ja tylko przypomne dlaczego stwierdzilem ze szkoda zabawy i gwarancji.
jaki polski rom polecacie
jest cos nowszego polskiego?
panowie - trzymajmy sie tematu. doradzilem temu konkretnemu uzytkownikowi ze nie ma co zmieniac a wlasciwie nie ma NA CO zmieniac wiec szkoda gwarancji. to ze usmiercic ciezko zauwarzylem - jedyny sposob to uwalenie bootloadera i wgrywanie flasha z g3 na g4 i na odwrot.
wiec nierozumiem tej dyskusji. nie wiem czy jest sens powatarzac setki razy ze dobry i szybki jest 2.25 i 2.26 (bo mowione to bylo wiele razy choc i wiele osob mialo pozniej rozne problemy) gdy pytanie jest o polski rom...
Ech Kolego - pleciesz jak Heyah

Zaaplikowałem sobie ROM-a Oranga 2.22.1.1 PLK [IPL/SPL 2.26] i chodzi wyśmienicie. Pocket uruchomia się tak samo długo jak na 1.3.1.15 PLK, ale za to okienka nabrały wigoru
ZALETY
- szybciej działa menu
- szybciej otwierają się aplikacje
- szybciej działa przełączanie orientacji ekranu PION <-> POZIOM.
- usunięty bug za tapetą. Po soft resecie tapetka znikała ale nie całkowicie. Pojawiała się jako tło menu po jego rozwinięciu. Potrzebne było ponowne podłożenie tapety
WADY
- zniknął zegar z topicu - zastąpiła go ikonka baterii [ikonka baterii - OK - ale zegar - kishka

]
Oczywiście nie są to oszałamiające przyrosty, ale są odczuwalne i poprawiają komfort użytkowania.
Do wad nie zaliczyłbym długie uruchamianie PDA, bo to jest w końcu również telefon, więc przynajmniej u mnie śmiga 24h na dobę 7 dni w tygodniu. Dlatego różnica pomiędzy 38 sekund czy 60 sekund jest dla mnie zupełnie pomijalna.
Zrobiłem sobie wieczorny maratonik przez wszystkie OS 2.xx.
Najszybciej działał AKU T-Mobile z 2.25. PPC zyskał naprawdę na szybkości. Pozostałe nie wiele się między sobia różnią. Jednak i tak są szybsze od OS 1.xx
Generalnie jestem zadowolony i polecam wszystkim, którzy się jeszcze wahają.
Pzdr
Mirek