Licznik połączeń

• 6 Odpowiedzi
  • 1399 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Adim

• *
  • 83
  • Sprzęt: Asus A696 & hx4700
Licznik połączeń
« dnia: Listopad 21, 2007, 21:33:07 »
Witam,
Do tej pory używałem urządzeń PPC, ale bez funkcji telefonu. Niedawno przesiadłem się na Kaisera, tak więc w ppc z telefonem jestem nowy i nurtuje mnie jedna rzecz. Mianowicie, czy jest możliwość wgrania do urządzenia jakiegoś programu, który zastąpi mi licznik połączeń, do tego, który znajdował się np. w Nokii. Chodzi mi o to, aby był czas połączeń nawiązanych, odebranych i czas wszystkich połączeń. Bo w moim nowym nabytku widzę tylko w "call timers" czas wszystkich połączeń, a zależy mi na tym rozgraniczeniu.
Pozdrawiam.
HP 4150 => FS Pocket Loox420 => HP hx2410 => HP hx4700 => HTC Kaiser => Asus A696 & hx4700

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: Licznik połączeń
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 21, 2007, 22:03:53 »
Wewnatrz pamieci ROM - zapisywane jest stale osobno czas połaczeń wychodzących i przychodzacych - tzw lifetime - od poczatku zycia urzadzenia . Istnieje u nas sposób jego  zerowania - ale jak sie okazuje w najnowszych wersjach już nie działa .
potrzebna zgoda

*

Offline Adim

• *
  • 83
  • Sprzęt: Asus A696 & hx4700
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 22, 2007, 08:41:02 »
To jest w końcu możliwośćsprawdzenia oddzielnie czasu połączeń wychodzących i przychodzących, czy nie? Bo u mnie w "call timers" jest coś takiego: "All Cals" - tu podany czas i "Recent Cellular Calls" - też podany czas (taki sam jak przy "All Cals" ale dodatkowo jest tu jeszcze przycisk reset.
Czyli to chyba nie są liczniki połączeń wychodzących i przychodzących, tylko jakieś zbiorcze.

I jeszcze drugie pytanie, chodzi o wibrację. Jak telefon dzwoni, włącza się wibracja (bo tak mam ustawione) i działa przez cały czas bez przerwy. Czy można ustawić tak, aby działała ona z przerwami, jak to było w telefonach komórkowych.
Pozdrawiam.
HP 4150 => FS Pocket Loox420 => HP hx2410 => HP hx4700 => HTC Kaiser => Asus A696 & hx4700

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 22, 2007, 09:01:24 »
Iformacje o czasach połączeń zazwyczaj są w programie do obsługi telefonu (i to jest to co opisujesz) masz wtedy możliwość monitorowania w zadanym okresie czasu, ale jak widzisz dość ułomne , a to o czym wspominam masz w informacjach o systemie (HTC). Dlatego na rynku są programy o lepszej funkcjonalności.
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 24, 2008, 21:19:48 »
Wiec sa jakies programy???????
tez mi tego brakuje, mam HTC Touch na WM6

Chodzi o liczniki:

SMS: odebrane, wyslane
Polaczenia: czas ostatniego polaczenia, czas polaczen odebranych, czas polaczen nawiazanych, czas wszystkich polaczen

dodatkowo licznik danych pakietowych, czas polaczen danych pakietowych

*

Offline simon.jg

• Ekspert FS z GSM
  • 416
  • Miasto: Ruda Śląska
  • Sprzęt: Motorola MOTOLUXE XT615
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 24, 2008, 21:24:31 »
BatteryStatus
Nokia N-GAGE, O2 XDA Exec, FSC Pocket LOOX T830, HP iPAQ 914c

*