Witam
Z punktami dostępowymi (router, hotspot) nie ma problemu. Kupiłem sobie ostatnio kartę wifi na pci do komputera aby połączyć telefon (MDA Vario II z Windows Mobile 6.1) z komputerem przez połączenie ad-hoc (docelowo chciałbym aby telefon udostępniał mi net - przez pewiem okres czasu nie będę miał innej możliwości kontaktu ze światem).
No i tak, zainstalowałem na kompie sterowniki do karty wifi (vista x64), ustawiam połączenie ad-hoc, na razie bez hasła.
W pda włączam wifi, wykrywa mi sieć przez ze mnie stworzoną, klikam connect i działa. OK.
Następny krok, włączam na kompie zabezpieczenie WPA2-Personal AES (takie jest możliwe w Viście, oprócz WEP i sieci otwartej), ustawiam hasło. W pda ustawiam zabezpieczenia na WPA-None AES i niestety nie może się połączyć (wisi cały czas na 'connecting').
Powiedzcie mi co robię źle, czy to WPA2-Personal AES to jest inne niż na pda? Czy w ogóle robię gdzieś błąd, poradźcie jak to po ludzku zestawić aby było ok bo już nerwicy dostaję (drugi dzień walczę).