Pomocy!!! Qtek II/MDA II/XDA II problem z BT i GPS

• 10 Odpowiedzi
  • 1022 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 23, 2006, 00:15:48 »
Mam problem z podłączeniem do Qtek II BT-359 firmy GS.
Strasznie krótko trawała moja radość z posiadanie GPS (do prób podłączenia da palma) Pomóżcie. Instalowałem Pocket Bluetooth Tools jednak poza jakimś zegarkiem i cyframi 1 i 2 na wyświetlaczu nic więcej nie mam. Jak to działa? Co zrobić aby podłączyć GPS do Pocketa???
Z góry dzięki za pomoc.

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 23, 2006, 00:20:35 »
Przedewszystkim msparuj urządzenia (w bt settings) Przypisz port wychodzący. Odpal jakikolwiek program do obsługi GPS (polceam VisualGPS z naszego działu download) i zobacz czy widzą się prawidłowo (oczywiście po ustawnieniu odpowiedniego portu dla GPS)

Qtek + GPS Bluetooth i kicha...
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 23, 2006, 08:10:02 »
Urządzenia sparowałem jednak V GPS nic nie pokazuje. Ponoć trzeba coś wgrać aby to wszystko zaczęło działać.
Mój problem jest opisany na forum: http://forum.karen.com.pl/viewtopic.php?t=725&highlight=qtek
gość tam napisał, że trzeba ściągnąć patcha ze strony http://www.angeltowns.com/town/bluetooth. Tylko jak to zrobić? Z tą stroną jest coś chyba nie tak.
Będę wdzięczny za pomoc gdyż GPS kupiłem bo wyjeżdżam na urlop pod koniec tygodnia a to nie chce działać.
Dzięki

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 23, 2006, 10:28:07 »
A przypisales te porty w pockecie  przychodzacy i wychodzacy jak napisal kolega wyzej, nic nie trzeba wgrwac bo podlaczalem mojego gpsa pod mda II tylko na porcie chyba 5. napisz krok po kroku co robisz i co sie dzieje to  pomozemy a linkow na innych stronach mi sie nie chce czytac bo one wygladaja jak czat.
w Am lub innej mapie tez musisz ustawic porty
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

Qtek
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 23, 2006, 12:58:00 »
Dzwoniłem do serwisu firmy Techmex w Bielsku - B. i robiłem co mi facet kazał i nic. Powiedział, że mogę wgrać tylko nowszą wrsję firmweru. Ponoć to może pomóc. Jedyny problem jest taki, że to można zrobić tylko (chyba) w BB. Może ktoś wie o jakimś serwisie w Łodzi.
Pozdrawiam

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 23, 2006, 21:14:58 »
:kill: Mam ochotę tym złomem rzucić o ścianę!!! :kill:

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 25, 2006, 21:17:13 »
Czy ktoś się zlituje i mi pomoże???? Walczę z tym problemem już prawie tydzień i nic. Dzisiaj wgrałem do MDA nowy firmware i nic nie pomogło.
Z góry dziękuję

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 27, 2006, 01:07:08 »
moze jednak rzuc o sciane  :D  czasami pomaga  ;)

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 31, 2006, 23:12:25 »
Dzięki za pomoc...... :mysli:

« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 01, 2006, 14:13:49 »
Powiedz czy robiles dokladnie tak:
wlaczasz bt i na gpsie i w qteku,
wchodzisz w polaczenia bt, dajesz "new partnnership", znajduje Ci gpsa, klikasz na nim a potem "next" , w nastepnym oknie nie wpisujac zadnego passkey, klikasz next,
pojawia sie monit ze gps, chce się połączyć, kilkasz "yes", w następnym oknie wpisujesz passkey np "1" , w następnym oknie zaznaczas ptaszkiem "serial port" i kilasz "finish". w następnym oknie przechodzisz do zakładki "com ports", klikasz na "new outgoing port", wybierasz z listy GPSa, klikasz next, wybierasz wolny port (np com6), odznaczasz ptaszka "secure connetion".
Teraz wchodzisz do aplikacji wykorzystującej GPS, i dajesz albo "find" albo ręcznie podajesz wybrany wczesniej com (np com6) , baud wybierasz 38400.
Powinnien się połączyć. Przed całym tym procesem zresetuj PDA.

« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 13, 2006, 21:51:07 »
Dzięki serdeczne. Już mi działa. Ale nie wiem jak to się udało......