Kopiowanie kontaktów z SIM na telefon

• 4 Odpowiedzi
  • 875 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Optiv

• *
  • 71
Kopiowanie kontaktów z SIM na telefon
« dnia: Luty 01, 2008, 22:21:07 »
Witam,

W managerze SIM jest dostępna taka opcja, że możemy przekopiować kontakty na kartę sim, jeżeli kontakt abc zawiera więcej niż jeden numer to są one zapisywane np jako abc/W i abc/H.

Moje pytanie brzmi, jak przekopiować kontakty z powrotem do pamięci telefonu, aby telefon samodzielnie łączył kilka numerów w jeden kontakt?
W opcjach nie znalazłem takiej możliwości, może dostępna jest jakaś aplikacja?

Dziękuje za pomoc. ;)

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Kopiowanie kontaktów z SIM na telefon
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 02, 2008, 01:03:08 »
Kontakty z SIM wrzucne sa do pamieci PPC na zywca tak jak byly zapisane na SIMie, czyli jedna pozycja SIM jeden kontakt w PPC bo PPC nie wie (bo i skad ma wiedziec) ze sa to te same osoby i takiej opcji raczej nie ma zeby polaczyl to w calosc...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline Optiv

• *
  • 71
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 02, 2008, 01:23:22 »
W managerze SIM jest dostępna taka opcja, że możemy przekopiować kontakty na kartę sim, jeżeli kontakt abc zawiera więcej niż jeden numer to są one zapisywane np jako abc/W i abc/H.

Jeżeli kontakt ma taką samą nazwę różni się jedynie tym co jest po '/' to znaczy, że jest to ta sama osoba i zależnie od tego co jest po slashu powinien dopisać numer do odpowiedniej kategorii.

Technicznie jest to możliwe do realizacji, w opcjach nie widzę takiej opcji, więc pomyślałem, że może ktoś napisał program, który to robi.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 02, 2008, 01:34:53 »
Ja tylko mowie, ze to, ze w druga strone program tak robi, nie znaczy, ze dla kogos innego taki zapis bedzie oznaczac ta sama osobe. W kazdym badz razie pewnie ktos moze napisac tylko czy sie podejmie, biorac pod uwage, ze kontakty na SIMie to przezytek i osobiscie na simie od co najmniej 5 lat nie mam kontaktow wlasnie na ograniczenia karty sim :)

Moze cos takiego istnieje, ale ja sie nie spotkalem z takim programem, moze ktorys z kolegow cos widzial takiego...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline Optiv

• *
  • 71
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 02, 2008, 14:12:39 »
Jakby któs znał taką aplikacje to prosiłbym o podzielenie się. ;)