Dual Sim

• 84 Odpowiedzi
  • 8851 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline KeriM36

• 809
    • www.klos.net.pl
  • Sprzęt: Nokia E66 i powrót do MDA Compact 3
Dual Sim w Qtek 9100
« Odpowiedź #30 dnia: Luty 14, 2006, 21:58:20 »
cos w tym stylu: (screen zapozyczony z pierwszej lepszej aukcji allegro)

po wygladzie to kazdy jest identyczny, a jednak nie kazdy bedzie smigal

powodzenia w szukaniu, w razie czego jestem do uslug :)

Dual Sim w Qtek 9100
« Odpowiedź #31 dnia: Luty 14, 2006, 22:07:52 »
oj... ja myślałem raczej o czymś, co nie będzie wymagało "krojenia" kart sim. Czy coś takiego tez testowałeś?

*

Offline KeriM36

• 809
    • www.klos.net.pl
Dual Sim w Qtek 9100
« Odpowiedź #32 dnia: Luty 14, 2006, 22:12:05 »
niestety nie testowalem.
wiem ze sa tez wlasnie takie duale na dwie karty gdzie nie trzeba przycinac kart jednak czy to bedzie dobrze funkcjonowac to nie mam pojecia.

miejsce co prawda miedzy klapka a bateria jest (troche bedzie najwyzej klapka odstawac) ale powtorze pytanie - czy bedzie dzialac??

KeriM

Dual Sim w Qtek 9100
« Odpowiedź #33 dnia: Luty 14, 2006, 22:19:50 »
traktuję to jako pewne pocieszenie ;) moze uda mi się znaleźc coś takiego, co w dodatku działać będzie :)

*

Offline KeriM36

• 809
    • www.klos.net.pl
Dual Sim w Qtek 9100
« Odpowiedź #34 dnia: Luty 14, 2006, 22:21:42 »
"szukajcie, a znajdziecie"

powodzenia

KeriM

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
Dual Sim w Qtek 9100
« Odpowiedź #35 dnia: Luty 15, 2006, 01:40:49 »
Z tego co pamietam ktos tam musial rzezbic baterie zeby mu sie zmiescily 2 pelnowymiarowe karty w adapterze. Juz lepiej zrobic sobie klona karty sim i tego klona spokojnie mozna pociac. To naprawde lepsze rozwiazanie niz przerabianie urzadzenia.

*

Offline mim99

• 45
Dual Sim w Qtek 9100
« Odpowiedź #36 dnia: Luty 15, 2006, 07:56:13 »
nowe SIMy się nie klonują - wielokrotnie potwierdzone na tym forum,
pytanie do KeriMa : nie musisz resetować na miękko Wizarda po przełączeniu kart?

*

Offline KeriM36

• 809
    • www.klos.net.pl
Dual Sim w Qtek 9100
« Odpowiedź #37 dnia: Luty 15, 2006, 08:47:58 »
*mim99:

przelaczanie kart wyglada tak:

wchodze do menu zaznaczam karte na ktora chce przejsc, klikam na dole na wybierz i po jakis 20sek zaczyna mi wyszukiwac siec na drugiej karcie (wyglada to troche dziwnie bo w zasadzie nic nie widac ze cos robi, na nokii np widac tam jakies napisy, a na spv nic)

aha
i potwierdzam info ze nowe sim'y dalej nie daja sie klonowac

pzodrawiam
KeriM

Dual Sim w Qtek 9100
« Odpowiedź #38 dnia: Luty 15, 2006, 12:56:58 »
a czy połączenia przychodzące można odbierać z dwóch jednocześnie (bez przełączania) - kiedyś w starym ericssonie była taka możliwość (dwie linie)  - bo wydaje mi się, że u ciebie możesz tylko odbierać połączenia z tej karty na którą jesteś w danej chwili przełączony

Dual Sim w Qtek 9100
« Odpowiedź #39 dnia: Luty 15, 2006, 14:35:16 »
Cytat: "may"
Połączenia da się odbierać tylko z zalogowanej karty.

