Jak to zrobić - wygląd "pulpitu" w PPC

• 13 Odpowiedzi
  • 2703 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline misioooo

• *
  • 88
  • Moja marka - HTC!
  • Sprzęt: HTC Touch Dual & HTC Trinity
Jak to zrobić - wygląd "pulpitu" w PPC
« dnia: Wrzesień 05, 2008, 18:28:50 »
Witam.  Mam Trinity i na nim chciałbym mieć takie coś:
1. Po odpaleniu/odblokowaniu na górze jakiś ładny zegarek cyfrowy + data i wyświetlone najbliższe spotkania/zadania. Większość ekranu wolna (żebym mógł oczki nacieszyć ładną tapetą!).
2. Jak śmignę paluchem np. z lewa na prawo przejdę do jakiejś listy (dużych) ikon z programami ustawionymi przeze mnie.
3. Śmignę paluchem w inną stronę to wejdę w coś innego (np. kalendarz, przeglądarka obrazków etc.)

Proszę o polecenie jakichś programów dzięki którym można to wykonać (o ile wogóle się da). Korzystam z SPB Mobile Shell 2 - fajny, ale troszkę za dużo tego ma na moje potrzeby i nie mogę np. sam poustawiać ikon na prawym ekranie (poza tymi dwoma rzędami na górze). Do tego jego skróty często prowadzą do standardowych aplikacji (Multimedia -> Zdjęcia... i odpala się standardowa przeglądarka, a nie np. HTC Image Viewer. I tej innej niż standardowa też tam nie znajdziemy - trzeba zagłębiać się w Programy ->...
Wiecie o co chodzi? A główny ekranik prawie pusty, bo zdjęcie najseksowniejszej kobiety tam mam - i szkoda zasłaniać! (moja żona, heh - nie udostępniam!).
HTC Touch Dual: WM6.1 Phoenix
HTC Trinity: WM 6.1 PL by Tommi 020
Motorola F3, Nokia 6280 oraz Nokia 6020
Kiedy będzie słuchawka na 4 SIM karty?

*

Offline paja

• **
  • 101
  • Sprzęt: Toshiba G900
Odp: Jak to zrobić - wygląd "pulpitu" w PPC
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 06, 2008, 19:28:41 »
kolego nie wiem czy o to Ci chodzi ale może spróbuj S2U2 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=353008

*

Offline Sainti

• 389
    • Mój sieciowy kącik
  • Sprzęt: HTC Mozart
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 07, 2008, 11:20:44 »
A może zabawa z Wisbar Advance Desktop, lub HomeScreen++? Nie jestem tylko pewien, czy punkt 3 będzie do zrealizowania, chyba że ten kalendarz i przeglądarka obrazków będą wtyczkami today.

*

Offline misioooo

• *
  • 88
  • Moja marka - HTC!
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 07, 2008, 12:49:11 »
S2U2 to chyba do blokowania urządzenia i odblokowywania ślizgiem palucha tylko?
Co do kalendarza - może być i wtyczką todaya. Ale jak będzie na głównym ekranie to musi być "zwinięta" (widoczny np. tylko napis "Kalendarz" - jak kliknę to się rozwija). Po prostu ma być tapeta widoczna, a do najczęściej używanych funkcji chcę włazić jednym kliknięciem/ślizgiem palucha. Zaraz poczytam o tym HS++ i Wisbarze.

Acha - kto z was korzysta(ł) z SPB Mobile Shell 2 wie, że na Todayu jest taka wtyczuszka z ikonkami i jak na którąś klikniemy to się a'la podmenu rozwija... Da się to jakoś zainstalować (z SPB lub inny programik to realizuje), ale aby nie było reszty (czyli tych 3 ekranów zbajerowanych w Mobile Shell)? W zasadzie te ekraniki to tylko na pokaz jak ktoś obcy chce aparat obejrzeć ;) Mi starcza Today z tym pluginem i SPB diary... Brakuje kilku innych udogodnień, ale poszukam programów i sobie zrobię jak zechcę (o ile się da).

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 07, 2008, 13:07:14 »
Wszystko masz opisane w wątku: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=26708.0  Nie wiem po co tworzyć od razu osobny wątek...
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline misioooo

• *
  • 88
  • Moja marka - HTC!
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 07, 2008, 14:52:59 »
Który launcher lub coś w tym stylu ma:

Chodzi mi o te zakładki na górze (home, programy, gry etc.) ALE żeby standardowo żadna zakładka nie była otwarta (na fotce jest pierwsza otwarta, a ja bym nie chciał). Może ten z fotki iLauncher ma taką opcję? Ktoś używa? Nie wiem czy kupić ;-)

--EDITED
Okej - już wiem, że ten iLauncher ma taką opcję, aby same zakładki były tylko (bez żadnej rozwiniętej). Może jakiegoś lepszego Launchera lub coś w tym stylu polecicie?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 07, 2008, 14:56:12 wysłana przez misioooo »

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 07, 2008, 17:35:33 »
spb pocket plus tez chyba ma taka opcje

