To co pisza to jedno... a tak na prawde to jest calkiem inaczej. Wejscie do kina czy tez kosciola to wejscie do danej komorki sieci. Po prostu program ten rejestruje zmiane komorki sieci, a taka komorka nie ma wielkosci 100 metrow kwadratowych, tylko znacznie wiecej. Wiem bo korzystam z takiego programu na Nokii 7650. Czyli np. automatyczne wyciszanie wlacza sie owszem jak wejdziesz do kosciola, ale czesto juz wczesniej, bo kosciol zajmuje tylko niewielki fragment danej komorki. Dobrze jesli lezy gdzies w centrum jej zasiegu, bo jesli na granicy to trzeba uwazac, bo telefon bedzie co chwile zmienial komorki. Dla bezpieczenstwa ja mam ustawione cos takiego ze po wejsciu do danej komorki dzwiek sie wycisza, ale nie zglasnia sie automatycznie po jej opuszczeniu, tylko gdy wjade do innej komorki, gdzie wiem ze dzwiek jest mi potrzebny i w niczym nie przeszkadza. Granice zasiegu komorek sa raczej stabilne. Zawsze jak jade do domu to na tych samych 10 metrach nastepuje przelaczenie profilu dzwiekowego telefonu. Choc raz era wywinela mi numer i pozmieniali chyba numery identyfikacyjne komorek... albo dodali nowe, bo nagle moj skonfigurowany schemat przestal dzialac. Myslalem ze to program sie uszkodzil i nie wylacza dzwieku tam gdzie powinien, a to byla wina ery. Takze tak czy siak trzeba co jakis czas sprawdzac czy aby faktycznie telefon sie wyciszyl.