ładny kalendarz w todayu

• 6 Odpowiedzi
  • 907 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ładny kalendarz w todayu
« dnia: Październik 18, 2008, 17:58:17 »
Witajcie.
Poszukuję jakiejś wtyczki do Todaya, która wyświetla w przyjemny sposób najbliższe spotkania z kalendarza oraz sam kalendarz - chodzi mi miej więcej o efekt jaki jest uzyskiwany w professional look w spb mobile shell (http://www.spbsoftwarehouse.com/products/mobileshell/screenshots/100.png) - przy okazji, żeby nie zakładać nowego tematu - gdyby ktoś mi podał nazwę wtyczki z takim dużym, ładnym (cyfrowym, nie analogowym) zegarkiem to również byłbym wdzięczny.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
Odp: ładny kalendarz w todayu
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 18, 2008, 18:10:52 »
A czy kolega zadał sobie trochę trudu żeby choć trochę samemu poszukać? Podpowiadam w drodze wyjątku przykładowe hasła do wyszukiwarki: Today Agenda, Pocket Breeze, SPB Diary...
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 18, 2008, 18:26:03 »
owszem, autor wątku zadał sobie trud przeszukania zasobów sieci, by znaleźć coś odpowiedniego. Niestety, programy które podałeś są brzydkie(wiem, że to kwestia gustu, ale...) - nie chodzi mi o "zwykłe" podanie najbliższych eventów (to potrafi robić standardowa wtyczka kalendarza).
Chodzi mi o efekt możliwie zbliżony do tego z spb mobile shell(załączyłem nawet obrazek dla tych którzy nie pamiętają/nie wiedzą jak to ma wyglądać)- czyli: najbliższe terminy, a poniżej mały kalendarzyk. Wszystko w ładnym "opakowaniu" (jednak jestem estetą;) )

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 18, 2008, 18:34:46 »
To sobie zainstaluj SPB Mobile Shell skoro tak Cię rajcuje - w czym problem? Było od razu napisać że potrzebujesz cukierkowego wyglądu a nie poważnego zastosowania. I sugeruję odrobinę mniej cwaniactwa - więcej skorzystasz z pomocy innych forumowiczów.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 18, 2008, 18:49:21 »
wybacz, ale spb mobile shell mnie nie "rajcuje" jak to raczyłeś określić. Problem tkwi w tym, że nie potrzebuję całości funkcjonalność SPB Mobile Shell, ba, uważam ten program (jako całość) za niezbyt użyteczny bajer.Mógłbym polemizować, czy poważne zastosowanie wyklucza przyjemny dla oka wygląd co do cwaniactwa- może źle odebrałeś mój post, ale naprawdę nie chcę tutaj flamewaru.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 18, 2008, 19:04:07 »
..k..l..m..n.. weź do krzyzaka zdystansuj. Pytanie było proste - jeśli nie znasz odpowiedzi to po co takie najazdy? Chodzi o sam taki wtyk, a nie cały shell. Ja niestety nie pomogę, bo nie używam todaya praktycznie.

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 18, 2008, 22:08:08 »
pocket informant posiada swoją wtyczkę na ekran today, agenda fusion posiada tak jakby swój własny ekran today

poza tym w dziale download tutaj była jakaś wtyczka wyświetlająca kalendarz