folia ochronna na wyswietlaczu - pytanie

• 9 Odpowiedzi
  • 1447 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 27, 2005, 19:38:07 »
mam pytanie zwiazane wlasnie z tym gadzetem... otoz kupilem swoje pda od znajomego, no i jak to bywa w sprzecie uzywanym... widac na folii sady uzytkowania... dodam ze jest to oryginalna folia, nie ma nic na niej... czy jest mozliwosc kupienia nowej i wymiany jej we wlasnym zakresie? czy ktos z forumowiczow juz probowal takiego rozwiazania?

*

Offline mion

• **
  • 211
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 27, 2005, 21:02:18 »
oczywiście, odwiedź allegro, w komputery przenośne - palmtopy - akcesoria wybierz odpowiednia folie.
albo wejdz na www.rawo.pl

jesli jest niewymiarowa - nie przejmuj się, zawsze można dociąć

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 27, 2005, 23:39:23 »
Nie wiem co rozumiesz przez "oryginalna folia". Jesli faktycznie jest to folia ochronna to mozesz ja zdjac i zalozyc nowa. Ale prawdopodobnie nie jest to folia ochronna a taki miekki ekran dotykowy - byc moze poprzedni uzytkownik nie korzystal z folii ochronnej. Jak ekran jest porysowany to nic nie zrobisz... wymiana ekranu to koszt kilkuset zlotych.

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 28, 2005, 11:09:09 »
dokladnie... jest to miekki ekran dotykowy... czy moge go wymienic badz zdjac? i wtedy zalozyc folie?

*

Offline mion

• **
  • 211
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 28, 2005, 11:14:03 »
jesli porysowany jest ekran, nie zas ochronna folia nakladana oddzielnie na ekran - patrz post Jakuba. czyli inaczej pozamiatane...

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 28, 2005, 11:19:31 »
Jesli sa to male rysy to folia ochronna powinna nawet pomoc, gdyz po jej zalozeniu rysy nie beda widoczne. Jesli sa duze to juz chyba tylko wymiana ekranu (jesli oczywiscie bardzo Ci to przeszkadza).

Pozdrawiam

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 28, 2005, 11:49:56 »
ok, dzieki za odpowiedzi... zastanowie sie co z tym fantem zrobic... bo widac odbita klawiature na ekranie... :/ narazie da sie zyc.. .a pozniej moze wymiana pda na cos mniejszego ;)
Pozdro!

*

Offline Kuras77

• 410
  • Sprzęt: FS LOOX N560 i C550
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 28, 2005, 20:26:53 »
Ja mam pytanko jeszcze w kwestii folii - czy jeśli noszę swe MDA Compact w siliconowym kondoniku z otwieraną przezroczystą klapką to potrzebuje folie ochronną na ekran? Czy przy normalnym użytkowaniu palma rysikiem mogą powstać od niego rysy? Zastanawiam się nad folią bo lubię mieć idealny obraz niczym nie zniekształcony. Czy folie Brando Ultra Protector wogóle widać po założeniu? Jeśli nie to nie zastanawiam się i zamawiam :)
Motorola A925 > HTC Magician > HTC Wizard > FS LOOX C550 > jest FS LOOX N560 + Nokia N82...oraz iPhone 3GS :D

*

Offline mion

• **
  • 211
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 28, 2005, 20:33:27 »
zależy czy mocno przyciskasz rysik ;)

fakt, że rysy powstają właśnie od rysika, ale po długim uzytkowaniu, i to najczęściej dlatego że rysik ma drobne skazy po wtryskarce.

a brando ultraclear prawie nie widać. zresztą trudno to opisać, musiałbyś zobaczyć u kogoś na żywca. a w wawie zdaje się są często spotkania klubu, więc musisz wykroić odrobinę czasu...

moim zdaniem - nie zastanawiaj się - lepiej chuchać na zimne. 40 zł jeszcze nikogo nie zbawiło

*

Offline Kuras77

• 410
  • Sprzęt: FS LOOX N560 i C550
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 28, 2005, 21:16:07 »
Dzięki :)
Oczywiście chodziło mi o Brando Ultraclear :)
Motorola A925 > HTC Magician > HTC Wizard > FS LOOX C550 > jest FS LOOX N560 + Nokia N82...oraz iPhone 3GS :D