FunContact

• 8 Odpowiedzi
  • 1214 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline grzegorz01

• 298
  • Sprzęt: HTC Diamond
FunContact
« dnia: Grudzień 30, 2007, 13:32:12 »
Natknąłem się ostatnio na aplikację FunContact. Całkiem fajna aplikacja  do obsługi kontaktów wzorowana na iPhonie
Jak dla mnie ma trzy wady:
1. Długo się uruchamia przy większej liczbie kontaktów (to rozwiązałem dokładając skrót do aplikacji w autostart - uruchamia się w tle)
2. Ustawienia aplikacji (np. rodzaj sortowania) są tracone po wyjściu z aplikacji czyli np. po wyłączeniu urządzenia
3. Nie wiem jak zabezpieczyć aplikację aby się nie zamykała (aby uniknąć długiego uruchamiania) Mam przypisany klawisz sprzętowy do opcji zamykania aplikacji (za pomocą AE Button Plus) jak również do x przyporządkowaną opcję zamykania a nie minimalizowania za pomocą Menadżera zadań HTC. Naciśnięcie x lub przyporządkowanego klawisza sprzętowego zamyka mi FunContact. Ponowne uruchomienie to 20 sek. Może ktoś z kolegów rozwiązał ten problem w jakiś sposób.

*

Offline utak3r

• Ekspert WM
  • 1516
    • Wirtualne Zacisze utak3ra
  • Sprzęt: Samsung Ace, Raphael, Hermes, Universal i inne
Odp: FunContact
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 06, 2008, 23:57:47 »
Może ktoś z kolegów rozwiązał ten problem w jakiś sposób.

Owszem. PocketCM  :ohreally:

*

Offline grzegorz01

• 298
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 07, 2008, 12:06:48 »
Może ktoś z kolegów rozwiązał ten problem w jakiś sposób.

Owszem. PocketCM  :ohreally:

Dzięki. Fajna aplikacja która nie ma wielu wad FunContact. Ma niestety jedną istotną - nie obsługuje polskich znaków:
- nie pojawiają się na belce z literkami (np. nazwisko Śmigalski - w FunContact pojawiało się dla odmiany na końcu - tu jest w odpowiednim miejscu tzn za s ale bez oznaczenia na belce.
- nie można na klawiaturze telefonicznej wpisywać nazwisk po polskiemu (tzn. bez ogonków) co uniemożliwia wyszukanie kontaktu zawierającego polskie litery

*

Offline utak3r

• Ekspert WM
  • 1516
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 07, 2008, 20:43:16 »
Obsługuje, obsługuje.... zrobiłem polską wersję tutaj.

[edit]
Chociaż.... faktycznie to, o czym piszesz, to rzeczywiście nie działa. Gdybyś nie powiedział, to bym nawet nie zauważył ;) Cóż... as you wish.

*

Offline grzegorz01

• 298
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 08, 2008, 11:17:19 »
Obsługuje, obsługuje.... zrobiłem polską wersję tutaj.

[edit]
Chociaż.... faktycznie to, o czym piszesz, to rzeczywiście nie działa. Gdybyś nie powiedział, to bym nawet nie zauważył ;) Cóż... as you wish.

Szkoda bo to faktycznie ciekawy program. Niestety ale mam sporo nazwisk z polskimi znakami do których dzwonię.  :(

*

Offline utak3r

• Ekspert WM
  • 1516
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 08, 2008, 22:57:04 »
No ale czekaj.... to aż taki problem? Tu chodzi tylko o te boczne literki na listwie....  :O

*

Offline grzegorz01

• 298
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 09, 2008, 09:36:49 »
No ale czekaj.... to aż taki problem? Tu chodzi tylko o te boczne literki na listwie....  :O

Gdyby tylko o to chodziło to biorąc pod uwagę że się dobrze sortują to nie byłoby problemu i masz rację. Największy problem dla mnie polega na tym że  nie można książki telefonicznej przeszukiwać poprzez klawiaturę (mam bardzo rozbudowaną książkę telefoniczną) np. nie da się odszukać człowieka z nazwiskiem Śmigalski bo jak wybierzesz S to Ś nie jest obejmowane przez filtr tak jak ma to miejsce w przypadku innych aplikacji. Jeszcze gorzej wygląda sytuacja jeśli polska litera jest na np. trzecim miejscu. Jeśli wpisów w książce jest mało to można szukać poprzez przewijanie. Jeśli jednak jest tego bardzo dużo funkcja szukania jest wygodniejsza i szybsza.

*

Offline darcioKR

• 47
  • Sprzęt: samsung OMNIA i900  M2D03
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 31, 2008, 23:15:29 »
a próbowałeś iContact
PDA: i900SAHJ1/SAHJ1 TELEFON: i900XXHI4      PLUS GSM -> M2D01 -> SAHJ1 -> SAHJ3 -> M2D03
Compaq AREO 1550 ->HP iPAQ 3950>rx3715 -> iPhone -> iPhone 3g -> OMNIA

*

Offline grzegorz01

• 298
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 01, 2008, 15:24:44 »
a próbowałeś iContact

Tak. Nie był również idealny. Średnio mi przypadł do gustu. Jednak obecnie nie ma już problemu. Na HTC Diamond jest "fabrycznie" wszystko co potrzeba. Nawet nie wiem po ilu latach czekania można z klawiatury telefonicznej bez żadnych poprawek poprawnie wyszukiwać polskie znaki.