Czyli taki motyw, żeby (bez przełączania) z jednej karty rozmawiać a z drugiej łączyc sie przez GPRS tez nie przejdzie?

*

Offline KLIFord

• *
  • 93
    • KLIFord Home Page
  • Sprzęt: Mio a701 - [Motorola A900, HTC Magician, HTC Wizard]
Dual Sim w Qtek 9100
« Odpowiedź #40 dnia: Luty 15, 2006, 19:35:43 »
Witam panowie...
Czytajac ten post przypomniala mi sie jedna z aukcji allegro ale teraz sie zawachalem bo mowicie, ze nie da sie klonowac nowych simow, wiec zrobienie duplikatu jest nie mozliwe hmm...

No ale i tak wam powiem :P

Aukcja polegala na 10w1, tzn. koles sprzedawal adapter do podpieca do pecka, pod coma bodajze, mniejsza z tym... adapter ten mial taki gadzet, ze wsadzalo sie do niego kolejno karty sim, ktore on zczytywal po czym zapamietywal je sobie... tak zgrac mozna bylo do 10 kart sim... potem na sam koniec wkladalo sie do niego jedna nowa karte sim i wgrywalo sie do niej wczesniej zgrane simy [: prawda, ze piekne [:

Osobiscie nie sprawdzalem bo kosztowalo to troche nie pamietam ile... ale za przeproszeniem to zfrajerowalem sie jak kolega kerim36 i kupowalem na allegro dual sim z wycinaniem, niestety nie dzialal on w mojej wtedy motoroli a925 (moj pierwszy palmfon :P) no i tak zostalem do dzis z simem zapasowym, w ktorego wklejony jest chip z wycietej wczesniej karty... a duplikatu mi nie moga zrobic, bo w moim zakichanym miescie nie ma salone orange, ale sklepy firmowe czy cos :P a nie chce mi sie jechac 50km dla karty sim :D

Nom to wsio - mozecie popaczec na allegro za tym produktem o ktorym mowie ale nie obiecuje, ze sa jeszcze i dzialaja :D :P

Pozdrowka
KLIFord
Pozdrawiam,
Bartłomiej 'KLIFord' Syguła

Dual Sim w Qtek 9100
« Odpowiedź #41 dnia: Luty 15, 2006, 20:38:41 »
Co do klonerów to zawsze pod aukcją są wymieniane jakie karty NIE mogą być klonowane, a są to wszystkie obecnie dawane karty od prepaidów po abonamenty  :shock: Klonować można karty sprzed dwóch trzech lat i to jest największa w/g mnie porażka tych adapterów. Ja należę do ludzi, którzy nie przywiązują się do numeru i zmieniam sieci w zależności od oferty więc kartę która jeszcze byłaby zgodna z DOLLYadaptarem wywaliłem jakiś rok temu. Może wymyślą coś nowego.

Dual Sim w Qtek 9100
« Odpowiedź #42 dnia: Luty 25, 2006, 13:05:10 »
Witam

Można zobaczyć takie ustrojstwo zrobione przez Brando:

http://mobile.brando.com.hk/PowerfulDualCard10.php

Kiedyś czytałem o tym troche i z tego co pisali to działa bez problemów z MDA Compact i innymi ze stajni HTC. Nie pamiętam dokładnie gdzie, ale można znaleść dokładną listę kompatybilnych urządzeń, a zmiana aktywnego simu nie wymaga wyłączania urządzenia. dodatkowo są jakieś profile do czasowego przełączania kart, ale to już poszkajcie sami, a jeśli uda mi się to coś więcej namierzyć to podeślę. Nie wiem czy zadziała w tym przypadku ale zawsze to coś...

Pozdrawiam i powodzenia  :D

Dual Sim do MDA Compact (Pilne!)
« Odpowiedź #43 dnia: Marzec 17, 2006, 12:12:04 »
Jaki Dual Sim kupić do MDA Compact zeby dzialal? Czy w menu pojawia sie samo jakies dodatkowe oprogramowanie czy potrzebny jest jakie program? Prosze o wszystkie sugestie na ten temat.

« Odpowiedź #44 dnia: Marzec 23, 2006, 18:05:28 »
Dołączam się do prośby.

