aplikacja wyslij/odbierz

• 5 Odpowiedzi
  • 712 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Dater

• 24
  • Sprzęt: MDA IV
aplikacja wyslij/odbierz
« dnia: Listopad 10, 2008, 09:40:14 »
Czy jest jakaś prosta aplikacja do PDA, która wywoływałaby funcję wyślij/odbierz? Chodzi mi o to, że gdy mam ustawione ręczne wyślij/odbierz to trzeba wchodzić w wiadomości, odpowiednie konto i tam dopiero tapnąć na funkcję wyślij/odbierz.
Z taką aplikacją można by było ustawić ikonkę w trayu i kiedy mamy ochotę odebrać wiadomości to byłoby to jedno tapnięcie, bez wchodzenia daleko.

Jak uzyskać taką funcjonalność, albo jaką aplikację zagonić do takiej roboty?
MDA IV | FireROM 8.4.1 PLK | Radio 1.15.25.14
Regulamin

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
Odp: aplikacja wyslij/odbierz
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 10, 2008, 09:50:35 »
Możesz użyć programiku Vito MacroRecorder (znajdziesz link do caba na tej stonce) - umożliwia on nagranie sekwencji tapnięć w ekran i uruchamianie takiej sekwencji tak jak zwykły skrót. Tu masz troszkę dokładniejsze info (ten i dalsze posty): http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=112188.msg799475#msg799475

Ewentualnie pobawić się możesz uzyskaniem podobnej funkcjonalności za pomocą odpowiedniego skryptu Mortscripta.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline Dater

• 24
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 10, 2008, 11:35:44 »
Dzięki zainstalowałem.

Ale powiem że strasznie dziwnie to u mnie na MDA IV działa i chyba nic z tego nie będzie. Włączajac nagrywanie makra cały system strasznie spowalnia. I do tego rozwala się kalibracja ekranu tak, że nigdzie nie można trafić. Więc ani nagrać pożadnie sekwencji tapnięć nie można, ani nawet zatrzymać nagrywania. A później to już zostaje tylko SR bo nigdzie rysikiem trafić nie można  :S
Regulamin

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 10, 2008, 11:43:07 »
Hmm... Rzeczywiście kicha :/  W takim razie może ten Mortscript... Tyle że tu nie da się już tak łatwo nagrać sekwencji, ale ogólnie nie jest to takie skomplikowane ;)
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline Dater

• 24
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 10, 2008, 11:50:22 »
No pewnie nie jest  :wink:
Ale poczekam jeszcze, może ktoś coś wymyśli czy poda jakiś soft, żeby to prostrze było  :D
Regulamin

*

Offline wojt

• 351
  • Sprzęt: SPVm700 - BlackBerry9900 - Transformer TF300TG
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 10, 2008, 11:50:48 »
Czy jest jakaś prosta aplikacja do PDA, która wywoływałaby funcję wyślij/odbierz?
A może aplikacja WM5NewMenu???
Ja pod lewego softkeya mam podpięte skróty do wysyłania smsów do konkretnych osób - wystarczy jedno [a właściwie] dwa tapnięcia i otwiera się okienko pustego smsa z wprowadzonym juz odbiorcą
Oprócz tego mam wprowadzone skróty do najczęściej używanych aplikacji.
Jak ja nie lubię tych forów :|

Life Is Hard And Brutal And Full Of Zasadzkas And Sometimes Gives You Kopa W Dupę
But Sometimes Gives You Friendship, Love And Somebody Kogo Lubisz Aż Do Bólu