magican

• 20 Odpowiedzi
  • 963 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

magican
« dnia: Wrzesień 22, 2006, 20:21:06 »
Pytanie mam, z kad wziasc dzialajacego magicana do xda mini
Pzdr

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
magican
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 22, 2006, 20:22:52 »
co to jest
działający magican do xda mini
?  :surprised:

magican
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 22, 2006, 20:35:32 »
no dobra zle sie wyrazilem nie znam sie, chodzilo mi o
OS 1.13.01 / ExtROM 1.13.129 / Radio 1.12,
ale simlocka zdjolem dziala w + uruchomilem i widzi tylko sd 64mb, a nie widzi sd 1gb a widzial i sd 2gb nowki

bo juz mnie trafia ze nie widzi mi dwoch kart a jedna widzial i wydaje mi sie ze kwestia ROM-u
obecnie
ROM ver 1.12.01 GER
Radio ver 1.12.00

a i jest to XDA mini
moze ktos, kiedys mial takie przypadlosci, ewentualnie jakis serwis w wawie ktory wie o co chodzi bo jest pelno serwisow ktore nawet simlocka nie umialy zdjac /fachowcy/
Pzdr

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
magican
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 22, 2006, 22:05:22 »
Jeśli PDA widzi karty( ogólnie) a nie widzi jednej z kart ( szczególnie) to jest to wina karty a nie ROM-u.
Najczęściej dotyczy to albo kart bardzo szybkich albo kart tzw NO NAME.
Jeśli szukasz ROM-u to spreawdź FTP-y : XDA-DEVELOPERS i CLUBIMATE
Ale wątpie aby zmiana romu pozwoliła zobaczyć kartę. Zacznij od sprawdzenia styków i sprawdzenia kart w czytniku kompa ( ewntualnie na innym urządzeniu)
potrzebna zgoda

magican
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 23, 2006, 09:01:32 »
no wlasnie na innych urzadzeniach widac i dzialaja a na tym tylko 64, 1gb i 2gb nie dziala ale ta 1gb dzialala, takze nie wiem co zrobic a karty na bank sa dobre

*

Offline Microsoft Warrior

• 310
  • Sprzęt: HTC BRAVO 2.1
magican
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 23, 2006, 10:30:14 »
Cytat: "mrkrzychu"
no wlasnie na innych urzadzeniach widac i dzialaja a na tym tylko 64, 1gb i 2gb nie dziala ale ta 1gb dzialala, takze nie wiem co zrobic a karty na bank sa dobre

Zrób to co napisał jas_pik bo ma racje

magican
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 23, 2006, 14:23:35 »
czyli co? ta 1gb dzialala i nie dziala tyo chyba nie wina predkosci, mam kupic nastepna karte ale jakiej predkosci? zazwyczaj sa zapakowane. po za tym bylem w czwartek w karenie i gosc wyjal z pudla karte i tez nie dzialala.
moze ktos ma takie cudo xda mini z 2gb karta to bede wiedzial jaka kupic coby dzialala

*

• 310
magican
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 23, 2006, 15:20:14 »
Cytat: "mrkrzychu"
czyli co? ta 1gb dzialala i nie dziala tyo chyba nie wina predkosci, mam kupic nastepna karte ale jakiej predkosci? zazwyczaj sa zapakowane. po za tym bylem w czwartek w karenie i gosc wyjal z pudla karte i tez nie dzialala.
moze ktos ma takie cudo xda mini z 2gb karta to bede wiedzial jaka kupic coby dzialala

Zmień rom na nowszy
Cytat
Jeśli szukasz ROM-u to spreawdź FTP-y : XDA-DEVELOPERS i CLUBIMATE

magican
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 23, 2006, 15:50:32 »
niestety na XDA-DEVELOPERS mozna sciagnac roma nowego ale z jakimis bledami ktory sie nie instaluje a na  CLUBIMATE nieznalazlem

*

• 310
magican
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 23, 2006, 17:05:33 »
wejdz na ftp://ftp.xda-developers.com/
Hasło xda
Unser: xda
Wejdz do uploads a potem do wizard i roms a tam wybierz sobie roma
Procedura wgrania romu byla poruszana 1000 razy w innych postach

magican
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 23, 2006, 19:27:25 »
no o.k. dzieki
wlazlem tam ale nie moge znalezc romu dla mojego pocketa

magican
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 23, 2006, 20:21:34 »
ale tam do xda mini nie ma roma

*

lucass

magican
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 23, 2006, 20:26:07 »
a jak inaczej nazywa sie xda mini wiesz?...a o wizardzie słyszałes....  :P

magican
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 23, 2006, 20:40:02 »
jezeli wszelkie forum itd maja na celu smianie sie z ludzi, ktorzy dopiero co maja stycznosc z takowymi urzadzeniami i maja problem zeby to zaczelo dzialac tak jak powinno to ja poprostu pie....ne go o sciane a na allegro wystawie to co zostanie.

