A co chciałbyś wiedzieć na początek?? :-)
Używam go od początku jego obecności na naszym rynku i jeszcze mnie nie zawiódł. Miałem okazję "bawić" się innymi Q-Tekami i HTC, ale wybrałem właśnie Artemisa. Wygrała jego funkcjonalność (PDA z WiFi+GSM+GPS)
Tak na szybko po kolei (nie będę wypisywał danych technicznych - no chyba że potrzebujesz, bo można to znależć w internecie)
GPS - SiRF III znajduje satelity bez problemu (w razie czego jest złącze do podłączenia anteny zewnętrznej - nie sprawdziłem jaki to typ złącza, ale jutro to sprawdzę) - AutoMapa, iGo i TomTom 6 działa bez problemu (TT6 jest zainstalowany 'fabrycznie' - masz możliwość legalnego, bezpłatnego pobrania jednego miasta)
GSM - w niektórych miejscach ma lepszy zasięg niż mój stary telefon Siemens S65, mocno rozbudowana baza kontaktów itd (co można pisać o działaniu telefonu - no może bezproblemowe działanie ze słuchawką bluetooth'ową i głosowe wybieranie numerów)
PDA - bluetooth; WiFi "b/g" - nie miałem problemu żeby połączyć się z jakąkolwiek znalezioną siecią (oczywiście jeśli nie była zabezpieczona); wprowadzanie danych za pomocą Rollera (połączenie trackbala z trackwheelem) jest bardzo proste; standardowe złącze miniUSB typu Canon, które jest jednocześnie złączem do transmisji danych i ładowania PDA (można go ładować z kompa zwykłym kablem USB-miniUsb Canon)