Klient poczty na PDA / WM5.0

• 23 Odpowiedzi
  • 2379 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline regul

• 17
« dnia: Listopad 20, 2006, 13:12:08 »
Witam, czy moze mi ktos pomoc w doborze dobrego klienta poczty pod polskie WM5.0 na PDA ?
Outlook jest kiepski, co mi sie nie podoba :
- nie mozna wyslac e-maila bez odebrania poczty (jest tylko opcja wyslij/odbierz jako jedna)
- wyslane e-maile jakos nie schodza mi do archiwum tylko znikaja
- nie moge skasowac z serwera e-maila ktorego naglowek odebralem i widze ze to SPAM (pozniej na stacjonarnym kompie odbieram raz jeszcze)
Co bym chcial :
- odbierz/wyslij jako odzielne opcje
- mozliwosc skasowania e-maila z serwera po odbiorze naglowka
- odbieranie tylko naglowkow i dopiero pozniej decyzja czy odebrac caly e-mail
- latwa w edycji ksiazka adresowa

*

Offline Reptil3

• 695
  • Dell x50v, HTC Wizard
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 20, 2006, 13:13:11 »
flexmail2007. Ma jedna wadę - nie obsługuje mmsów.

*

Offline regul

• 17
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 20, 2006, 19:01:10 »
Dzieki, a cos ... darmowego ?

*

Offline Wicked

• 829
  • Sprzęt: Acer n311 sd 2GB + toshiba g900 + nokia 5530 4GB
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 20, 2006, 19:05:20 »
QMail - tylko jeszcze się nie dokopałem do opcji pobierania tylko nagłówków.
http://www.pocketpcfreewares.com/en/index.php?soft=1344
Flexmaila testowałem, jest super, ale straaaaasznie u mnie mulił.

*

Offline khak

• 768
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 26, 2007, 00:05:23 »
Co sie powalilo w outlooku na moim tytn , nie sciaga I nie wysyla poczty,wyskakuje ramka z krzyzykiem ze nie moze. Nie grzebalem w ustawieniach. Drugi problem jest jak korzystam z wysylania listow przez strone www . Klikam na odpowiedz I brak reakcji. Tak sie dzieje na portalu o2.pl ,moze ktos mial podobny przypadek? Ktos wie co sie moglo  popsuc? :)

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 26, 2007, 04:23:18 »
Cytat: "khak"
Co sie powalilo w outlooku na moim tytn , nie sciaga I nie wysyla poczty,wyskakuje ramka z krzyzykiem ze nie moze. Nie grzebalem w ustawieniach. Drugi problem jest jak korzystam z wysylania listow przez strone www . Klikam na odpowiedz I brak reakcji. Tak sie dzieje na portalu o2.pl ,moze ktos mial podobny przypadek? Ktos wie co sie moglo  popsuc? :)

witam w klubie, ja mam tak samo na o2.pl (okolo 9-12 miesiecy mialem to samo) ... jak na moj gust (zgaduje) jest to kwestia jakiegos skryptu ktorego nie obsluguje przegladarka, lub wina przegladarki jako takiej .... bo, jak dla mnie, na desktopie te same czynnosci dzialaja

*

Offline khak

• 768
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 26, 2007, 09:55:27 »
ciesze sie ze nie  jestem sam , :huh:  chociaz to smutne. Ja tez zauwazylem od niedawna dopiero ,ze nie moge wysylac maili ze strony o2.pl . Moze to samo odpowiada za blad podczas wysylania na outlooku?  
Ale dzis rano jak wstalem to zauwazylem ze outlook powysylal zalegle wczorajsze maile (ktore byly do wyslania a ktorych nie udalo sie wczoraj) i poodbieral nowa poczte. Ale jak juz po 30 minutach napisalem 2 maile i chcialem je recznie wyslac to znowu kicha ! ramka z " x " ze nic nei mozna sciagnac na moja skrzynka (i wyslac zarazem)

*

Offline KeriM36

• 809
    • www.klos.net.pl
  • Sprzęt: Nokia E66 i powrót do MDA Compact 3
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 26, 2007, 10:41:32 »
andy_bez_wandy

sprawdz czy opera nie bedzie rozwiazaniem twojego problemu.
tak na 99% tak jak napisales chodzi o jakis skrypt ktorego explorer nie obsluguje

*

Offline khak

• 768
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 26, 2007, 11:10:31 »
ok, ale to co  ? nagle przestal obslugiwac ? bo na to wyglada. Skoro juz obsugiwal ten skrypt, bo dawalo sie wysylac....

