czy znacie sposób na pokazanie ukrytego numeru

• 17 Odpowiedzi
  • 10369 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline grzemach

• 269
    • Info Enterprise
  • Sprzęt: HTC TyTN II
czy znacie sposób na pokazanie ukrytego numeru
« dnia: Grudzień 19, 2008, 15:28:31 »
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć czy znacie sposób aby zamiast na ekranie MOJEGO telefonu zamiast numer prywatny, pokazał się właściwy numer telefonu?

Nie chodzi mi o funkcję że, mój numer będzie pokazany/ukryty, ale numery osób do mnie dzwoniących zawsze będą pokazane.

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
Odp: czy znacie sposób na pokazanie ukrytego numeru
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 19, 2008, 15:37:17 »
Nie ma takiego sposobu ponieważ blokada wyświetlania numeru jest na poziomie sieci a nie telefonu więc nic z tym nie zrobisz.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 20, 2008, 16:15:06 »
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć czy znacie sposób aby zamiast na ekranie MOJEGO telefonu zamiast numer prywatny, pokazał się właściwy numer telefonu?

Nie chodzi mi o funkcję że, mój numer będzie pokazany/ukryty, ale numery osób do mnie dzwoniących zawsze będą pokazane.

Da sie to zrobi tylko, jezeli masz sluzbowy numer odpowiednich sluzb i jetes wysoko postawionym funkcjonariuszem, wtedy Ci sie pokaze. Jezeli nie spelniasz powyzszego warunku to nie ma mozliwosci, bo numer nie jest w ogole przekazywany przez siec do terminala.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline madMike

• 35
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 18, 2009, 02:20:12 »
Nie wiem jak w sieciach komórkowych ale w TP można aktywowac sobie usługę identyfikacji numeru prywatnego. Nie mówię tu o CallerID tylko dokładnie o tym co jest opisane powyżej. Czyli jak sobie ktoś numer zablokuje to my go i tak widzimy. Może bez kabli też to działa??
Nokia 5510 -> Siemens C45 -> Motorola V51 -> Siemens C65 -> Nokia 3510 -> Nokia 6100 -> SE  K750  -> Nokia N93 -> Nokia N73 -> i wreszcie  Diamond :D
Regulamin !!

*

Offline dylek

• **
  • 192
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 18, 2009, 08:49:21 »
Nie wiem jak w sieciach komórkowych ale w TP można aktywowac sobie usługę identyfikacji numeru prywatnego. Nie mówię tu o CallerID tylko dokładnie o tym co jest opisane powyżej. Czyli jak sobie ktoś numer zablokuje to my go i tak widzimy. Może bez kabli też to działa??

moim zdaniem trochę Cię poniosło...
albo nie wiesz o czym piszesz.

*

Offline kulawy

• **
  • 196
  • Artemis, Universal, E61, 6680, iPhone
    • http://www.izon.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 18, 2009, 09:24:27 »

Przy okazji wyświetla numery lotto na najbliższe losowanie.

*

Offline madMike

• 35
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 18, 2009, 10:33:27 »
Jedno jest pewne, Jak dzwonisz na infolinie TP z komórki z wyłączoną identyfikacją to i tak widać twój numer... Wydaje mi się że jest tez usługa która umożliwia takie cuś klientom. Sprawdze jeszcze dokładniej...
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2009, 10:43:43 wysłana przez madMike »
Nokia 5510 -> Siemens C45 -> Motorola V51 -> Siemens C65 -> Nokia 3510 -> Nokia 6100 -> SE  K750  -> Nokia N93 -> Nokia N73 -> i wreszcie  Diamond :D
Regulamin !!

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 18, 2009, 10:53:15 »
Jedno jest pewne, Jak dzwonisz na infolinie TP z komórki z wyłączoną identyfikacją to i tak widać twój numer... Wydaje mi się że jest tez usługa która umożliwia takie cuś klientom. Sprawdze jeszcze dokładniej...

Nie ma takiej uslugi i nigdy nie bedzie bo jest to niezgodne z prawem.

