GPRS Always ON

• 16 Odpowiedzi
  • 1023 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

GPRS Always ON
« dnia: Lipiec 27, 2006, 12:16:38 »
robil ktos juz tego tweaka ??

* Use Total Commander to navigate to HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\ConnMgr\Providers\{7C4B7A3 *****}\Connections\GPRS*****\
    * Assign a value of 1 to AlwaysOn
    * Perform a soft reset

czy po wylaczeniu sie w stan czuwania nadal jest on i po wlaczeniu wiza z czuwania mamy polaczenie ciagle i nie zaokraglilo paczki

GPRS Always ON
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 15, 2006, 22:13:33 »
Witam serdecznie.
Przeglądam forum szukając odpowiedzi, ale zaczynają mi się mnożyć pytania na które nie mogę znaleść odpowiedzi.
Czy SPV M3000 sam zakańcza sesję GPRS/EDGE ?
Jeśli tak to czy istnieje możliwość ustawienia go w tryb w którym będzie podtrzymywał sesję ??

Z góry dziękuję za odpowiedzi i ewentualny link do tematu napewno już omawianego którego nie znalazłem (przez moją nieudolność oczywiście ;) )
Pozdrawiam serdecznie
PS
Prosił bym o odpowiedzi, cytaty w języku polskim. Niestety komunikuje się tylko w tym języku a translator ma przekłamania i zupełnie się nie nadaje do tłumaczenia precyzyjnych instrukcji.

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
GPRS Always ON
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 25, 2006, 02:49:09 »
Emil_rosa

Odświerzam temat bo mam pytanie: czy podany przez Ciebie zmieniony wpis w rejestrze to jedyny sposób na to by połączenie gprs było cały czas aktywne? Czy jest jeszcze jakiś inny myk?
Bo standardowo w wizardzie rozłączało mi po jakimś czasie sesję, a jak zmieniłem ten wpis to jest ok, jedynie co to zniknął klawisz "disconnect" w aktywnym połączeniu...
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline dzuk

• 10
GPRS Always ON
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 25, 2006, 07:27:23 »
Ja mam u siebie też coś takiego, generalnie nie zauważyłem by wizard rozłączał sam sesję. Czasami widać że dzieje sie cos u operatora i wtedy następuje rozłączenie.
Próbowałem sb gprs monitor, ale to jest dziwny program według mnie. Dla mnie nie słuchał się kiedy ma uruchamiać sesję i kiedy kończyć. Jak wchodziło się w przeglądarkę to pocket i tak uruchamiał połączenie olewał program, nie udało mi się tego uruchomić poprawnie.
W tym momencie mam włączone w rejestrze te coś na okrągło i tyle. Główna wada to to że bateria trzyma około 20 godzin i potem 4 godziny ładuję hehe.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
GPRS Always ON
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 25, 2006, 10:42:55 »
robilem i kolego caly czas mialem odpalone polaczenie (teoretycznie). w praktyce to jest tylko pokazana ikona jak klikam na przegladarke to pokazuje ze laczy ponownie
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
GPRS Always ON
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 25, 2006, 13:08:38 »
may ja pisalem do tego rejestru, hmm GB-SOFT-Tweak-WM5. daj namiar
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
GPRS Always ON
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 25, 2006, 13:48:02 »
dzieki. zaraz wpadnie do extend

*

Offline dzuk

• 10
GPRS Always ON
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 26, 2006, 12:46:06 »
Tylko czy ten program po prostu nie zmienia wpisów w rejestrze?
Używacie to w celu włączenia na stałe?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
GPRS Always ON
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 26, 2006, 12:59:53 »
dzuk

na pewno zmienia wpisy w rejestrze :)
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline dzuk

• 10
GPRS Always ON
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 26, 2006, 13:31:43 »
No to po co program, skoro system to juz ma to trzeba korzystać.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
GPRS Always ON
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 27, 2006, 00:10:30 »
dzuk

Bo nie wszyscy umieja i wiedza co i gdzie grzebac w rejestrze.

Poza tym po cholera pamietac kilkanascie kluczy i ustawien, jak mozna miec jeden prosty program ktory ptaszkami zalatwia te kilkanascie wpisow. Zycie nalezy sobie ulatwiac a nie utrudniac :)

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
GPRS Always ON
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 27, 2006, 00:32:50 »
dzuk
Fakt bateria szybko znika na ciągle włączonym gprsie.
No ale nie po to mam taki sprzęt żeby na baterie patrzeć...
Chodzi o to żeby korzystać z potrzebnych progów...
Pozdrawiam
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
GPRS Always ON
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 27, 2006, 13:12:52 »
Cytat: "oleyek"
dzuk

Bo nie wszyscy umieja i wiedza co i gdzie grzebac w rejestrze.

Poza tym po cholera pamietac kilkanascie kluczy i ustawien, jak mozna miec jeden prosty program ktory ptaszkami zalatwia te kilkanascie wpisow. Zycie nalezy sobie ulatwiac a nie utrudniac :)
no niebardzo nastepny program siedzacy w pamieci. robisz rejestr/ exportujesz go a jak potrzebny to jeden klik i masz spowrotem to gdzie tu utrubnianie zycia

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
GPRS Always ON
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 27, 2006, 14:47:39 »
romulus

no ok, ale jak chce jedna rzecz wylaczyc z powrotem, albo pozmieniac cos to tylko odpalam odznaczam ptaszka, ew zmieniam inne wartosci dla danej opcji i juz. dla mnie wygodniejszy jest osobiscie jeden programik ktory sie rozwija, nic pamietac po zmianach rzeby wyeksportowac konkretne klucze itp.

*

Offline klabton

• 442
  • HTC Touch Pro
GPRS Always ON
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 29, 2006, 01:18:37 »
Najnowszy RegistryWizard "ma" podtrzymywanie sesji gprs ;] ma również kilka innych fajnych pierdoł. Tylko nie używać zmiany ustawień domyślnej klawiatury ;)
ROMeOS 1.60.2 <-- super stabilność.

*

Offline dzuk

• 10
GPRS Always ON
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 29, 2006, 11:04:43 »
Trochę zbaczając z tematu.
Czy lepiej by było wyłączać na noc podrzymanie sesji czy lepiej niech chodzi to całą dobę. Chodzi mi o koszty. Połączenie GPRS używam do MobileGadu.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
GPRS Always ON
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 29, 2006, 11:53:21 »
dzuk

dzialajaca sesja kiedy nic nie jest przesylane nic nie kosztuje generalnie ew, jakies groszowe sprawy mozesz sprawdzic sobie np. gprsmonitorem ile przez noc Ci zjadlo.