Klopoty z instalacja WM 2003 se z piliku exe i nie tylko

• 13 Odpowiedzi
  • 925 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 19, 2005, 21:26:14 »
1. Chce zainstalowac WM 2003 se do mojego MDA, ale nie da rady. Ugotowalem sobie rom na www.romkitchen.de i sciagnolem w postaci pliku exe, pilik sie odpala ale w czrnym oknie pisze"ERROR GetConnetionType istniejace polaczenie zostalo gwaltownie zamkniete poprzez zdalnego hosta.......error geting connetiontype". Kabel jest podlaczony i w active sync wszystko gra.
2. Zainstalowalem program GB-SOFT Tweak aby zapobiec przerywaniu polaczenia GPRS...nie pomoglo:( Wiem ze jest tez progam o podobnym(chyba?)dzialaniu nazwie Keep GPRS Alive, testowal go ktos?
Prosze o dobrych ludzi o rade:))

« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 19, 2005, 22:53:54 »
Jesli ktos by mogl mi wyslac dzialajacy wm 2003 se ktory mozna instaowac przez sd na maila to rowniez bylbym wdzieczny :)

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 19, 2005, 23:19:30 »
Chciałem ugotować sobie romik, stworzyłem kilka różnych, ale niestety zaraz po rozpoczęciu ściągania przerywało, tak w firefoxie jak i w IE, z użyciem download managerów i na "surowo". Cały dzień próbuję i zawsze wywala w trakcie ściagania...
co jest?
  :cry:

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 19, 2005, 23:31:44 »
Ludzie bądźcie tak mili i dajcie linka do jakiegoś tematu jak krok po kroku zainstalować windowsa na MDA1, bo wczoraj kupiłem MDA i jestem wniebowzięty, ale zarazem zmartwiony trochę, bo mam windowsa po Niemiecku i jest lipa, bo nie rozumiem nic. Po angielsku jeszcze bym cos zrozumiał i bardzo bym chciał dowiedzieć się czego kolwiek, od czego mam zacząć chciałbym tak jak Wy pomóżcie...

*

Offline indian

• 823
Re: Klopoty z instalacja WM 2003 se z piliku exe i nie tylko
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 19, 2005, 23:34:36 »
Cytat: "baniak"
1. Chce zainstalowac WM 2003 se do mojego MDA, ale nie da rady. Ugotowalem sobie rom na www.romkitchen.de i sciagnolem w postaci pliku exe, pilik sie odpala ale w czrnym oknie pisze"ERROR GetConnetionType istniejace polaczenie zostalo gwaltownie zamkniete poprzez zdalnego hosta.......error geting connetiontype". Kabel jest podlaczony i w active sync wszystko gra.

Sciagnij 4.01.12 w formacie .nb1 zrob upgrade z sd i pozniej wgraj na to 2003SE.

*

Offline indian

• 823
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 19, 2005, 23:36:06 »
Cytat: "memento"
Ludzie bądźcie tak mili i dajcie linka do jakiegoś tematu jak krok po kroku zainstalować windowsa na MDA1, bo wczoraj kupiłem MDA i jestem wniebowzięty, ale zarazem zmartwiony trochę, bo mam windowsa po Niemiecku i jest lipa, bo nie rozumiem nic. Po angielsku jeszcze bym cos zrozumiał i bardzo bym chciał dowiedzieć się czego kolwiek, od czego mam zacząć chciałbym tak jak Wy pomóżcie...

http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=12441

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 20, 2005, 12:21:25 »
Wielkie dzieki INDIAN, po wczesniejszym zainstalowaniu romu 4.01.12 poszla instalacja z pliku exe :D  Marcinl, ja dzisiaj gotowalem i wszystko dzialalo jak trzeba, uzywam IE. Czy ma ktos jakas wiedze odnosnie 2 pytania :?:

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 20, 2005, 18:07:50 »
Dziekuje indian wszystko poszło tak jak było napisane. Jeszcze niewiem gdzie sa zapisywane style do Today ale mam nadzieje ze gdzies na forum to znajde. Puki co pozdro dla ludzi którzy pomagają na tym forum dla początkujączych.
Pozdro

*

Offline indian

• 823
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 20, 2005, 18:47:41 »
Czy ma ktos jakas wiedze odnosnie 2 pytania :?:

A w ktorym momencie Ci zrywa polaczenie?

*

Offline indian

• 823
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 20, 2005, 18:50:25 »
Cytat: "memento"
Jeszcze niewiem gdzie sa zapisywane style do Today
Pozdro

w /windows ,to te pliki z rozszerzeniem .tsk

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 20, 2005, 19:53:51 »
Ale nowe mozesz wgrac tez do My Documents. Tematy znajdziesz np. tutaj:
http://www.pocketthemes.com
http://www.pocketpcthemes.com

« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 20, 2005, 21:32:45 »
Jak sie polacze z netem to pochodzi z minute i sie rozlancza, jestem w Orange.

*

Offline indian

• 823
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 20, 2005, 22:17:54 »
Jak sie polacze z netem to pochodzi z minute i sie rozlancza, jestem w Orange.

Sadzac po tym co ostatnio Orange wyprawia z gprs to u nich szukalbym przyczyny a nie w mda.Jesli maz mozliwosc to sprawdz z inna siecia.

« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 20, 2005, 22:26:07 »
Mozliwe ze to wina sieci... :? Sprobuje pokombinwac na innej. Dzieki za pomoc :)