Karta pamięci i znikające pliki

• 14 Odpowiedzi
  • 3596 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Microsoft Warrior

• 310
  • Sprzęt: HTC BRAVO 2.1
« dnia: Wrzesień 24, 2006, 21:13:16 »
Witam szanwnych clubowiczów.
     Podczas używania pocketa ( m3000) po restarcie zniknął mi katalog Program Files na karcie pamięci (mini SD 1 GB). Nigdy nie miałem takiego problemu. Na karcie pojawił się katalog FOUND.000 o zawartości 250 mb a w nim 3400 plików o nazwach FILE0000.CHK do FILE3425.CHK. I tu pojawia sie moje pytanie: czy moge w jakiś sposób odzyskać pliki z folderu Program Files? Próbowałem defragmentować sprawdzałem scandiskiem i bez efektów. Pokusiłem sie nawet o program do odzyskiwania danych ale nic ( Recovery My Files). Czy znacie jakiś sposób na odzyskanie tych plików? Moge instalować wszystko od początku ale to że tak powiem czasochłonne jest.
Pozdrawiam i jednocześnie prosze o pomoc :wkurzony:

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 24, 2006, 22:29:18 »
Ja wszystko rozumiem gdyby nie bylo, ale w ciagu ostatnich dwoch dniach byl watek z opisem jak to zrobic. Przejzyj sobie forum. :S
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

• 310
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 24, 2006, 22:37:40 »
Cytat: "oleyek"
Ja wszystko rozumiem gdyby nie bylo, ale w ciagu ostatnich dwoch dniach byl watek z opisem jak to zrobic. Przejzyj sobie forum. :S

Rozumiem ale jednak poprosze o linka bo wide wokol PODOBNE tematyale nie taki w ktorym jest rozwiazanie tego problemu. Sam denerwuje sie jak ktos porusza 100 raz ten sam watek ale moj jest 'rzadki' tak wiec poprosze o link do tego tematu. Jeżeli juz powstal to przepraszam za spam

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 24, 2006, 22:47:41 »
raczej nie jest czasochlonne, zainstaluj wszystko z AS dodaj/usun programy zajmnie to jakies 5 minut.
Mysle ze to sporadyczny przypadek z ta karta. Mialem gdzies program do odzyskiwania danych tylko z karty pamieci, ale gdzie go mam?
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

• 310
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 24, 2006, 22:50:41 »
Cytat: "romulus"
raczej nie jest czasochlonne, zainstaluj wszystko z AS dodaj/usun programy zajmnie to jakies 5 minut.
Mysle ze to sporadyczny przypadek z ta karta. Mialem gdzies program do odzyskiwania danych tylko z karty pamieci, ale gdzie go mam?

I  tu jest problem bo jak zmieniam roma to zostawiam programy na karcie tylko kopiuje skroty z windows\menu start na kompa i po zmianie softu nie musze wszystkiego instalowac od nowa. Tak więc AS nie zna położenia plików i nic mi automatycznie nie zainstaluje.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 24, 2006, 22:52:57 »
to faktycznie problem. moze czas zmienic przyzwyczajenia
czytalem obydwa tematy i sam polecalem Recovery My Files ale nie wiem czy pomogle bo 90% osob jak rozwiaze problem to juz nie fatyguje odpisac sie czy cos pomoglo
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

• 310
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 24, 2006, 22:58:56 »
Cytat: "romulus"
to faktycznie problem. moze czas zmienic przyzwyczajenia
czytalem obydwa tematy i sam polecalem Recovery My Files ale nie wiem czy pomogle bo 90% osob jak rozwiaze problem to juz nie fatyguje odpisac sie czy cos pomoglo

Próbowałem Recovery My Files ale nic nie pomogło.
PS. Ja zawsze jak zadaje jakies pytanie to jest to pytanie bez odpowiedzi?? czemu??

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 25, 2006, 11:07:15 »
Wirex

Bo pewnie za trudne pytania zadejesz :) Jakiej karty pamieci uzywasz? jakas firmowka czy noname?

*

• 310
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 25, 2006, 11:43:23 »
Wirex

Bo pewnie za trudne pytania zadejesz :) Jakiej karty pamieci uzywasz? jakas firmowka czy noname?

Karta Kingston. Jak bedzie z tym linkiem? Czyżby jednak taki temat nie istniał, który żekomo powstał 3 dni temu?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 25, 2006, 11:57:43 »
Wirex

generalnie doszedles do tego samego co w tamtym watku, poza tym jezeli zdefragmentowales karte to juz zadne programy odzyskujace nic nie pomoga. Jedynie teraz to poinstalowac wszystko od nowa i robic na przyszlosc backup :)

*

• 310
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 25, 2006, 12:30:07 »
Wirex

generalnie doszedles do tego samego co w tamtym watku, poza tym jezeli zdefragmentowales karte to juz zadne programy odzyskujace nic nie pomoga. Jedynie teraz to poinstalowac wszystko od nowa i robic na przyszlosc backup :)

Backup robie co 2 dni z automatu ale kto by pomyślał  zeby robic backup karty. Co z tym linkiem? Dostane go czy nie?

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 25, 2006, 13:06:30 »
To poczekasz :) szukalem tego programu do kart pamieci, ale ciezko bo mam 200 giga balaganu a nazwy nie pamietam. tak to jest jak nie chce sie posegregowac danych. ale znalazlem za to duzo softu jeszcze na symbiana uiq moze chcesz?

*

Offline zulu

• 36
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 25, 2006, 13:48:26 »
taki programik do odzyskiwania flaszow http://www.smartpctools.com/flash_recovery/index1.html

jak ktos wspomnial po defragmentacji i innych temu podobnych operacjach na karcie odzyskanie danych jest malo prawdopodobne.
zwlaszcza jak pojawily sie na karcie pliki *.000, *.chk to jest to tym mniej prawdopodonbne bo te pliki nadpisaly (w mniejszym lub wiekszym stopniu) te ktore chcialbys odzyskac.

tak wiec mozesz sprobowac tego programu powyzej ale furory nie wroze.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 25, 2006, 15:36:47 »
wezme i ja ten programik moze sie przyda.

*

• 310
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 25, 2006, 17:41:27 »
Dobra dzięki za pomoc w mniejszym lub wiekszym stopniu ale jutro zrobie sobie maraton instalowania i rejestrowania 250 mb programów. Możecie mi życzyć powodzenia.

Pozdro i jeszcze raz dzięki za pomoc