Nie, nie wiem czym sie rozni, gdybym wiedzial to bym nie wchodzil na takie forum pda, lub vectra, brava, stare radia,  itd.
wchodzi sie na takie fora zeby wymieniac sie wiadomosciami i szukac pomocy chyba?
Pzdr wszystkich uzytkownikow

*

lucass

magican
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 23, 2006, 20:55:13 »
moj drogi po to stworzono google i minimum dobrej woli jest potrzebne, a jak chcesz wszystko na tacy , i nawet nie wiesz ze xda mini to htc wizard to jak masz zamiar zmienic rom, ? a jak uwalisz pocketa to pewnie powiesz ze ludzie nie chcieli ci pomoc i nikt cie za raczke nie poprowadził... my naprawde pomagamy , ale wymagamy choc minimum zainteresowania ze strony potrzebujacego pomocy.... o zmianie romu w wizardzie jest tutaj z 1000 postów, i naprawde warto poczytac i jak juz bedziesz miec watpliwosci to pytac.... ogolnie najpierw potrzebujesz programik lookwiz choc simlocka pewnie masz sciagnietego i program Awizard którym sciagniesz CID rom znajdz jakis z rozszerzeniem WWE, ewentualnie jakis stary Orange z PL i z tego orange przeskocz na wyzszy bo jak z tego bedziessz chciał skoczyc na aku 2.3 to uwalic mozesz wizza. na razie tyle podpowiedzi....

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
magican
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 23, 2006, 21:02:58 »
A kto Wam powiedzial ze XDA Mini sprzedawany przez O2 to Wizard???

Kodowa nazwa Twojego PDA to Magician i takiego podkatalogu szukaj na FTPie xda-dev. Na gorze tego dzialu jest tez przyklejony watek o flashowaniu i upgrade'owaniu Magika - opis dotyczy BigStorage romu ale oczywiscie pasuje do kazdego.

*

lucass

magican
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 23, 2006, 21:06:38 »
myslalem ze rozmawiamy o O2 XDA Mini S a z tego co wiem to jest Wizard, chyba ze jest to O2 XDA-II Mini czyli Magician ....

magican
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 23, 2006, 21:12:06 »
Cytat: "lucass"
myslalem ze rozmawiamy o O2 XDA Mini S a z tego co wiem to jest Wizard, chyba ze jest to O2 XDA-II Mini czyli Magician ....

///a jak inaczej nazywa sie xda mini wiesz?...a o wizardzie słyszałes....///

panowie, ja chcialem sie dowiedziec o tym dlaczego dzialala jedna karta
i nie dziala i nie widzi, druga nowa wogole jej nie widzi  a o wizardzie z checia poczytalem choc dalej mam problem

magican
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 23, 2006, 21:15:41 »
Kodowa nazwa Twojego PDA to Magician i takiego podkatalogu szukaj na FTPie xda-dev. Na gorze tego dzialu jest tez przyklejony watek o flashowaniu i upgrade'owaniu Magika - opis dotyczy BigStorage romu ale oczywiscie pasuje do kazdego.[/quote]

no o.k. dzieki, ja mam plyte pm10a moze po tym cos znajde
bo juz mnie  trafia

*

Offline tomme45i

• 859
    • Jeżeli chcesz się jakoś odwdzięczyć kup mi piwo :)
magican
« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 25, 2006, 12:54:51 »
To jest Magician sprzedawany tylko przez O2 Niemieckie pod nazwą XDA Mini.
Tu masz ROM:BigStorage ROM 1.13 WWE
A tu: Radio 1.13
Radia nie trzeba koniecznie upgrade'ować, ale jak jest nowsze to czego nie :) Ja mam wgrane ROM i Radio ww. i wszystko działa dobrze. Tylko że do wgrania musisz mieć karte najlepiej 128MB...

magican
« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 26, 2006, 07:22:53 »
dzieki, dzisiaj zaczne sie tym bawic i zobaczymy co wyjdzie
Pzdr