Problem z przenoszeniem danych z Vario II na Compact

• 2 Odpowiedzi
  • 414 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline DBX11

• *
  • 86
  • Sprzęt: MDA compact + BT 9537, MDA Vario II + Navibe GB732, TREO 750v
« dnia: Marzec 01, 2007, 09:12:17 »
Witam,
Nabyłem MDA Vario II i staram się przenieść teraz różne dane z mojego MDA Compacta.

W chwili obecnej mam takie problemy:

1. jak przenieść kontakty, koniecznie wraz z dodatkowym opisem, który jest w Compact-cie np. adres, kategoria?
(nie mam wgranego outlooka, ponieważ używam lotus notes)

2. Vario II widzi kartę SanDisk 2 GB bez problemu (mogę zakładać tam np. nowy folder). Po podłączeniu poprzez AS 4.5 Beta z moim laptopem, następuje synchronizacja lecz chcąc wejść w kartę windows explorerem, w laptopie jej nie widzę. Dlaczego?
(dodam, że AS 4.5 Beta bez problemu działa z moim Compactem)

Proszę o podpowiedź rozwiązania!

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Re: Problem z przenoszeniem danych z Vario II na Compact
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 01, 2007, 09:28:29 »
Cytat: "DBX11"
Witam,
Nabyłem MDA Vario II i staram się przenieść teraz różne dane z mojego MDA Compacta.

W chwili obecnej mam takie problemy:

1. jak przenieść kontakty, koniecznie wraz z dodatkowym opisem, który jest w Compact-cie np. adres, kategoria?
(nie mam wgranego outlooka, ponieważ używam lotus notes)

MS Outlook - ale jak sie upierasz to nie wiem czy dasz rade.

2. Vario II widzi kartę SanDisk 2 GB bez problemu (mogę zakładać tam np. nowy folder). Po podłączeniu poprzez AS 4.5 Beta z moim laptopem, następuje synchronizacja lecz chcąc wejść w kartę windows explorerem, w laptopie jej nie widzę. Dlaczego?
(dodam, że AS 4.5 Beta bez problemu działa z moim Compactem)

WM5torage albo TC+ WINCE plugin
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline DBX11

• *
  • 86
  • Sprzęt: MDA compact + BT 9537, MDA Vario II + Navibe GB732, TREO 750v
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 02, 2007, 01:28:37 »
WM5torage ver.1,74 nic nowego nie wniósł.
Musiałem .cab skopiować na urządzenie poprzez AS a następnie już exploratorem w Vario II, przesunąć na kartę i tam uruchomić. Po aktywowaniu tej funkcji nadal przy połączonym poprzez kabel USB Vario II, nie mam możliwości wejść w kartę na laptopie.

Drugiego progr jeszcze nie znalazłem w sieci.

Jedyna pozytywna zmiana to fakt, że wkładając kartę do czytnika w laptopie - już ją widzę i mogę na niej działać.
Tylko że to niestety nie załatwi sprawy, gdy chcę zainstalować oprogramowanie na VarioII. :(

Czyli domniemam, że karta jest OK tylko problem jest z AS, chyba.
Spróbuję zainstalować AS które było razem ze sprzętem (dotychczas używałem AS 4.5 Beta, które miałem zainstalowane przy okazji działania na Compact-cie i wszystko było OK).

Może ktoś z Was ma jeszcze inny pomysł jak umożliwić dostęp do karty z poziomu laptopa?