kontakty - backup , kopiowanie pliku

• 9 Odpowiedzi
  • 1777 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tomasz.k

• 45
  • Sprzęt: HTC TYTN II P4550 rom orange
kontakty - backup , kopiowanie pliku
« dnia: Luty 12, 2008, 12:35:22 »
2 pecety z synchonizerem. Jeden z outlookiem 2003 drugi bez. Synchronizacja odywala sie z oboma.
Autosync instalowany automatycznie, wszystkie ustawienia fabryczne.
Poswiecilem kilka godzin na wpisanie do kaisera kontaktow. Dzis rano stwierdzielm ze zniknely wszystkie kontakty z wyjatkiem wbudowanych oranga. Maile sa.
Zainteresowalem sie , gdzie na PC z outlookiem sa moje kontakty, ktore powinny sie zsynchronizowac. Nie znalazlem.
Podlaczylem kaisera i pozwolilem na synchronizacje. Nie odtworzyl ani jednego kontaktu.

Prosze o informacje, o lokalizacji pliku w WindowsMobile do ktorego laduja wszystkie wpisy w kontaktach. Nie bede wiecej synchonizowal sprzetu za pomoca autosynca a tylko i wylacznie manualnie.
Jesli manualnie nie jest mozliwe , moze ktos ma jakas propozycje na inny oprogramowanie do kontaktow i innych rzeczy na WindowsMobile , gdzie bedzie dokladnie wiadomo jak recznie backupowac dane.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: kontakty - backup , kopiowanie pliku
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 12, 2008, 12:49:52 »
jak nie masz kontaktow i nie miales backupu to juz ich nie odzyskasz, a temat przerabiany wiele razy. Jak masz ustawione ze PC nadpisuje PPC a Outlook byl pusty to sie nie dziw, ze Ci usunal wszystkie kontakty ... Musisz zmienic ze urzadzenie nadpisuje PC...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline jareklie

• 260
  • Sprzęt: S Galaxy Tab + HTC HD2 +T-Mobile move +SPV M650
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 12, 2008, 14:26:43 »
Jeśli na którymś kompie masz jeszcze poprawne kontakty, to można coś jeszcze uratować, ale jeśli na obu masz "pusto", to ;(   współczuję...

Niestety, zawsze warto - zwłaszcza przed pierwsza synchronizacją albo po HR - mieć backup kontaktów (ja osobiście to robie za kilka dni... ot tak, na "wszelki wypadek" ;)
No i trzeba dokładnie ustawiać, jakie bazy kontaktów mają "pierwszeństwo": z komputera czy z PDA... (niestety, domyślnie nadpisujemy z kompa na PDA)

[Upsss, poprawiłem mój wpis, bo na początku przeczytałem, że masz dwa PDA (a nie pecety). Mam nadzieję, że nikomu nic nie pomieszałem...]
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2008, 14:30:58 wysłana przez jareklie »
już było (od 2002 r.): SE p800, MDA Compact, Dell Axim x50, FS Loox 720, HTC Wizard , HTC Universal, HTC Trinity, HTC Artemis, (UMPC) Samsung Q1, HTC Touch HD, HP iPAQ 614c, (UMPC) Sony ux280p, Qtek 8310, Omnia2  + AKTUALNE   -> co dalej? ;)

*

Offline tomasz.k

• 45
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 12, 2008, 17:09:18 »
Pany ... i huzary ;) , ja wlasnie sie pytam jaki plik mam sobie skopiowac aby zobic sobie backup manualnie ! I jakos nikt mi tego nie podpowiada.
(A z tym nadpisywaniem to absurd, jedno powinno dodawc brakujace rzeczy do drugiego i nic nie zamazywac, ale to problem akademicki. Nie mam zamiaru znajdowac kolejnych takich bzdur zaprogramowanych przez Microsoft. Activsynca nie bede juz uzywal. Mial swoja szanse.)

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 12, 2008, 17:12:42 »
Używaj do backupu kontaktów i sms-ów PIMBackup.
potrzebna zgoda

*

Offline tomasz.k

• 45
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 13, 2008, 08:41:39 »
PIMBackup ... tak, moze tak, a za miesiac nie dam rady odtworzyc backupu i wtedy opisujac ten problem tu okaze sie , ze bylo o tym juz wielokrotnie i niby nie zmienilem jakiejs domyslnej opcji konfiguracyjnej i caly zrobiony backup wart funta klakow.

Czy mozna moje pytanie zadac proscie ?
Prosze o informacje w jakim pliku we flashu WM6 zapisuje kontakty . To taki trudne ? Przeciez wszyscy sobie ten plik backupujecie (jakos nie wyobrazam sobie ze nie).

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 13, 2008, 09:20:24 »
W katalogu głwnym (root) pim.vol ale plik ten możesz otworzyć(użyć) tylko na urządzeniu - nie ma na razie żadnego programu do jego edycji.
potrzebna zgoda

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 13, 2008, 09:49:55 »
Czy mozna moje pytanie zadac proscie ?
Prosze o informacje w jakim pliku we flashu WM6 zapisuje kontakty . To taki trudne ? Przeciez wszyscy sobie ten plik backupujecie (jakos nie wyobrazam sobie ze nie).

WYobraz sobie, ze sobie go nie backapujemy bo sa prostsze metody a backup niz walczyc z plikiem :) SPB Backup albo PIM BAckup to wystarcza...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline tomasz.k

• 45
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 13, 2008, 16:48:11 »
W katalogu głwnym (root) pim.vol ale plik ten możesz otworzyć(użyć) tylko na urządzeniu - nie ma na razie żadnego programu do jego edycji.

Dzieki. Nie potrzebuje do niego zagladac. :)

*

Offline DS.

• **
  • 227
  • Sprzęt: Diamond + Rikaline6033[SPARE PART]
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 15, 2008, 16:15:32 »
...jeśli nie usuwałeś śmieci z outlooka to może znajdziesz tam kontakty które w nim były zapisane, kiedyś tak odzyskałem swoje "zagubione" kontakty