soba rozmawiasz ? Edytuj watki z laski swojej i pisz komu odpowiadasz bo jakis belkot z tego powstaje i jak w czeskim filmie nie wiadomo o co chodzi i co do kogo jest kierowane.  :mysli:
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline 12nala34

• 916
    • smartphone HTC
--

*

Offline 12nala34

• 916
    • smartphone HTC
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 03, 2006, 01:23:15 »
Cytat: "oleyek"
12nala34

Ty sam ze soba rozmawiasz ? Edytuj watki z laski swojej i pisz komu odpowiadasz bo jakis belkot z tego powstaje i jak w czeskim filmie nie wiadomo o co chodzi i co do kogo jest kierowane.  :mysli:

podaje idee, może ktoś na coś wpadnie, pisze w nowych postach, żeby się nic nie pomieszało....
--

*

Offline Kovac

• 13
YYY
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 03, 2006, 01:26:24 »
12nala34:

Jest taki problem: omylkowo wgralem rom od pro, jak to robilem nie wiedzialem nawet co to rom, teraz juz wiem...
(Doradzam Tobie doladniejsze przeczytanie powyzej opisu mojego problemu, a pozniej o jakas pomoc).

Poza tym powtarzam, nie ma polaczenia poprzez active sync, popniewaz jest zawias w miejscu pojawienia sie napisu WM.

Wszystko co sluzy do wgrywania poprzez active sync odpada, chyba ze uda sie jakos to ominac...

Czekam nadalsze rady...

*

Offline Kovac

• 13
YYY
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 03, 2006, 01:38:46 »
Lukjod:

Stosujac sie do zalecen:
"Problem 2: stuck on windows mobile screen
Try to soft reset with stylus and wait 5 minutes on the windows mobile screen to see if OS boots
If all you get is same windows mobile screen, remove the battery for some time (about 20 min should be enough) and put it again.
Again, if all you get is same windows mobile screen do a hard reset.
If doesn't solve the problem do a hard reset, but do not press spacebar to reboot after. Instead, do a soft reset with stylus when the device asks you to press spacebar."

Uruchomil mi sie tytan, lacznie z ustawianiem opcji...robilem to szybko, az w koncu pojawil mi sie ekran z menu, lecz po doslownie 2 secundach zawiesil sie i znowu pozostal reset, po ktorym laduje sie do momentu pokazania 5 czerwonych koleczek...

Dla mnie to zbyt skomplikowana sprawa...

Hm....skoro daje rade sie jakos uruchomic chociaz na chwile to znaczy chyba ze jakas szansa jest na ozywienie, tak to sobie tlumacze ;).

*

Offline Se@l

• **
  • 214
  • Foka
    • VU
  • Sprzęt: Diamond, Motorola Milestone, Archos 10.1
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 03, 2006, 01:55:40 »
Kovac nie ma to jak bezradność...
NIe wiem czy jest możliwość ale w niektórych modelach można fleshować z karty SD, bo jak nie łączy z kompem to co innego pozostaje ??
był MDA I potem MDA II
obecnie HTC Diamond vel Era Mda Compact IV
Android: Motorola Milestone
Android Tablet: Archos 10.1

*

Offline 12nala34

• 916
    • smartphone HTC
« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 03, 2006, 09:29:31 »
Cytat: "12nala34"
przydatne linki

http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=Hermes_SDCardFlashing

tu jest opis jak fleshować z karty SD

Kovac

Doradzam Tobie doladniejsze przeczytanie powyzej oferowanej pomocy  :))
--

*

Offline lukjod

• 503
« Odpowiedź #20 dnia: Grudzień 03, 2006, 11:42:34 »
tak
ja tez bym sprobowal z karty sd jako ze omijasz wtedy bootloadera ktory u Ciebie niewlasciwie dziala i podaje zly CID, sprobuj na poczatek z romem ktory ma bootloader 1.04 i jezeli znasz rom pierwotny jaki byl zanimzaczales pierwszy upgrade sprobuj flaszowac go identycznego operatora aby wyeliminowac problem cid (o ile w przy Twoim uszkodzeniu to jeszcze ma znaczenie. Sprobuj ponizszej tresci i napisz co sie stalo... obawiam sie tylko czy przejdziesz przez 4 punkt, ja uwazam ze winy niedzialanie sprzetu nalezy szukac w bootloaderze niezgodnym z softem od hermesa. Mysle tez ze jezeli udaloby sie go wlaczyc choc na chwile i wylaczyc nieprawidlowe radio od mda pro, czyli wylaczyc telefon w pda moze udaloby sie polaczyc go z AS na czas odpowiednio dlugi aby podmienic bootloader i rom. No nic probuj
   1. Empty (erase the contents) of your microSD card from the Windows Mobile file explorer or format it from your computer using a card reader (in some cases format doesn't work).
   2. Extract the .NBH file from your prefered ROM upgrade: In windows use winrar (right click) to extract the contents of the exe file. In Linux / MacOS use cabextract.
   3. Rename the .NBH file to HERMIMG.nbh and copy it to the root folder of your microSD card.
   4. With microSD card inserted on the phone, start the bootloader (hold Ok button on left side and POWER button at same time and stick with stylus in RESET on bottom).
   5. You should see the screen pictured on the left, confirm flashing on screen by pressing the power button.
   6. Flashing might hang after some time but this is normal. Just wait. Complete flash takes about 30 minutes, so check your battery or connect to charger before the flashing process starts.