*

Offline madMike

• 35
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 18, 2009, 10:57:57 »
Sprawdzę dokładniej, bo obiło mi sie o uszy że jest coś takiego. Jak będę miał jakieś info to dam znać na forum. Co do niezgodności z prawem... Poproszę paragraf bo wydaje  mi się że bajki piszesz. :wink:
Regulamin !!

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 18, 2009, 11:00:52 »
Oczywiście, że jest taka usługa. Zastrzeżenie numeru to CLIR, jego przełamania - CLIRO.

Usługa nie jest świadczona (właśnie z powodów prawnych) zwykłym klientom, ale mają ją włączoną np. służby ratownicze.
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 18, 2009, 11:03:11 »
Co do niezgodności z prawem... Poproszę paragraf bo wydaje  mi się że bajki piszesz. :wink:

art. 6 Ustawy o Ochronie Danych Osobowych., art. 169 ust. 6 Prawa telekomunikacyjnego + orzeczenie UKE w zwiazku z tym art.

Napisane: 18 Luty 2009, 11:01:20
Oczywiście, że jest taka usługa. Zastrzeżenie numeru to CLIR, jego przełamania - CLIRO.

Usługa nie jest świadczona (właśnie z powodów prawnych) zwykłym klientom, ale mają ją włączoną np. służby ratownicze.

To ze cos takiego jest, ale nie jako usluga. Usluga jest to rzecz ktora swiadczy operator swoim klientom, a  tego nie swiadczy, wiec nie ma takiej uslugi, co nie wyklucza istnienia mozliwosci przelamania CLIR. W tem sensie napisalem, ze takiej uslugi dla abonentow nie ma. :)
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2009, 11:07:43 wysłana przez OleYek »

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 18, 2009, 11:59:47 »
Dyskusja już czysto akademicka, bo dotyczy nazewnictwa, ale jest to usługa, zwie się CLIRO, jest zdefiniowana jako usługa, tylko dla zastrzeżonej grupy klientów ;)

Tak samo np. mają usługi dla wybranego klienta - też reszta nie otrzyma. Przykład - Plus turbo, czyli spięcie dwóch numerów na jednej karcie SIM w Plusie. Z ulicy nie dostaniesz, a ja na firmowej karcie mam.
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline madMike

• 35
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 18, 2009, 22:56:03 »
właśnie wydaje mi się że est dostępna również dla zwykłego szaraczka. ale na 100% nie jestem pewien. Dam info po 20 jak sprawdze :P
Regulamin !!

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 19, 2009, 00:03:56 »
właśnie wydaje mi się że est dostępna również dla zwykłego szaraczka. ale na 100% nie jestem pewien. Dam info po 20 jak sprawdze :P

A ja Ci mowie, ze nie jest i podalem odpowiednie paragrafy o ktore prosiles.

« Odpowiedź #14 dnia: Luty 19, 2009, 00:19:13 »
A ja miałem dość krótką przygodę z telefonem który połowicznie rozwiązał Twój problem.
Otóż kilka lat temu zakupiłem na allegro motorolę a925  http://www.mgsm.pl/katalog/motorola/a925/ od szweckiego operatora.
9bardzo fajny tel-wówczas ale baterie-2 wystarczały na max a nieraz i nie 1 dzień intensywnego użytkowania.
Pewnego razu ktoś zadzwonił z zastrzeżonego i ...... nie widać było numeru ale.... mogłem oddzwonić!!!
Wprawdzie ani w historii wychodzących nr ani na bilingu nie było cyferek tylko +48
Pozdrawiam

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 19, 2009, 09:07:23 »
Telefon nie ma w tym przypadku nic do rzeczy.

« Odpowiedź #16 dnia: Luty 19, 2009, 13:08:36 »
nie wiem jak to się działa ale nigdy wcześniej jak i później nie miałem takiego zdarzenia.

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 19, 2009, 13:26:02 »
Jeśli numer jest zastrzeżony, to operator wysyła do telefonu numer z flagą "zastrzeżony", oraz zamiast numeru same zera. Także niezależnie od telefonu nie da się oddzwonić.