*

Offline KeriM36

• 809
    • www.klos.net.pl
« Odpowiedź #45 dnia: Marzec 23, 2006, 19:17:46 »
witam
temat byl juz poruszany w tym watku http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=30988
ale dotyczyl qtek9100, jednak wydaje mi sie ze powinno dzialac rowniez na mda compact.
w razie czego ponownie sluze pomoca w skombinowaniu dzialajacych duali pod qtek 9100/spv m3000

pozdrawiam
KeriM

kerim36 mam pytanie
« Odpowiedź #46 dnia: Marzec 26, 2006, 16:02:18 »
Cytat: "kerim36"
nazwy dokladnej nie podam poniewaz jej nie znam - opakowania nie bylo.
na allegro odradzam kuowac bo ja tak sobie utopilem ok 130zl i tak sobie leza gdzies w szufladzie bo na nokii np dziala ale po przelozeniu do spv juz nie

przelaczanie jest proste: standardowo dodatkowe menu AUT jest w programach ale mozna je sobie oczywiscie dac na pulpit i tam sie wybiera miedzy jedna, a druga karta.

jesli chcecie cos takiego zakupic to polecam przed zakupem sprawdzic - z reszta ja tak pozniej robilem (jak juz wspomnialem) gosc z komisu pozamawial co sie tylko dalo i w koncu jeden zaskoczyl

w razie czego moge pomoc w zdobyciu takiego dual'a - dam mi tylko znac na PM

właśnie chciałem zapytać czy musisz wpisywać piny przy zmianie kart? ja nie mogę wyłączyć pinów.przysłali mi właśnie taką kartę z allego i nie działała.był to dual sim uk7 ale nie działała na żadnym telefonie.facet mówił że to dlatego że muszę piny wpisywać.a tylko w pre paid można wyłączyć pin. proszę o odpowiedź i dziękuję

*

Offline KeriM36

• 809
    • www.klos.net.pl
Dual Sim w Qtek 9100
« Odpowiedź #47 dnia: Marzec 26, 2006, 18:35:43 »
na allegro tez juz kilka tych adapterow przerabialem i w spv m3000 tez nie smigaly. co do pinu to skoro nie da sie gowylaczyc na karcie to musi pozostac a ten adapter ktory posiadam nie ominie go w zaden sposob i nie znajdziesz takiego. ja po prostu odpalam telefon wpisuje pin i pozniej ponownie musze je wpisywac przy przelaczaniu kart i kropka

pozdrawiam
KeriM

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
Dual Sim w Qtek 9100
« Odpowiedź #48 dnia: Marzec 28, 2006, 19:56:22 »
na allegro tez juz kilka tych adapterow przerabialem i w spv m3000 tez nie smigaly. co do pinu to skoro nie da sie gowylaczyc na karcie to musi pozostac a ten adapter ktory posiadam nie ominie go w zaden sposob i nie znajdziesz takiego. ja po prostu odpalam telefon wpisuje pin i pozniej ponownie musze je wpisywac przy przelaczaniu kart i kropka

pozdrawiam
KeriM

W Erze pin da sie wylaczyc. W Orangu na pewno nie a w Plusie nie wiem.

*

Offline kocyk

• **
  • 178
Dual sim w mda2...
« Odpowiedź #49 dnia: Kwiecień 17, 2006, 15:16:26 »
Jutro bede mial swoje mda2 :D
Jestem w erze i niestety u nich sa tragiczne oplaty jesli chodzi o polacznia gprs... Z tad tez mpje pytanie...

Czy da sie jakos polaczyc karty simdata i ery tak zebym nie musial co chwila wyjmowac jednej lub drugiej?

Na stronie ery wszedlem w hotspoty i wyszlo mi ze calkiem sporo hotspotow maja u mnie w miescie dlatego zastanawiam sie nad kupnem karty Wifi  -  sd. Czy sa jakies problemy w funikcjonowaniu tego polaczenia?
Czy sa jakies karty ktore sa zle?

