GPRS za granica

• 9 Odpowiedzi
  • 599 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

GPRS za granica
« dnia: Wrzesień 13, 2006, 21:13:45 »
Witam mam takie pytanko do was - jade na urlop - cel hiszpania - mam MDA Compact chcialbym kontaktowac sie przez gg via gprs jaki jest najlepszy (najtanszy ) sposob - karte mam z heyah i orange - z tego co czytalem to straszne ceny maja okolo 5 zł za 1 min :surprised:

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
GPRS za granica
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 13, 2006, 21:21:34 »
todziu

kupic prepaida w hiszpani ? Poza tym sesji GPRS nie mierzy sie w minutach tylko w kB ....
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

GPRS za granica
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 13, 2006, 21:28:32 »
ja slyszalem od dwoch no 3 metodach CSD GPRS i EDGE - ale z tego co mi orange powiedzialo to CSD (czyli tak jak modem za 1 min ) wychodzi najtaniej - tylko jakbym kupil takowa karte jak  skonfigurowac MDA bo slyszalem ze tam z angielskim na bakier :-)

*

Offline dylek

• **
  • 192
GPRS za granica
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 13, 2006, 21:46:38 »
z mojego zeszłorocznego doswiadczenia wynika ze zaden polski operator nie swiadczy usług przesyłania danych po GPRS zagranica na kartach pre-paidowych, konsultanci maja ograniczona wiedze na ten temat i mowia ludzia bzdury.
tylko w abonamencie mozesz korzystac z gprs zagranica a ceny zaleza od lokalnych operatorów i moga sie roznic nawet 1000%. warto dokladnie sprawdzic cenniki. :)

rowniez niektorzy operatorzy zagraniczni nie pozwalaja na gprs ze swoich prepaidów. np Dania. żaden dunski operator nie udostepnia przesylu danych niezarejestrowanym prepaidowcom :(

GPRS za granica
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 13, 2006, 22:09:02 »
Cytat: "dylek"
z mojego zeszłorocznego doswiadczenia wynika ze zaden polski operator nie swiadczy usług przesyłania danych po GPRS zagranica na kartach pre-paidowych, konsultanci maja ograniczona wiedze na ten temat i mowia ludzia bzdury.

Mylisz sie. Na moim Tak-Taku kożystam regularnie z GPRS w niemczech, austrii i szwajcarii... cenowo ruina, ale co zrobić...

*

Offline KarolP

• 839
GPRS za granica
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 13, 2006, 22:13:33 »
po csd się nie opłaca, bo jest wolne i w minutę nie ściągniesz 50kB, a cena ta sama co za pakiet (jak nie droższa). A tak spokojnie sobie przez GPRS siedzisz.

GPRS za granica
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 13, 2006, 22:21:05 »
Tylko szkoda ze to tak strasznie ciagnie po kieszeni chetnie bym posiedziam na plazy w hiszpani z MDA w reku i rozsylal msg przez gy-gy  :))

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
GPRS za granica
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 13, 2006, 23:08:00 »
dylek

bzdura ja na prepaidzie orangutana bez problemu uzywam GPRS za granica, cena moze nie halo ale dziala jak najbardziej.

todziu

przejzyj oferte operatorow hiszpanskich i zobacz co maja w ofercie.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

GPRS za granica
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 14, 2006, 08:12:05 »
ok - bede szukal

*

elektryk

GPRS za granica
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 14, 2006, 08:33:12 »
motacie sie tu z gprsem, a tym czasem od makaroniarzy jeden operator (wloski 'wind') ma prepaida z gprsowym roamingiem. ponizej link, gdzie mozna go zakupic. a cena za kb jest niewiele wieksza niz simdata. i to za granica.
wind