0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
A jak w Orange wyglądają opłaty za EDGE? Teraz mam jeszcze MDA Compact i wykupiony pakiet GPRS 20 MB na miesiąc - czy gdy przyszły Wizard zacznie ściągać coś po EDGE odbije się to dodatkowo na mojej kieszeni, czy dane będą wliczane do tego pakietu? Dodam, że panie na infolinii nie bardzo się w tym kumają...
Cytat: "Kuras77"A jak w Orange wyglądają opłaty za EDGE? Teraz mam jeszcze MDA Compact i wykupiony pakiet GPRS 20 MB na miesiąc - czy gdy przyszły Wizard zacznie ściągać coś po EDGE odbije się to dodatkowo na mojej kieszeni, czy dane będą wliczane do tego pakietu? Dodam, że panie na infolinii nie bardzo się w tym kumają...wiele ludzi bardzo błędnie pojmuje pojęcia EDGE i GPRS. EDGE, to nic innego jak taka kulerska nazwa dla Enhanced GPRS (EGPRS) i z punktu widzenia uzytkownika działa i jest rozliczane dokładnie tak samo jak 'zwykły' GPRS, jedyna wymierna korzyść, to większa prędkość transmisji. i tyle. kropka.
Czy wiecie jakie mniej/więcej jest pokrycie kraju technologią EDGE w Orange?
Uaktymnij wyświetlanie ikony "E", w SPV to działa i sygnalizuje że jesteś w zasięgu nadajnika z EDGE. Przejżyj moje posty gdzieś zadałem to pytanie i koledzy już omówili jak to zrobić.Wczoraj w Poznaniu SPV działał z prędkokością 65kb/s Niestety w Orange nie licz na jakieś super prędkości.
Czy możesz mi dać linka do tego postu bo nie mogę go za nic znaleźć...