*

Offline utak3r

• Ekspert WM
  • 1516
    • Wirtualne Zacisze utak3ra
  • Sprzęt: Samsung Ace, Raphael, Hermes, Universal i inne
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 08, 2008, 10:00:47 »
Ja bym polecił BatteryStatus, nawet te "śmiganie paluchem" będzie działać  :grin:

*

Offline misioooo

• *
  • 88
  • Moja marka - HTC!
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 08, 2008, 10:43:27 »
Okej. Znalazłem już niemal optimum :D SPB Pocket Plus (wcześniej opcji, aby nie pokazywał zakładki otwartej nie znalazłem - bo jej nie ma w opcjach, tylko w menu kontekstowym po długokliku na PP ;) ) Potrzebuję jeszcze jakiegoś plugina, którego mogę wrzucić w SPB PP, a który to będzie pokazywał ilość nieodebranych połączeń/SMS/eMaili.

*

Offline forpi

• 40
  • Sprzęt: Samsung i900
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 16, 2008, 17:32:08 »
Potrzebuję jeszcze jakiegoś plugina, którego mogę wrzucić w SPB PP, a który to będzie pokazywał ilość nieodebranych połączeń/SMS/eMaili.

Polecam SPB Phone Suite, ktory do tego ma:
    *  Profile
    * Powiadomienia o rozmowach
    * Powiadomienia o SMSach
    * Filtrowanie rozmów
    * Odrzucenie i odpowiedź SMSem
    * Wybieranie z foto
    * Foto w historii rozmów
    * Menadżer połączeń bezprzewodowych
    * Automatyczne profile
    * Menadżer połączeń w profilach
    * Dostosowywalna wtyczka Dzisiaj

To nie jest plugin tylko osobny program.
Pzdr

*

Offline misioooo

• *
  • 88
  • Moja marka - HTC!
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 16, 2008, 21:01:25 »
Phone Suita testowałem - i powiem, że fajny, ale automatyczna zmiana profili w zależności od wpisów w kalendarzu oferowana w SBSH PhoneWeaver jest dla mnie ważniejsza (pozatym programy niemal to samo oferują - w SPB kontakty foto, w SBSH te profile "kalendarzowe").

Na razie mam SPB Diary, PocketPlus i SBSH PhoneWeaver. Działają ładnie - nie zauważyłem, aby coś się gryzło. Jeszcze launchera poszukam (czyt. potestuję kilka). Ultimate Launch mi się podoba jak na razie.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 16, 2008, 22:34:41 »
Przecież SPB Pocket Plus posiada funkcję launchera, robisz sobie skróty i dodajesz ikonki jakie chcesz. Poza tym SPB Phone Suite też jak w kalendarzu masz zapisane spotkanie to zmienia profil. Coś mi się zdaje, że słabo testowałeś  :)
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 17, 2008, 00:29:55 »
jak już uzyskasz to co chciales pochwal sie jak to wyglada

*

Offline misioooo

• *
  • 88
  • Moja marka - HTC!
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 24, 2008, 19:16:27 »
Mniej więcej coś takiego...
-------------------
Mam:

-------------------

Chcę mieć:

-------------------

Co tu siedzi:
1. SPB Phone Suite / SBSH Phone Weaver
2. SPB Weather (SBSH fajne, ale nie tak łatwo dane z innych źródeł pobierać - za to dokładniej znacznie wskazuje aktualną pogodę - dzięki info ze stacji METAR)
3. SPB Diary (bez tego u mnie ani rusz, na razie lepszego zamiennika nie znalazłem)
4. SPB Pocket Plus (jako miejsce na ikonki z programami - może wsadzę coś bardziej bajeranckiego jak iLauncher (wtedy większe ikony + kilka kart z nimi - przewijanie paluchem).

Różnica - pierwszy plugin na Tudaju... SPB Phone Suite (druga fotka) oferuje super finger-friendly ikonki oraz szybki photocall (z rozwijanej listy). Niestety - jak dla mnie obsługa profili to nie to... Zwłaszcza chodzi mi o kalendarz. Tutaj jedynie zmiana profilu gdy wpis mam jako ZAJĘTY i tyle.

Na pierwszej fotce na górze jest SBSH Phone Weaver - jeśli chodzi o automatyczne profile - jak dla mnie wymiata. Niestety - te ikonki od ilości SMS, Email, Nieodebrane (i kilka innych, których nie potrzebuję) są jak widać - w rozmiarze, że ciężko nawet po piwie pisadłem w nie trafić, heh. Jedynie te od BT, WiFi i GSM da się duże ustawić pod palucha. No i brak tego superaśnego, rozwijanego PhotoCall... Ech - może ktoś skleci z tych dwóch świetnych aplikacji jedną? ;-)

Oczywiście tapeta do wymiany. S2U2 zapodany więc coś ładnego też będzie i zegar ładny. Jestem świerzo po instalacji romu nowego i lada chwila znowu wrzucam rom, więc nie bawię się w tapety, dźwięki, kolory etc. Przy konfigu jak na fotkach mam wszystko co potrzebuję pod palcem (bez rysika... zwykle...). Chętnie bym również dał troszkę większe ikony (te na górze - a'la zakładki) w SPB Diary - da się?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2008, 19:23:09 wysłana przez misioooo »