Kłopot z synchronizacją MDA II

• 3 Odpowiedzi
  • 486 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kłopot z synchronizacją MDA II
« dnia: Maj 16, 2008, 18:36:12 »
Od jakiegoś czasu mam nastepujący kłopot z synchronizacją z PC. Po podłączeniu przez usb activsync 4,5 przez moment wyświetla prawidłowa nazwę przypisaną do MDA, po czym ustawia się w trybie "gość" i z synchronizacji nici.... Usługa DHCP działa, a solucja

http://www.microsoft.com/windowsmobile/help/activesync/troubleshooter/dhcpclient.mspx

a konkretnie:

"In ActiveSync on your device: Click Menu > Connections and select the Synchronize all PCs using this connection check box."

coś mi nie pasuje, w sensie nie wiem gdzie to mam zrobić....?

Może jakies inne pomysły bo już mi sie znudziło usuwanie i tworzenie nowego powiazania za każdym razem.

Synchronizuje z outlookiem pod winXP poprzez seryjna stacje dokujacą.
Himalaya reaktywacja..... WM 6.1 dark edition rulez.

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
Odp: Kłopot z synchronizacją MDA II
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 16, 2008, 19:43:08 »
A HR urządzenia nie pomaga? Może coś w rejestrze nie komputera, ale PDA zakłóca proces synchronizacji?
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 17, 2008, 09:07:22 »
A HR urządzenia nie pomaga? Może coś w rejestrze nie komputera, ale PDA zakłóca proces synchronizacji?

Na pewno problem leży w MDA, bo na drugim kompie ma to samo. Hardreset nie wchodzi w rachubę, więc muszę sobie dać radę inaczej......

Himalaya reaktywacja..... WM 6.1 dark edition rulez.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 17, 2008, 09:09:31 »
problem nie leży raczej w PPC tylko w programie ActiveSync w PC - niestety jest on wybitnie niedopracowany i zawodny