Irytujący problem !!!

• 14 Odpowiedzi
  • 1870 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Irytujący problem !!!
« dnia: Październik 08, 2004, 10:45:19 »
Witam wszystkich. :)

Mam bardzo irytujący problem z moim Qtek-iem 2020 (MDA2). A mianowice, co pewien czas mój Qtek włącza się samoczynnie, co powoduje znaczne spustoszenie w stanie naładowania mojej baterii.

Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem. Jest to dla mnie ważne, gdyż z tego powodu bateria starcza z trudnością na jeden dzień umiarkowanego użytkowania mojego pda.

Wcześniej miałem XDA1, który samoczynnie się restartował co pewien czas. Teraz mam Qteka, który sam z siebie włącza się. :) z dwojga złego wolę to drugie, lecz nadal jest to irytujące.

*

Offline kulawy

• **
  • 196
  • Artemis, Universal, E61, 6680, iPhone
    • http://www.izon.pl
Irytujący problem !!!
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 08, 2004, 11:39:56 »
Moje MDA II wlacza sie samoczynnie jak na chwilke straci zasieg. W czasie wyszukiwania sieci wlacza sie ekran.

Irytujący problem !!!
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 08, 2004, 12:08:47 »
1. Może ustawiłeś sobie sprawdzanie poczty co np. 60 minut i twoj MDA probuje tego dokonac ?
2. Może masz włączoną opcje monitorowania stanu bateri i wykonania automatycznego backupu na SD w wypadku przekroczenia minimalnego progu ?
3. Zainstalowałeś jakąs aplikację ktora działa w tle i co jakiś czas soć wykonuje.

Irytujący problem !!!
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 08, 2004, 12:33:10 »
Mam zainstalowany PocketZenPhone.

W opcjach tej aplikacji mam ustawione włączanie się odpowiedniego profilu o konkretnej godzinie. Wątpię czy to jest to, gdyż mam ustawione tylko aby jeden profil włączał się jak idę do pracy a drugi jak z niej wychodzę.

Poza tym nie mam nic co budziłoby moje podejrzenia.

Zainstalowane mam:
Spb Time
Spb PocketPlus
Spb Finance
Spb GprsMonitor
Sprite Pocket Backup
PIToday
PocketInformant
PhatNotes
ScaryBear Software ClearNotify
MobileBoz MBKeyboard
Mamaich Telephone Extension
Gadu Gadu
GPRS Tweak

Ktoś ma może jakieś sugestie???

Irytujący problem !!!
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 04, 2005, 00:06:36 »
W moim MDA III zauważyłem podobny problem, ale rozwiązanie okazało się proste!. Gdy w pokecie był włączony moduł bluetooth i w zasięgu była słuchawka, rzeczywiście w PDA załącza się co jakiś czas wyświetlacz. Wystarczy wyłączyć BT i wszystko wraca do normy.

*

Offline Dommir

• **
  • 103
Irytujący problem !!!
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 04, 2005, 08:10:24 »
Czy jest jednak opcja aby przy włączonym BT  MDA III się nie włączało. Jest to bardzo irytujące gdyż zawsze wyjmując go z kieszeni widzę piekny ekran Today. Człowiek blokuje klawisze, wydaje mu się, że nie spotka go żadna niespodzianka i przyoszczędzi na zużyciu baterii a tu klops.
Kupując słuchawkę BT myslałem, że ułatwię sobie życie. Ułatwiłem, ale teraz myślę cały czas włączył się czy też jeszcze nie?

Irytujący problem !!!
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 04, 2005, 18:48:07 »
Mnie też to bardzo interesuje czy jest jakaś opcja aby przy włączonym BT w MDA III nie załączał sie co chwilę ekran. Poza tym zauważyłem, że gdy mimo prób ze strony Mda III załączania ekranu ,ja go mimo wszystko wygaszam, to również "wygasza" się BT. Mam na myśli sytuacje w której po włączeniu PDA górnym przyciskiem zasilania moduł BT jest na chwile tak jakby uśpiony, po czym dopiero po chwili się wybudza i zaczyna funkcjinować normalnie. Generalnie by mi to nie przeszkadzało gdyby nie taki oto problem ze słuchawką BT czy zestawem głośnomówiącym działającym po BT: po wejsciu do auta, po przekręceniu kluczyka zestaw załącza się lecz nie odnajduje MDA do czasu gdy nie załączę na chwilę ekranu. Potem jednak gdy chcę wyłączyć podświelenie ekranu aby bateria się szybko nie wyczerpała, ekran sam co chwilę się podświetla i wygasza, podświetla i wygasza.... Znalazłem jakiś półśrodek aby temu zaradzić. Otóż po podświetleniu ekranu można jeszcze raz nacisnąć i dłużej przytrzymać przycisk zasilania i wyłączyć nie ekran a samo podświetlenie ekranu. Tak więc BT będzie cały czas aktywny, ale jest kolejny prblem bo w tym trybie bez podświetlenia nie ma blokady klawiszy. I robi się błędne koło. Może ktoś z Was wie jak rozwiązać ten problem aby były spełnione te 2 warunki: 1. Moduł Bluetooth działał czały czas mimo wyłączenia podświetlenia ekranu, 2. Aby równocześnie była aktywna blokada klawiszy
Dzięki