Dual sim w mda2...
« Odpowiedź #50 dnia: Kwiecień 18, 2006, 07:22:14 »
Co do dwóch kart to był post mojego autorstwa gdzie pisałem że dual sim w MDA działa (wersja UK6, nie sprawdzałem UK7).

Co do kart WI-FI w PDA to będzie to działać, ale nie oczekuj mega efektów bo niewielką moc da się uzyskać przy tym źródle prądowym jakim jest bateria MDA czy innych PDA. Podobnie jest w przypadku kart PCMCIA jednak one mają gniazdo na zewnętrzną antenę gdzie mogą słabą moc nadrobić czułością (pomijając kilka kart SENAO 160mW czy kart na czipsetach PRISM)
/sorry za małe OT/
Skuteczniejszy jest GPRS.

Dual Sim
« Odpowiedź #51 dnia: Kwiecień 20, 2006, 22:51:17 »

Dual Sim
« Odpowiedź #52 dnia: Kwiecień 21, 2006, 09:15:05 »
Cytat: "Patryk019"
a czy ktos spr to...
http://www.allegro.pl/item97560207_adapter_dual_sim_nowej_generacji_od_ss_sklepy_.html

i czy ktos ma dualsima w s100?

Działa napewno na SPV M3000

*

Offline xenium11

• 268
  • Sprzęt: Motorola Defy
Dual Sim
« Odpowiedź #53 dnia: Kwiecień 21, 2006, 19:40:57 »
kurp rozumie ze masz to w m3000 i jestes zadowolony :) czy wchodzi to do m3000 bez zadnych problemow nie trzeba sie meczyc z zamknieciem klapki

Dual Sim
« Odpowiedź #54 dnia: Kwiecień 27, 2006, 16:47:10 »
Czy komuś udało się może wpakować do qtek9100 dwie karty SIM??  :roll: Z pewnością jest to możliwe ale nie jestem doświadczony w tym temacie, więc może ktoś juz to ćwiczył bez cięcia SIMu.

*

Offline mizuri

• **
  • 127
    • http://www.mfcc.scena.biz
  • Sprzęt: NOKIA E50, SPV E650
Dual Sim
« Odpowiedź #55 dnia: Kwiecień 29, 2006, 22:22:51 »
powiem tak wpakowalem chyba wszystkie mozliwe uniwersalne duale i nic z tego. Mysle ze na pewno nie wyszedl a nawet jak to i tak w polsce bedzie nie dostepny dedykowany dual dla tego telefonu uniwersale powiedzmy dzialaja srednio albo racze bardzo srednio czyli nie dzialaja... jaodpuscijem sprawe nie slyszalem zey gdzies mozna bylo dostac duala do czegokolwiek z WM

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
Dual Sim
« Odpowiedź #56 dnia: Kwiecień 30, 2006, 01:32:36 »
Jak, ze Qtek 9100 nie ma systemu MS Smartphone przenosze do odpowiedniego dzialu..

*

Offline KeriM36

• 809
    • www.klos.net.pl
Dual Sim
« Odpowiedź #57 dnia: Kwiecień 30, 2006, 09:58:03 »
dual sim u mnie na spv m300 smiga az milo. co prawda zrezygnowalem z zakupu na allegro bo po zamowieniu paru sztuk nic nie dzialalo wiec poszukalem po swoich okolicznych komisach i mam jednego goscia ktory mi to skombinowal

tak wiec reasumujac dziala

KeriM

*

Offline bielowm

• **
  • 215
  • Sprzęt: iPhone4/HTC HD7
Dual Sim
« Odpowiedź #58 dnia: Kwiecień 30, 2006, 19:16:41 »
dual sim u mnie na spv m300 smiga az milo. co prawda zrezygnowalem z zakupu na allegro bo po zamowieniu paru sztuk nic nie dzialalo wiec poszukalem po swoich okolicznych komisach i mam jednego goscia ktory mi to skombinowal

tak wiec reasumujac dziala

KeriM

A możesz podać jakieś szczegóły?

*

Offline gader

• 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
Dual Sim
« Odpowiedź #59 dnia: Kwiecień 30, 2006, 19:31:34 »
Be more digital.
pıoɹpuɐ