zaginęła lista kontaktów..

• 5 Odpowiedzi
  • 674 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zaginęła lista kontaktów..
« dnia: Listopad 22, 2009, 23:35:56 »
witam,

przeszperałem coraz obszerniejsze nasze forum, ale nie znalazłem jakoś rozwiązania mego problemu, mianowicie - w sprzęcie małżonki HTC TYTNII posiadaliśmy od nowości oryginalną kartę microSD z programem AM..
niestety miejsca ubywało i postanowiłem przekopiować program na większą karte..

wziąłem sprawę w "swoje ręce" i zainstalowałem również active-synca na moim komputerze.. (normalnie żona podłączała zawsze TYTN'a do swojego notebooka..) i na nim dokonałem tej operacji..

Operacja załadowania programu i przeniesienia dokumentów z karty na kartę przebiegła pomyślnie, ale ku zdziwieniu mojej drugiej połowy zniknęła jej lista kontaktów z telefonu (w outlooku na komputerze częśc jest nadal widoczna - ale nie wszystkie co przed feralną wymiany karty na większą)

stad moje pytanie, czy istnieje możliwość przywrócenia dawnej pełnej listy??
(założenie poprzedniej karty microSD niczego nie dało), czy kontakty są zachowywane w jakimś konkretnym pliku?? proszę o podpowiedź

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: zaginęła lista kontaktów..
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 23, 2009, 09:42:29 »
a backup był robiony kiedykolwiek?
to podstawa na PPC
do samego PIMa wystarczy darmowy PIMBackup

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 23, 2009, 09:51:19 »
przeszperałem coraz obszerniejsze nasze forum, ale nie znalazłem jakoś rozwiązania mego problemu, mianowicie - w sprzęcie małżonki HTC TYTNII posiadaliśmy od nowości oryginalną kartę microSD z programem AM..

Ale z pustego i Salomon nie naleje, jak można pomóc komuś kto nie zrobił kopii a skasował kontakty ? Kontakty są zapisane w pliku pim.vol, poszukaj czy gdzieś kopii nie masz. Nieraz synchro z Outlookiem powoduje wykasowanie wszystkiego.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 23, 2009, 12:56:08 »
..dzięki za sugestie..
back-up był robiony, chyb nawet nie raz, hmm - pozostaje tylko teraz kwestia przeszukania wszystkich zasobów w stylu "gdzie to ustrojstwo się znajduje" :evil:
zobaczymy, może coś wykopię  :wink:

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 23, 2009, 16:48:17 »
to wystarczy odtworzyć ostatni backup

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 23, 2009, 18:17:18 »
..pod warunkiem że się go znajdzie..
i dwa... jeśli będzie w miarę kompletny (dużo nowych kontaktów w ostatnim czasie..)