nieprawidłowo działający moduł telefoniczny mda compact. . .

• 5 Odpowiedzi
  • 526 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

witam, mam mda compact z ery,
dzwoniąc wybieram z książki telefonicznej obojętnie jakie nazwisko, czy imię, zawsze w trakcie wybierania numeru i poźniej rozmowy wyświetla mi się imię innej osoby, to jest pierwszej w książce telefonicznej, może ktoś się z tym zetknął i temu zaradził, może znaczenie ma, że najczęściej wdzwaniam się na na nr dostępowy, który mnie przekierowuje na właściwy numer, tzn mam zapisany w książce telefonicznej nr w konwencji nr dostępowy i właściwym, a pomiędzy nimi literka p,
i jeszcze jedno
zainstalowałem HTC_Magician_BT_Upgrade, pojawiło się więcej opcji, może ktoś mi je wyjaśni: tj np root directory i przede wszystkim funkcje audio, pozstałe chyba rozumiem, pojawił się też 2 ikonki: bluetooth audio disabled lub enabled i hands free, rozumiem co znacza, ale kompletnie nad nimi nie panuje, wlaczaja sie same itp, mam tez zainstalowana wtyczke DKtoday i korzystam z opcji bt headset control, ale nie za bardzo mi działa, może ktoś mi doprecyzuje jak ma działać? przejrzałem forum i poza ogólnymi informacjami nic nie znalazłem

*

Offline gader

• 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 07, 2006, 18:48:15 »
"wdzwaniam się na na nr dostępowy" ??? wytlumacz bo nie rozumiem

a wiec ten patch to taka troche niedorobka

- zeby go odinstalowac trzeba HR

- sluchawki bt stereo chodza ale sa trzaski i mozna tylko poprzez WMP
sluchac

- fajny profil ftp mozna grzebac w mda bez AS na kompie

- drukowania nie udalo mi sie uruchomic moze to wina mojego systemu

- image transfer tez zbedny bajer

- cos tam jeszcze bylo ale nie pamitam nie uzywam go od jakiegos czasu

ikone BT audio mozesz wylaczyc kasujac ja z folderu startup w windowsie
Be more digital.
pıoɹpuɐ

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 07, 2006, 21:17:27 »
dostęp wdzwaniany: z ery dzwonię na nr dostępowy drugiego operatora z którym mam podpisaną umowę, dalej dopiero kręcę nr osoby do której dzwonię i rozmawiam wg jego stawek, oczywiście tańszych, problem z tym, że do kogo bym nie dzwonił wyświetla się nr pierwszej osoby w kontakach

*

Offline gader

• 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 07, 2006, 21:28:31 »
ale baja to po ile masz minute polaczenia
mysle ze compact nie jest dostosowany do takich celow
najczesciej jest tak ze porownywane sa ostatnie cyfry numeru tel
wlasnie na tej podstawie wyszukuje w ksiazce nazwy
Be more digital.
pıoɹpuɐ

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 07, 2006, 21:35:45 »
z ery mam ustawiony nr dostępowy za darmo, a dalej najczęściej po 9 gr za min, duzo dzwonie do usa i taka mam stawke z telefonami w tym kraju, w tym komorkami, jeżeli porównywalne sa ostatnie, to powinno być ok, bo mam nr wpisywany tak: 022 3988555p0016171234567 (przykładowo), gdzie ostatni jest nr osoby w ksiazce, mysle, ze mda nie widzi nr po literce "p", wczesniej mialem nokie i bylo ok

*

Offline michau

• **
  • 153
    • http://www.e-poka.com
  • Sprzęt: Palm M105, MDA Compact I (HTC Magican), SPV M650 (HTC Artemis), HTC Wizard, HTC Diamond
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 11, 2006, 14:11:49 »
Cytat: "tomba74"
z ery mam ustawiony nr dostępowy za darmo, a dalej najczęściej po 9 gr za min, duzo dzwonie do usa i taka mam stawke z telefonami w tym kraju, w tym komorkami, jeżeli porównywalne sa ostatnie, to powinno być ok, bo mam nr wpisywany tak: 022 3988555p0016171234567 (przykładowo), gdzie ostatni jest nr osoby w ksiazce, mysle, ze mda nie widzi nr po literce "p", wczesniej mialem nokie i bylo ok

Strasznie chaotycznie piszesz... ale tak na chlopski rozum to mysle, ze to "p" to po prostu wstrzymanie dalszego wybierania na klika sekund. Nokia mogla to traktowac jako przerwe na czas nawiazania polaczenia z centrala... a nastepnie wybierala zapewne dalszy ciag cyfr (0016171234567) jako numer wewnetrzny, ktory jest juz tam jakos odpowienio interpretowany przez system laczac Cie dalej.

Jesli mam racje to konieczne jest wstrzymanie wybierania tego po "p" az do momentu nawiazania polaczenia z tym Twoim przykladowym 022 3988555. Kiedys za czasow modemow jeszcze wdzwanianych mozna bylo takie cos ustawic na komputerach PC przez wpisanie literki "w", np 999w17. Po wybraniu nr pogotowia laczylo z wewnetrznym 17. Sprobuj bo mozliwe, ze "w" ciagle dziala ;). W koncu to system spod tego samego stępla. Jesli tak rzeczywiscie jest to pocket powinien wiedziec, ze ta literka jest czescia wybieranego nr i moze nawet zadziala prawidlowo  :wink: .