kilka pytań początkującego wm'owca

• 4 Odpowiedzi
  • 626 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kilka pytań początkującego wm'owca
« dnia: Czerwiec 20, 2008, 20:44:26 »
Witam,
Od niedawna jestem posiadaczem tytn i w związku z jego używaniem mam kilka pytań na które nie mogłem znaleźć odpowiedzi:

1. jak się nazywa program który wyłącza "dotykowość" ekranu podczas rozmowy? wiem, że jest taki program bo o nim czytałem, ale nie pamiętam jak się nazywa

2. jest jakiś program a'la task manager, tylko taki który możnaby używać za pomocą palca i przypisać do klawisza dyktaforu?

3. mam teraz POLOK'a 1 i prędkość działania ma bardzo średnią, dlatego chce wgrać 3 tylko, że wgrałem sobie dość sporo różnego oprogramowania (wszystko freeware żeby nie było :) ) i nie chce mi się tego wgrywać od nowa stąd moje pytanie jakim programem mogę sobie zrobic backup tych instalek, żeby je przywrócić po wgraniu nowego ROM'u (książke telefoniczną, wiadomości itd. to wiem jak, chodzi tylko o programy)

4. czy do win 6.1 można też wgrać FTouchFlo który jest w POLOK'u? Nic się nie krzaczy?

5. po nieodebranym połączeniu, otrzymanej wiadomości czy alarmie z kalendarza na jakiś czas lewy soft key zmienia się na powiadomienie czy cos takiego przez co nie da się włączyć tego co jest pod tym soft key'em podpisane, da sie to jakoś wyłączyć?

6. przerażająco słabo trzyma mi bateria, średnio ok jednego dnia, ok bawię się nim troche ale też nie przesadnie, zwłaszcza, że jak go ładuje przez całą noc odpinam rano, a jak wracam z pracy (gdzie się telefonem nie bawie) to mam juz 50%, zastanawiam się czy może to być konsekwencją tego, że wyłączyłem opcje wyłączenia wyświetlacza w opcjach zasilania, z tym, że kiedy ona jest włączona i telefon przejdzie w ten tryb uśpienia czy jak to nazwać to kiedy mam przychodzące połączenie telefon zaczyna dzwonić w połowie drugie sygnału osoby dzwoniącej (sprawdzałem to dzwoniąc na swój tel) co jest dla mnie nie do przyjęcia, wszyscy tak macie? da się coś z tym zrobić?

Troche tego jest, ale mam nadzieje, że otrzymam tu odpowiedzi, za które z góry dziękuje.

Pozdrawiam

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: kilka pytań początkującego wm'owca
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 20, 2008, 20:50:35 »
1. jak się nazywa program który wyłącza "dotykowość" ekranu podczas rozmowy? wiem, że jest taki program bo o nim czytałem, ale nie pamiętam jak się nazywa

S2U2

2. jest jakiś program a'la task manager, tylko taki który możnaby używać za pomocą palca i przypisać do klawisza dyktaforu?

Pelno ale chyba chodzi Ci o launcher a nie taskmanager, chyba ze hcesz zamykac programy dzialajace w tle.

3. mam teraz POLOK'a 1 i prędkość działania ma bardzo średnią, dlatego chce wgrać 3 tylko, że wgrałem sobie dość sporo różnego oprogramowania (wszystko freeware żeby nie było :) ) i nie chce mi się tego wgrywać od nowa stąd moje pytanie jakim programem mogę sobie zrobic backup tych instalek, żeby je przywrócić po wgraniu nowego ROM'u (książke telefoniczną, wiadomości itd. to wiem jak, chodzi tylko o programy)

Generalnie nie, choc podobno nowy SPB Backup cos takiego umozliwia.

4. czy do win 6.1 można też wgrać FTouchFlo który jest w POLOK'u? Nic się nie krzaczy?

Mozna

5. po nieodebranym połączeniu, otrzymanej wiadomości czy alarmie z kalendarza na jakiś czas lewy soft key zmienia się na powiadomienie czy cos takiego przez co nie da się włączyć tego co jest pod tym soft key'em podpisane, da sie to jakoś wyłączyć?

Albo wylaczyc powiadomienia, albo je po prostu odczytac.

6. przerażająco słabo trzyma mi bateria, średnio ok jednego dnia, ok bawię się nim troche ale też nie przesadnie, zwłaszcza, że jak go ładuje przez całą noc odpinam rano, a jak wracam z pracy (gdzie się telefonem nie bawie) to mam juz 50%, zastanawiam się czy może to być konsekwencją tego, że wyłączyłem opcje wyłączenia wyświetlacza w opcjach zasilania, z tym, że kiedy ona jest włączona i telefon przejdzie w ten tryb uśpienia czy jak to nazwać to kiedy mam przychodzące połączenie telefon zaczyna dzwonić w połowie drugie sygnału osoby dzwoniącej (sprawdzałem to dzwoniąc na swój tel) co jest dla mnie nie do przyjęcia, wszyscy tak macie? da się coś z tym zrobić?

Normalne, jak nie wylaczasz ekranu to i tak dlugo Ci trzyma, co do dzwonienia wszystkie PPC tak maja...

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 20, 2008, 21:10:08 »

Pelno ale chyba chodzi Ci o launcher a nie taskmanager, chyba ze hcesz zamykac programy dzialajace w tle.

No właśnie nie o launcher, chce program który po uruchomieniu pokazuje wszystkie działające w tle programy i umożliwi przechodzenie do nich lub ich zamykanie. Ogólnie rzecz biorąc chodzi mi o coś jak pBar tylko żeby dało sie to używać za pomocą palca i żeby uruchomienie programu (który chce sobie przypisać do klawisza dyktaforu) powodowało pokazanie mi wszystkich tasków, a nie jak w przypadku pBar'a pokazanie sie w górnym prawym rogu malutkiego trójkąta w który ciężko nawet rysikiem czasami trafić :)

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 20, 2008, 21:24:44 »
Do klawisza mozesz sobie przypisac dowolny program jaki masz w PPC zazwyczaj :)
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 20, 2008, 21:42:20 »
widze, że się nie rozumiemy, ja wiem, że mogę sobie dowolny program podpisać, chodzi mi tylko o to, że nie mogę podpisać task managera, a podpisanie pBar'a skutkuje tym, że po nacisnięciu przycisku pojawia się wymieniony w poprzednim poście trójkąt, a ja chce się dowiedzieć czy jest jakiś freeware'owy (ewentualnie proszę też o jakieś namiary na płatne) program który po włączeniu pokazuje mi wszsystkie programy pracujące w tle

PS. czy S2U2 kłóci się jakoś z TouchFlow'em? bo jedyne co mi działa to blokada klawiatury a'la iPhone, w trakcie rozmowy dalej ekran dziala i jest możliwość włączenia jakiś programów policzkiem :/