iak wgrac system ?

• 12 Odpowiedzi
  • 1114 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

iak wgrac system ?
« dnia: Październik 11, 2005, 22:38:24 »
Witam
nieiwem czy to jest banalne czy nie, ale przez moja nieudolnosc zrobiłęm restarta twardego w MDA i skasowałem cały system, nie moge go zajnstalowac poniewarz PC't nie wykrywa mi MDA, bede wdzieczny za najmniejsza podpowiec, pozdrawiam

ps. mam go od 2 dni, jestem jeszcze swiarzak  

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
iak wgrac system ?
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 11, 2005, 22:58:15 »
Po pierwsze temat ten powinien trafic do dzialu Pocket PC Phone Edition, a nie Windows CE - przenosze. Po drugie twardy reset nie kasuje systemu. Kasuje on wszystko poza systemem. Napisz lepiej jak to zrobiles.

*

Offline BOjaS

• **
  • 113
    • www.bojas.za.pl
iak wgrac system ?
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 11, 2005, 23:50:33 »
dokladnie po twardym res system powinien automatycznie sie zainstalowac... napisz jakie masz mda

*

Offline lipciopda

• 6801
iak wgrac system ?
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 12, 2005, 02:46:53 »
Cytat: BOjaS
dokladnie po twardym res system powinien automatycznie sie zainstalowac... napisz jakie masz mda
co sie powinien zrobic? zainstalowac? system? a niby jak jak on jest wgrany na stale w ROM? moze nas oswiecisz? :)
przeciez wyraznie napisal, ze ma MDA

zaczynasz mnie irytowac chlopie swoimi madrosciami... zaczynasz pisac glupoty gdzie popadnie prawie jak TheArt - przychamuj troszke i nastepnym razem zastanow sie czy naprawde masz cos do napisania - zasmiecac forum nie pozwolimy - i tak lacze jest dostatecznie przeciazone

@kula - zainstaluj w komputerze program Activsync bo pewnie go nie masz i dlatego ci PC nie wykrywa palmtopa

iak wgrac system ?
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 12, 2005, 11:29:25 »
Mam, i pupa nie wykrywa robie test z mda i pisze ze wszystko OK usb działa.  hmm jak zrobiłem restarta wsadziełm igłe i jednoczesnie nacisnołem przycisk wyłąnczajacy. Nie włąncza mi sie na nim nic innego tylko test sprzetu czy poszczegulne urzadzenia w nim działąją. Mam płytke z licencja ale na niej jest tylko outlook. Wiec sciagnołem sobie Windows ce 2002 trial, zaczyynam go instalowac wszystko łądnie asz tu nagle wyskakuje kmunikat pocket pc nie jest podłoczony do pc.

ps. przepraszam za pomyłke w umieszczeniu tematu.

*

Offline kanczug

• 19211
iak wgrac system ?
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 12, 2005, 12:05:55 »
By zrobic twardy reset w MDA 1 trzeba wsadzic rozkrecony rysik w maly otworek - bez wciskania przycisku Power.

Nie ma czegos takiego jak Windows CE 2002 trial... w ogole nie ma "instalacyjnej wersji" mobilnych okienek.

*

prazmowski

iak wgrac system ?
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 12, 2005, 12:31:28 »
Twardy reset w MDA I / II /III -należy wyjąć baterię mda & poczekać od 40-60 min ..potem tylko reset rysikiem & gotowe ;)

iak wgrac system ?
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 12, 2005, 12:44:14 »
hmm no to czemu nie mam nic ? mozna to jakos naprawic, nawet komp mi go nie wykrywa, włąncza mi sie test poprzez wcisniecie igły (rozkrecony rysik) ie wiem dokłądnie jak ten windows sie nazywa ale go mam 30 dniowe demo

*

Offline kanczug

• 19211
iak wgrac system ?
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 12, 2005, 13:40:09 »
Nie ma czegos takiego jak 30 dniowe demo mobilnego windowsa... po prostu cos takiego nie istnieje.

iak wgrac system ?
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 12, 2005, 14:33:01 »
no dobra nie ma,  to co ja mam zrobic jesli ja na nim nic nie mam i niemoze sie połaczyc z kompem, w activsync pisze ze usb jest dostepne a z kompem sie nie połancza. Jedyne co na nim działą to test. i nic po za tym test sie włąncza po powturnym wsadzeniu igły i nacisniecia przycisku włacz.

*

Offline kanczug

• 19211
iak wgrac system ?
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 12, 2005, 14:54:45 »
Jesli jest to MDA 1 to mozesz zaladowac ponownie system bezposrednio z karty pamieci. Wystarczy wejsc do "kuchni" i wygenerowac sobie oraz systemu do ladowania z karty pamieci. Nastepnie przy pomocy czytnika kart na PC (do nabycia na allego za kilkanascie zlotych) wgrywasz taki obraz systemu na karte i wlaczasz PDA przy pomocy specjalnej kombinacji klawiszy z karta w slocie - nastepuje ponowne flashowanie systemu.

Kuchnia:
http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=9901

iak wgrac system ?
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 12, 2005, 15:45:08 »
moja wersia ROMu 3.16.39 niestety nieznalazłem tam takiej

[Dodano: 2005-10-12 18:02:04]
hehe juz zrobiłem :) ale dzieki za wszystko i pozdrawiam

*

Offline indian

• 823
iak wgrac system ?
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 12, 2005, 18:17:11 »
Cytat: prazmowski
Twardy reset w MDA I / II /III -należy wyjąć baterię mda & poczekać od 40-60 min ..potem tylko reset rysikiem & gotowe ;)
Wyjmowales kiedys baterie w MDA I? :)