jaki moge kupic palmofon lepszy od xda exec

• 8 Odpowiedzi
  • 649 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Maj 14, 2006, 11:55:43 »
witam i mam pytanie. dalem do tego dzialu bo chodzi mi wylacznie o palmofony. czy jest, lub bedzie w bliskiej przyszlosci cos zdecydowanie lepszego od universala? tzn na wzor i podobienstwo czyli podstawa to wygodna klawiatura, nie wynalazek rodem z 9100, ale z szybszym prockiem niz 520 mhz, wiekszym ekranem (tez vga) wifi, umts, EDGE, AKCELERATOR GRAFIKI, DWIE KARTY PAMIECI.. cos na wzor universala czyli mini laptop. nie wie ktos czy htc planuje wydanie czegos lepszego? albo inna firma? nie interesuje sie za bardzo newsami z tego rynku, chyba ze ich nie ma az tak wiele :) pytanie pozwolilem sobie postawic bo exec mi sie troszke znudzil, a nie widze godnego nastepcy.. czy moze czekac na sprzet z WM6? prosze tylko o rzeczowe odpowiedzi ;) pozdrawiam :)

*

Offline Piasecznik

• **
  • 123
  • Sprzęt: iPhone 3GS, Omnia II, wczesniej Kaiser i Wizard, Palm...
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 14, 2006, 12:29:14 »
kup laptopa z kartą 3G

*

Offline I_Mat

• **
  • 217
  • dunno
  • Sprzęt: spełnia normy
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 14, 2006, 13:09:37 »
tablet pc z kartą 3g  :wink:

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 14, 2006, 19:03:51 »
Jeśli palmofony - to chyba nic poza Universalem w najblizszym czasie się nie kroi , ewentualnie jako rozwiązanie ( pda+tel) czyli  hx4700( ma vga,  4 cale i szybki procek )  + klawiatura( każda będzie super) + tel UMTS( ja mam n6630) ,  w tym przypadku  taki zestaw spełni wszystkie twoje wymagania - a nawet ewentualnie mogę się zamienić - posiadam taki pełen zestaw. Ten hx4700  jest już z WM5.0 - i raczej w ciągu najbliższego czasu ( 0,5 roku) nie bedzie updatu do WM5.5 ( bo jeszcze nie 6 ( on już przeszedl na WM5.0).
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 14, 2006, 20:35:22 »
ten zestaw ma jednak dziury.. brak video rozmowy na 6630 (chyba ze w lusterku :) ) brak wbudowanej klawiatury.. a klawiatura wbudowana to warunek.. no i zaprzecza glownemu zalozeniu. czyli wszystko w jednym..

*

Offline Lutek

• 677
  • Sprzęt: MDA Pro
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 14, 2006, 20:55:56 »
Z tego wynika, że jak na razie nic nowego nie ma. A swoją drogą już się koledze znudził XDA Exec? To może oznaczać tylko jedno, wyprzedza kolega technologię elektroniczną o kilka lat :lol:

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 15, 2006, 08:18:03 »
po pol roku wszystko sie nudzi :)

*

Offline robo

• 376
  • Sprzęt: SGN
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 15, 2006, 08:31:13 »
Cytat: "ares_krk"
po pol roku wszystko sie nudzi :)

Nie żeń się przypadkiem  :wink:

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 15, 2006, 09:46:32 »
Cytat: "ares_krk"
ten zestaw ma jednak dziury.. brak video rozmowy na 6630 (chyba ze w lusterku :) ) brak wbudowanej klawiatury.. a klawiatura wbudowana to warunek.. no i zaprzecza glownemu zalozeniu. czyli wszystko w jednym..

Akurat tą nokię zawsze można zmienić na inną,brak wbudowanej klawiatury to de facto zaleta - jest mnieszy i lżejszy , a sprawdź jak często w ciągu dnia korzystasz z klawiatury ,jeśli masz zanotować coś szybko , to - nagraj informację , zapisz rysikiem lub zrób zdjecie .
De facto marzenie dla mnie to :
Nokia 9500i ( jeszcze mooże lepsza to będzie 9510i) - odchudzona wagowo z poprawioną klawiaturą, z 3x szybszym procesorem .
potrzebna zgoda