*

Offline 12nala34

• 916
    • smartphone HTC
« Odpowiedź #21 dnia: Grudzień 03, 2006, 13:13:51 »
Cytat: "lukjod"
tak
ja tez bym sprobowal z karty sd jako ze omijasz wtedy bootloadera ktory u Ciebie niewlasciwie dziala i podaje zly CID, sprobuj na poczatek z romem ktory (...) starts.

powinno zadziałać, omijasz też połączenie przez ActiveSync, którego nie masz. Teraz pytanie - masz czytnik kart  :) :?:
--

*

Offline Kovac

• 13
YYY
« Odpowiedź #22 dnia: Grudzień 03, 2006, 18:46:02 »
Hm. Jesli wszo dobrze zrozumialem to tak jak mowiles Lukjod punkt 4 nic nie daje tj. pojawia mi sie napis (loading) i laduje sie do 4 kolorow gdzie na bialym jest napis Serial...
Jeszcze jakbyscie mogli dokladnie wytlumaczyc te 2 punkty:
2. Extract the .NBH file from your prefered ROM upgrade: In windows use winrar (right click) to extract the contents of the exe file. In Linux / MacOS use cabextract.
3. Rename the .NBH file to HERMIMG.nbh and copy it to the root folder of your microSD card.

Bo nie jestem pewien czy dobrze wszo zrobilem...

*

Offline lukjod

• 503
Re: YYY
« Odpowiedź #23 dnia: Grudzień 04, 2006, 10:28:09 »

Wypakuj .nbh z wybranego romu, dla PC windows uzyj winrara (na plik i prawy przycisk myszy wypakuj do) aby wypakowac zawartosc pliku *.exe upgradu.

Zmien nazwe .nbh na HERMING.nbh i przkopiuj do glownego katalogu karty micro SD

Co sie dzieje jak probujesz zrobic punkt 4.
Czy probowales poczytac xda-developers.com, tam jest pare osob ktore maja Twoje objawy uszkodzenia i walcza sprobuj z nimi sie porozumiec w kupie sila :). Czy probowales private message z Pof-em adminem mocno siedziacym w Tytnie autorem sim cid unlocka. Mnie juz pomysly powoli sie koncza, Twoj sprzet nie reaguje na zadne z nich :[

EDIT:

no coz wiesci nie sa dobre
poczytaj ten post
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=284557

*

Offline Kovac

• 13
YYY
« Odpowiedź #24 dnia: Grudzień 05, 2006, 00:39:18 »
Eh chyba sie poddaje...

To nie to samo, jak pokombinuje ktos kto juz sie bawil tego typu "zabawkami". Mnie prawie nic nie wychodzi...teraz startuje tylko do 5 czeronych koleczek...

Lukjod,
jesli Ci to odpowiada to zapodaj na priva jakis kontakt tel i namiary gdzie Ci moge podrzucic Mda. Mysle ze predzej bys sameu cos zdzialal niz przekazujac ta wiedze laikowi takiemu jak ja...oczywiscie wsz o do dogadania...

Pozdro...

*

Offline lukjod

• 503
« Odpowiedź #25 dnia: Grudzień 06, 2006, 23:50:00 »
ok ostatnia proba z mojej strony

1. Disable activesync on your computer by right click on activesync icon -> connection settings -> uncheck "allow USB connections".
   2. Put your Hermes in bootloader mode
   3. Connect device to computer using USB cable.
   4. Open mtty.exe and select USB port, then connect.
   5. Hit enter twice, you will see the "USB>" prompt.
   6.

Type the following commands (do not copy paste!!!)

USB> password 0000000000000000
          USB> set 1e 1
          USB> erase a0040000 c80000
          USB> erase a0cc0000 c80000
          USB> erase a1940000 640000
          USB> set 1e 0

7. Reset your phone and put it back in bootloader mode
   8. If your bootloader version is different than 1.04 then Flash Bootloader version 1.04
   9. Flash the patched radio used to simunlock the Hermes
  10. Your phone should be alive again :)

Zobacz czy to pomoze, jezeli nie to poddaje sie

*

Offline Kovac

• 13
YYY
« Odpowiedź #26 dnia: Grudzień 07, 2006, 22:15:21 »
Siemanko ponownie...

Hm wydaje mi sie ze wszystko robie jak napisales...

wyskoczylo mi cos takeigo...:

USB>
USB>
USB>password 0000000000000000
HTCSPass1.CMˆËHTCEUSB>

Acha jesli chodzi o probe z kary pamieci to pojawia sie na bialym tle napis Loading i po chwili u gory : 00068002
Nastepnie wskakuje w 4 kolory...

Hm. cos czuje ze uwalony na amen...

Acha Lukjod oczywiscie dzieki wielkie, hm naprawde wporzadku gosciu z Ciebie, musze Ci jakiegos dobrego browarka postawic :).

Ale napewno nie bede pewien w 100% dopoki nie sprawdzi tego jakis "fachowiec"...

Wiec dalej poszukuje chetnych do proby "ozywienia"...

Acha, czy moglbym prosic ewentualnie o jakies profesjonalne serwisy naprawcze do MDA Vario II... ? Czy cos takiego sie znajdzie ? Najlepiej w okolicach Lodzi...Pozdrawiam i dzieki z gory...

*

Offline lukjod

• 503
« Odpowiedź #27 dnia: Grudzień 07, 2006, 22:52:56 »
ok jak bedziesz w Wawie sprobuje do niego jego przysiasc
namiary poszly na priva