Problem z Hardreset

• 9 Odpowiedzi
  • 532 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z Hardreset
« dnia: Czerwiec 08, 2006, 00:01:52 »
Witam!
Tak jak w temacie. Robie zgodnie zintrukcja i jest problem. Zawsze podnosi mi sie stary system

Cos robie nie tak??

Pozdrawiam

*

Offline Lutek

• 677
  • Sprzęt: MDA Pro
Problem z Hardreset
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 08, 2006, 00:05:35 »
A jaki ma się podnieść?
Zmieniasz ROM? I po zmianie robisz HR?
Może trochę więcej danych: jaki sprzęt, co robiłeś itd.
Bo już późno i na zgadywanie, czy wróżenie nie ma czasu.

Problem z Hardreset
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 08, 2006, 00:09:55 »
Juz tlumacze. SPV M3000. Chce tylko wyczyscic calkowicie urzadzenie tak zeby uzyskac efekt ze tak powiem wyjscia z fabryki:)) Instrukcja twierdzi ze mam wcisnac Comm i Voice Com oraz rysikiem reset. Niestety po tej operacji jest to samo czyli ten sam system. Telefon jest z Orange.

*

Offline Lutek

• 677
  • Sprzęt: MDA Pro
Problem z Hardreset
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 08, 2006, 00:21:53 »
Hard Reset ustawia faktycznie stan "fabryczny" ale nie zmienia w żaden sposób systemu. Jedynie usuwa zainstalowane przez użytkownika aplikacje oraz dane znajdujące się w pamięci - bez zmiany plików na karcie pamięci.
Reasumując w urządzeniu będzie czysty system operacyjny plus to co zostanie zainstalowane z ER.

Problem z Hardreset
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 08, 2006, 00:29:20 »
Poza tym moze Ty wcale nie robisz hard resetu tylko nadal soft. Po tej kombinacji klawiszowej pojawia Ci sie czarny ekran z pytaniem o format i potwierdzasz zielona sluchawka?

Problem z Hardreset
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 08, 2006, 00:55:40 »
Nic takiego mi sie nie pojawia. Znalazlem cos takiego jak czysczenie pamieci w ustawieniach SPV. Moze w Orange cos namieszali. Jest tami niby opis ze wszystko zostaje przywracane do ustawien fabrycznych.

Ktos ma SPV z orange? Moze tu jest problem.

Pozdr

Problem z Hardreset
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 08, 2006, 01:07:54 »
Najpewniej bedzie kombinacja klawiszy. Tu masz opis: http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=41092&highlight=hard+reset
tylko jak Ci sie nie pojawi ten czarny ekran z zapytaniem o format to znaczy ze zrobiles tylko soft reset. Aaa i sie nie przejmuj to chwile trwa.

Problem z Hardreset
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 08, 2006, 01:10:58 »
Dzieki. Toz przed twoim postem zastosowalem opis hard reset z SPV 500 i poszlo:)) Mogliby troche jasniej pisac te instrukcje

Pozdrawiam i dzieki za checi

Problem z Hardreset
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 08, 2006, 01:22:15 »
a no mogliby chociaz ja powiem szczerze swojej nawet nie przeczytalem :) prosze bardzo, pozdrawiam

*

Offline Reptil3

• 695
  • Dell x50v, HTC Wizard
Problem z Hardreset
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 08, 2006, 07:17:05 »
Cytat: "dagonpai"
Dzieki. Toz przed twoim postem zastosowalem opis hard reset z SPV 500 i poszlo:)) Mogliby troche jasniej pisac te instrukcje

Pozdrawiam i dzieki za checi

Przecież to jest napisane jasno. Przyznaj się, nie przytrzymałeś rysikiem resetu, tylko go wcisnąłeś?