gdzie instalowac programy?

• 5 Odpowiedzi
  • 787 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline siwytd

• 857
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S III
« dnia: Styczeń 29, 2006, 12:19:53 »
witam.
jesli moge zapytac (bo widze po niektorych wypowiedziach ze cos chyba robie nie tak) to konkretnie ktore z tych programow gdzie mam zainstalowac zeby bylo dobrze , bo juz calkiem zglupialem  :shock:  
ja mam tak: w domyslnej lokalizacji czyli program files zainstalowalem TCommander, gg, tlumacz eng-pl, power off, nxpocket, gsplayer2, tcpmp, tkcreater, cLaunch i gprs monitor. natomiast w storage mam wszystkie gry powrzucane, a na karcie trzymam tylko filmy, mp3 i zdjecia. co prawda wszystko chodzi dobrze (przynajmniej tak mi sie wydaje), ale jezeli wedlug was cos z tego co wymienilem powinno, lub moze byc zainstalowane w innym miejscu dla zoptymalizowania szybkosci dzialania, lub zaoszczedzenia waznego miejsca w danej lokalizacji, to prosze o wskazowki  
pozdrowionka
chcialem dobrze - wyszlo jak zawsze :)

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 30, 2006, 02:02:47 »
wszystko jest OK - pamietaj, ze w pamieci musisz instalowac programy, ktore integruja sie z systemem - czyli wszystkie nakladki, wtyczki do ekranu today itp.

slownik mozesz przegrac na karte bo chyba zajmuje sporo miejsca

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 30, 2006, 08:21:21 »
Ja bym wrzucil programy typu tcpmp i gsplayera na storage a gry na karte. Przynajmniej tak mialem jak bylem posiadaczem MDA Compact. Jak wiadomo gry potrafia troche zajmowac. Moim zdaniem szkoda na nie cennego miejsca w storage, ktorego jest bardzo malo w MDA Compact.

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 30, 2006, 08:41:50 »
no fakt - nie zauwazylem, ze on ma gry w storage - jak najbardziej na karte

*

Offline siwytd

• 857
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S III
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 30, 2006, 09:31:05 »
dzieki za odpowiedzi! ale u mnie storage ma 60MB i nawet po zainstalowaniu wszystkich tych gierek mam jeszcze 40 wolnego. a wogole to nie wiem czy sie dobrze zrozumielismy bo u mnie jest tak:jak wejde w memory to pierwsza z lewej zakladka to main i tam jest taki pasek do przesuwania i mam go ustawione mniej wiecej w polowie. wtedy podzial jest taki ze storage mam 60Mb (uzywane 26) i program 62 (uzywane 12).  w srodkowej zakladce jest rozwijane menu, i tam mam tak: storage 60MB (uzywane20), storage card 487Mb (uzywane 278) - ale to karta wiec nieistotne:) i teraz pytanko nastepne: czym sie cholerka rozni ta pamiec storage z pierwszej zakladki, od tej z drugiej zakladki (bo chyba to nie to samo bo wartosci sa inne) i w ktorej z nich mam co trzymac? w sumie uzywam mojego sprzecika od 3 miesiecy i zawsze mialem tak jak opisalem wczesniej i jakos mi to nie przeszkadzalo. no ale po przeczytaniu ktoregos z postow zaczalem sie nad tym zastanawiac i stad te pytania-czlowiek sie uczy cale zycie i glupi umiera jak mowila moja pra babcia:) i czemu wg was miejsce w storage (tylko ktorym?) jest tak cenne? ale sie rozpisalem:) no ale probowalem to lopatologicznie rozpisac zebyscie wiedzieli o co mi biega:) pozdrawiam, czekam na odpowiedzi i thx za cierpliwosc!
chcialem dobrze - wyszlo jak zawsze :)

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 30, 2006, 09:53:16 »
Cytat: "siwytd"
czym sie cholerka rozni ta pamiec storage z pierwszej zakladki, od tej z drugiej zakladki (bo chyba to nie to samo bo wartosci sa inne) i w ktorej z nich mam co trzymac?

Pierwsza - to część pamieci RAM, druga - cześć ROM-u.