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Irytujący problem !!!
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 05, 2005, 00:03:29 »
Przydalaby sie wersja wtyczki DKToday obslugujaca moduly BT Widcomma, wtedy bluetooth wlaczalby sie automatycznie w momencie gdy palmtop wlacza sie by oznajmic o nadchodzacym polaczeniu... i wylaczalby sie zaraz po tym.

Irytujący problem !!!
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 05, 2005, 08:27:54 »
Zanlazłem pod adresem http://www.pdaclub.pl/dl/file_view.php?srv=ppc&f_cat=38&sortby=t&sort=asc&f_id=511 ten DKToday ale nie wiem czy to właśnie on obsługuje moduły BT Widicomma. Jak to sprawdzić?

*

Offline kanczug

• 19211
Irytujący problem !!!
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 05, 2005, 09:32:09 »
Tak jak napisalem "przydalaby sie wersja DKToday ktora obslugiwalaby te moduly" - niestety obecna wersja obsluguje tylko MS Bluetooth Stack a nie Widcomm BT Stack. Proponuje uderzyc do autora... moze cos bedzie sie dalo z tym zrobic, prawda Darek? :)

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
Irytujący problem !!!
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 06, 2005, 00:39:32 »
Do listy zyczen dolaczam prosbe o wersje BEZ obslugi BT. Program przesympatyczny ale na moim archaicznym MDA po stuknieciu w ikonke BT caly pocket sie wiesza. Oczywiscie nikt nie kaze w nia stukac (bo i po co) ale mimo to byloby milo :)

*

Offline mikolajek

• **
  • 223
  • ...no bo co w końcu, kurczę blade!
    • Fraud
Irytujący problem !!!
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 17, 2005, 16:34:50 »
Cytat: januszborkowski
2. Może masz włączoną opcje monitorowania stanu bateri i wykonania automatycznego backupu na SD w wypadku przekroczenia minimalnego progu ?
Hmm... widze, ze watek umarl smiercia naturalna, ale przynajniej ja z niego skorzystalem - mialem to samo - PDA wlaczal sie na chwile i wylaczal... Fakt, ze to tylko chwilka, ale strzezonego...
Nie dalo by sie monitorowac bez wlaczania??? :))

*

Offline kanczug

• 19211
Irytujący problem !!!
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 17, 2005, 19:24:27 »
Pytanie zadaj chlopcom ze Sprite Software :)

*

Offline M@rk

• *
  • 73
Irytujący problem !!!
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 18, 2005, 15:42:43 »
Pamietam ze ActiveSync (????) robil mi wlasnie takie numery (nie wiem dlaczego), malo tego, potrafil sie sam polaczyc (o ile bylo skofigurowane jakis polaczenie w sekcji My Work Network.
Wylaczylem w Opcjach ActiveSync:
*Use mobile schedule to sync with this PC
*Sync with thic PC during manual sync
i jak na razie pomoglo.
Nie wiem czy Wam to pomoze, ale informacja zwrotna bylaby wskazana...byc moze to nie jest to.
Pozdrawiam

PS. Problem nie dotyczy tylko Q2020, ale rowniez pozostalych urzadzen.

Irytujący problem !!!
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 21, 2005, 15:01:34 »
Tez mialem taki problem (chyba mialem bo chyba sobie wlasnie poradzilem) zainstlowalem program Power Countdown i po 5 sek mi wylacza sie automatycznie, a wina u mnie nie byla w bluetoothu tylko w telefonie samym jak wlaczylem flight mode to wsyzstko bylo w porzadku... no ale inaczej niz tym final countdown to sobie nie poradzilem, jak ktos ma jeszcze inny pomysl, bo jak teraz patrze to co jakies 3 min mi sie wlacza na 5 sek ;) wkurzajace troszke...