ERA - ustawienia Proxy. Po co?

• 3 Odpowiedzi
  • 867 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jazel

• 31
  • Sprzęt: Wizard, Holux GPSlim, MiniSD 2GB
« dnia: Wrzesień 27, 2006, 01:57:00 »
Po zainstalowaniu Extended ROMu z ustawieniami Ery (tego z XDA Developers) i podlaczeniu mojego Wizarda do komputera (AS) zauwazylem, ze ubyla mi jedna z priorytetowych mozliwosci, mianowicie mozliwosc korzystania z internetu. Przestudiowalem to forum pod tym katem - nic nie znalazlem. Zaczalem grzebac w ustawieniach i okazalo sie ze w Settings->Connections->Connections->Tasks->Manage existing connections->Proxy settings mam zaznaczone "This network uses a proxy server to connect to the Internet". Odhaczylem i Internet przez AcitveSync wrocil.

Nastepnie sprobowalem polaczyc sie z internetem przez gprs/edge bez wracania do poprzednich ustawien (proxy wciaz odhaczone/wylaczone).
I co? I dziala.

Teraz pytanie - po co jest ustawiony serwer proxy skoro internet dziala rownie dobrze bez tego?

I drugie - zapomnialem zapisac adresu tego serwera - moze mi go ktos podac? (tak na wszelki wypadek :P)

« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 27, 2006, 11:02:57 »
Proxy server address :213.158.194.229
Proxy server port :8080
A tu ustawienia Ery w pliku cab dla Wizarda
http://rapidshare.de/files/34606291/Signed_Connection_ERA_Wizard_Dec28.CAB.html

*

Offline jazel

• 31
  • Sprzęt: Wizard, Holux GPSlim, MiniSD 2GB
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 27, 2006, 11:23:49 »
Wielkie dzieki.

Wciaz zastanawiam sie tylko PO CO to proxy?

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 27, 2006, 15:52:30 »
Proxy jak to proxy buforuje (przechowuje) w pamięci najczęsciej odwiedzane strony przez użytkowników i jest serwerem pośredniczącym w połączeniu. Zdaje się dlatego co poniektórzy mają niebieskie słoneczko w GG, tak było kiedyś nie jestem pewien czy w tej chwili również.