era, compact II i mms

• 7 Odpowiedzi
  • 638 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline brand

• **
  • 129
    • http://berzerk.pl
  • Sprzęt: asus p750 | eten x500 - juz nigdy wiecej etena | mda compact 2 - bez gsm | AM 5.0.7
era, compact II i mms
« dnia: Wrzesień 27, 2006, 16:31:55 »
Czy spotkal sie ktos z czyms takim, ze po jakims czasie uzywania pocketa przestaje sie dac rade odebrac i wysylac mms? Z przychodzacego mms przychodzi tylko powiadomienie o nim, po kliknieciu pobierz nic sie nie dzieje, ewentualnie wyskakuje powiadomienie ze modem zdalny rozlaczyl polaczenie. Tak samo dzieje sie jak chce polaczyc sie z gprs do netu.
Wszystkie ustawienia mam domyslne ery po hard resecie.

Czy moze mieszac jakis program?
mam zainstalowane
total commander
pocket player
ringo
ms reader
phm pocket pc power toys
spb weather
magic button

Podejrzewalem spb gprs monitor i tym razem nie isntalowalem go po hard resecie.

Windowsa w pda mam takiego jak jest do sciagniecia update na stronie ery 5.1.195 (14847.2.0.0).

Ale moze cos jeszcze?

*

Offline Microsoft Warrior

• 310
  • Sprzęt: HTC BRAVO 2.1
era, compact II i mms
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 27, 2006, 18:22:07 »
Musisz ustawić wszystko od początku. Zadzwoń do swojego biura obsługi i nie zadawaj głupich pytan. Są inne sposoby ale najlepiej zadzwoń do biura obsługi.

*

Offline brand

• **
  • 129
  • Sprzęt: asus p750 | eten x500 - juz nigdy wiecej etena | mda compact 2 - bez gsm | AM 5.0.7
era, compact II i mms
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 28, 2006, 09:39:21 »
Zadzwonilem do ery, po stronie ery wszystko jest ustawione. U mnie tez jest wszystko ustawione, a z mms dostaje jedynie powiadomienie o nim i nie potrafie odebrac bo 'modem odbierajacy rozlaczyl polaczenie'. Po soft resecie oczywiscie powiadomienia o mms nie ma, nowe da sie odebrac 2-3 i potem znowu: modem rozlaczyl polaczenie.

*

• 310
era, compact II i mms
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 28, 2006, 10:37:19 »
Cytat: "brand"
Zadzwonilem do ery, po stronie ery wszystko jest ustawione. U mnie tez jest wszystko ustawione, a z mms dostaje jedynie powiadomienie o nim i nie potrafie odebrac bo 'modem odbierajacy rozlaczyl polaczenie'. Po soft resecie oczywiscie powiadomienia o mms nie ma, nowe da sie odebrac 2-3 i potem znowu: modem rozlaczyl polaczenie.

Jeżeli u nich jest wszystko ustawione i u ciebie to  NIE MA MOŻLIWOŚCI ABYŚ NIE ODBIERAŁ MMSow. Musisz miec coś ty na telefonie ustawione albo tak gdzie sie znajdujesz jest taki slaby sygnal i rozłącze sesje gprs. więc nie pisz głupot tylko skonfiguruj wszystko od początku lub zrób HR i wszystko będzie poprawnie. Jak nie umiesz skonfigurować to możesz sciągnąć caby z konfiguracją. A tak swoją drogą to poczytaj FAQ
Pozdro

era, compact II i mms
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 28, 2006, 11:03:50 »
Cytat: "Wirex"
Cytat: "brand"

Jeżeli u nich jest wszystko ustawione i u ciebie to  NIE MA MOŻLIWOŚCI ABYŚ NIE ODBIERAŁ MMSow. Musisz miec coś ty na telefonie ustawione albo tak gdzie sie znajdujesz jest taki slaby sygnal i rozłącze sesje gprs. więc nie pisz głupot tylko skonfiguruj wszystko od początku lub zrób HR i wszystko będzie poprawnie. Jak nie umiesz skonfigurować to możesz sciągnąć caby z konfiguracją. A tak swoją drogą to poczytaj FAQ
Pozdro

Witam
Pozwole sonie nie zgodzić się z kolegą. Istnieje możliwość błędu karty sim i mimo prawidłowej konfiguracji MMS nie będą działały.
Przełuż kartę sim do innego telefonu ERY z możliwością MMS, najlepiej zrobić to w salonie. Tam mają telefony i od ręki wymienią sim.
Poza tym miałem w ERZE podobną przygodę z pakietową transmisją danych. Mimo wielokrotnych telefonów do BOK i restartowaniem systemu konsultant zarzekał się że wszystko jest ustawione ok. Pomogła wizyta w salonie przełorzenie sim do telefonu konsultanta, który stwierdził że faktycznie nie działa (po co wierzyć klientom) i okazało się że faktycznie czoś się zawiesiło w ich systemie. Musiałem to tłumaczyć łopatologicznie pokazując palcem. Niestety czasem brak kompetencji konsultantom, poproś kierownika.
Pozdrawiam

*

• 310
era, compact II i mms
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 28, 2006, 11:15:58 »
Ronert_nik
Brak kompetancji to mało powiedziane.  Jeżeli to nie firmówka to oni potrafią tylko zadzwonić do centrali a centrala mowi im co mają robić. Konsultantem może zostac każdy po 3 dniowym szkoleniu. Najbardziej wnerwia mnie to ze jak ide do salonu obojętnie czy ery czy tp albo orange to ja musze im wszystko tłumaczyć a oni i tak nic nie rozumieją aż kiedyś zrobiłem numer: chodziło o usługe dsl w tp wydrukowałem sobie w domku umowe wypełniłem i przyniosłem do telepunktu żeby konsultant się podpisał. Żełujcie że nie widzieliscie jego miny  :))  :D  :))

*

Offline brand

• **
  • 129
era, compact II i mms
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 28, 2006, 23:42:53 »
Wykorzystujac fakt ze jestem chory pobawilem sie dzisiaj.
Kolejny HR - ustawienia domyslne ery i testowanie programow. Instalacja po jednym i sprawdzanie czy dziala.
I tak podejrzenie padlo na 'electric pocket ringo' http://electricpocket.com/products/ringo-mobile.html
- program do przypisywania dzwonkow kontaktom, tworzenia grup itd. Krotko po zainstalowaniu znowu nie mozna bylo sie polaczyc z gprs - 'zdalny modem rozlaczyl polaczenie'.
Znacie moze jakis zamiennik tego?

*

• 310
era, compact II i mms
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 29, 2006, 00:02:28 »
brand
Było coś takiego ale teraz nie moge sobie przypomnieć nazwy. Ale jak coś dam znać.
Ps. Jednak HR i FAQ pomogło