*

Offline KeriM36

• 809
    • www.klos.net.pl
  • Sprzęt: Nokia E66 i powrót do MDA Compact 3
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 26, 2007, 12:38:56 »
ale czy raz stworzony projekt jest juz na wieki wiekow taki sam??
przeciez mozna go co jakis czas modernizowac

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 26, 2007, 13:25:42 »
panowi na o2 od dluzszego czasu maja problemy, ktoregos dnia tez mylalem ze w fonie problem a nawet duzy outlook nie wysylal.
jeszcze troche a trzeba bedzie zmienic portal skoro caly czas maja problemy
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline khak

• 768
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 26, 2007, 13:55:38 »
*kermi36* - Wiem wiem ,ale dlaczego do cholery nie biora pod uwage zbitych z tropu wlascicieli pocketow ?  :S

*romulus* - dokladnie tak.

*

Offline PPyrek

• 11
  • Sprzęt: HTC Wizard -> Nokia E51 -> Samsung i900 OMNIA
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 31, 2007, 21:04:38 »
ja mam taki problem z outlookiem że jak wysyłam i odbieram poczte przy polaczeniu przez wifi to wszystko ok, a jak sie lacze przez gprs wyskakuje komunikat: "nie mozna nawiazac polaczenia przy biezacych ustawieniach polaczenia.Aby zmienic ustawienia polaczenia nacisnij opcje ustawienia." Z tym ze probuje wyslac poczte przy aktywnym polaczeniu (strony otwieraja sie normalnie).

*

Offline kov007

• **
  • 232
  • Sprzęt: Nokia E61i, Palm Tungsten T3, Cybook
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 31, 2007, 22:57:06 »
w QMailu headers only ustawia sie we wlasciwosciach konta zakladka Advanced (max na prawo) na samej gorze jest mozliwosc ustawienia synch filter.

a w opcjach samego programu jest mozliwosc edytowania samych filtrow takze mozna sobie zbudowac nowe ponad te co juz sa utworzone. :)

Program ma ogromne mozliwosci ale ta mnogos opcji az przeraza ;) szczeolnie ze instrukcja pelna jest tylko w jezyku japonskim.

« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 31, 2007, 23:37:55 »
Cytat: "kov007"

Program ma ogromne mozliwosci ale ta mnogos opcji az przeraza ;) szczeolnie ze instrukcja pelna jest tylko w jezyku japonskim.

A ma to to eksport ustawień kont email do pliku ? Jak sobie pomyślę o ponownym wpisywaniu tych wszystkich ustawień po Hard Resecie ( pomimo autodetekcji w Outlooku), to tracę na HR ochotę i coraz dłużej męczę się z kulejącym systemem  :(

*

Offline kov007

• **
  • 232
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 01, 2007, 01:50:04 »
Ten programik w swoim katalogu tworzy katalog mail i w nim trzyma wszystkie ustawienia oraz maile, biorac pod uwage ze go sie nie instaluje a jedynie rozpakowuje wrzuca na palma i uruchamia exe, polecam zrobic tak jak ja czyli wrzucic go na karte i HR sie nie przejmowac :) aktualizacja tak samo po prostu nadpisac pliki programu a ustawienia wszytkie i tak dzialaja.

« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 04, 2007, 11:41:59 »
a ma taka opcje zeby ustawiac czy ma odebrane maile zostawiac na serwerze czy kasowac i ew. po skasowaniu na pda, zostawic lub skasowac na serwerze (dla POP3)?

*

Offline kov007

• **
  • 232
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 04, 2007, 12:40:15 »
nie wiem czy ma opcje kasowania po skasowaniu na pda ale zostawianie na serwerze tak jak najbardziej. mysle ze powinny byc obie opcje.

« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 04, 2007, 13:03:08 »
Cytat: "kov007"
nie wiem czy ma opcje kasowania po skasowaniu na pda ale zostawianie na serwerze tak jak najbardziej. mysle ze powinny byc obie opcje.
a sam czego uzywasz?

*

Offline kov007

• **
  • 232
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 04, 2007, 13:09:45 »
qmaila tyle ze dopiero kiedy mam sciagnac poczte poza domem. na co dzien raczej uzywam laptopa.

« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 04, 2007, 13:22:17 »
dokladnie tak jak ja-> pda tylko zeby ew. cos waznego  nie pozostalo bez odpowiedzi a laptop jako glowny.
czy jest taka mozliwosc wiadomosc sciagnieta na pda w calosci pozostaje na serwerze?( dla POP3).

*

Offline kov007

• **
  • 232
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 04, 2007, 18:47:31 »
tak, jest taka opcja zeby wiadomosc pozostala na serwerze.

« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 05, 2007, 14:15:15 »
no i kicha :( zwyczajnie nie wiem jak go zainstalowac..... manual po japonsku odpada a miror z tlumaczeniem na angielsk nie dziala, jesli mozesz to napisz how to tak dla debiutanta w wm5.

*

Offline kov007

• **
  • 232
« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 05, 2007, 22:30:21 »
rozpakuj, wrzuc na karte, zrob skrot pliku exe tam gdzie chcesz go miec ( total commander dla ppc potrafi robic skroty na pewno ;) ).

aktualizacja przebiega tak samo tj wrzucasz do katalogu gdzie jest stara wersja i nadpisujesz pliki- bez obawy maile i ustawienia pozostaja nienaruszone