Który GPS lepszy??

• 6 Odpowiedzi
  • 707 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Który GPS lepszy??
« dnia: Grudzień 30, 2005, 11:15:47 »
Witam, niedlugo przymierzam sie do zakupu odbiornika GPS do HTC Magican (SPV M500) i nie bardzo orientuje sie w tych sprawach. Nie wiem mianowicie cyz zdecydować się na odbiornik bluetooth czy podłączany do gniazda SDIO? Jesli mozecie poradzcie, jak również jaką firme wybrać i gdzie najlepiej kupic  :lol: Z góry dziekuje za pomoc

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
Który GPS lepszy??
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 30, 2005, 11:35:57 »
Zdecydowanie polecam GPS na BT. Nie warto sie teraz pakowac w kablowe GPSy. Godnym polecenia moze byc Holux GR-236. Jest oparty na chipsecie SiRF Star III i jest w bardzo atrakcyjnej cenie. Warto tez zainteresowac sie GlobalSatem BT-338. Polecam zestawienie:
http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=19443
oraz test:
http://pdaclub.pl/view.php?news_id=10051

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
Który GPS lepszy??
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 30, 2005, 12:26:05 »
IMHO oddbiorniki BT sa praktyczniejscze, uniwersalniejsze i co najwazniejsze tansze od tych na sdio. Jesli masz duzo kasy kup cos na Sirf Starze III. IMHO nie warto doplacac jesli uzywanie GPS sprowadza sie do nawigacji samochodowej bo z tym doskonale sobie radza tansze odbiorniki na SS II LP.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Który GPS lepszy??
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 30, 2005, 14:00:19 »
Wdlug mnie warto doplacic do SiRF Star III, bo on przynajmniej nie zgubi sygnalu pomiedzy waskimi uliczkami w miescie jak to robi SiRF Star II, co jest bardzo irytujace gdy przez kilkadziesiat / kilkaset metrow nie dziala nam nawigacja, a mamy wlasnie gdzies skrecic.

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
Który GPS lepszy??
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 30, 2005, 14:22:49 »
Cytat: "jarekt"
IMHO oddbiorniki BT sa praktyczniejscze, uniwersalniejsze i co najwazniejsze tansze od tych na sdio. Jesli masz duzo kasy kup cos na Sirf Starze III. IMHO nie warto doplacac jesli uzywanie GPS sprowadza sie do nawigacji samochodowej bo z tym doskonale sobie radza tansze odbiorniki na SS II LP.

A jakaż to olbrzymia różnica jest w cenach odbiorników GPS z BT pomiędzy tymi z chipsetem SiRF II i SiRF III?

Który GPS lepszy??
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 30, 2005, 21:56:21 »
Jakubie Kańczugowski nie wiem jakiego GPS'a posiadales. ALE ja w mialem SiRF II i ... nie gubil sygnalu. Naprawde.
Bylem z niego bardzo zadowolony.

Pozdrawia
WOJTEK

*

Offline lipciopda

• 6801
Który GPS lepszy??
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 31, 2005, 04:13:22 »
Cytat: "Nax1000"
Jakubie Kańczugowski nie wiem jakiego GPS'a posiadales. ALE ja w mialem SiRF II i ... nie gubil sygnalu. Naprawde.
Bylem z niego bardzo zadowolony.

nie ma szans zeby taki odbiornik nie zgubil ci sygnalu miedzy wysokimi blokami w miescie albo w gestym lesie (szczegolnie po deszczu) - widocznie twoje testy ograniczylu sie do jazdy w warunkach dobrej widocznosci nieba

dopiero SiRF Star III wprowadzil tu znaczna poprawe gdyz ustala pozycje rowniez na podstawie sygnalu odbitego