Co zamiast SPB Mobile Shell?

• 10 Odpowiedzi
  • 1614 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Mr Groch

• 347
  • Sprzęt: Galaxy S (I9000)
Co zamiast SPB Mobile Shell?
« dnia: Maj 01, 2007, 02:51:56 »
Witam

Aktualnie uzywam SPB Mobile Shell, ze wzgledu na mozliwosc podpinania
wtyczek Today (Phone Suite):

http://www.spbsoftwarehouse.com/products/phonesuite/screenshots/700.png

Oraz bardzo prosty ale najbardziej mi odpowiadajacy widok pogody:

http://www.spbsoftwarehouse.com/products/mobileshell/screenshots/302.png

Problemem natomiast jest, ze cala reszta nie jest mi potrzebna (bardzo pamieciozerne
SPB Menu i ekran "Teraz")... Jaka wtyczke dla Todaya polecacie, ktora umozliwi mi
podpiecie tak jak teraz pod jedna zakladke Phone Suite, a pod inna prognozy pogody?
(no dobra, juz nie musi byc wbudowana, moze byc to inny plugin Todaya - tylko, jaki
program do pogody polecacie?)

Glownie chodzi mi o pamiec, aktualne rozwiazanie oparte na SPB Mobile Shell bardzo mi sie podoba
i nie potrzebuje wiekszej funckjonalnosci, itd... Chcialbym tylko by zamiast 5-7MB RAMu, nowe
rozwiazanie nie zabieralo w sumie (plugin Phone Suite, "to cos" do podpiecia pluginow pod
zakladki, no i cos ladnego i prostego do pogody) wiecej niz dajmy na to 3 MB RAMu...

Pozdrawiam i z gory dzieki
« Ostatnia zmiana: Maj 01, 2007, 02:55:09 wysłana przez Mr Groch »

*

Offline miloszz

• 359
  • Sprzęt: BlackBerry, a w szufladzie: plamOne Treo 650, Tungsten|T2, palm m505
Odp: Co zamiast SPB Mobile Shell?
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 01, 2007, 07:12:33 »
Spb Pocket Plus ma coś takiego....
Jeżeli masz niepotrzebną plastikową osłonę do Tungstena T|T/T|T2, proszę, skontaktuj się ze mną.

*

Offline Mr Groch

• 347
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 01, 2007, 11:34:20 »
Ehh, tez nie... Ten program tez za bardzo sie rozrasta w systemie... Nie potrzebuje menadzera zadan,
modyfikacji IE i eksploratora plikow we wtyczce today :)

Styknie tylko bym mogl w 2 zakladkach na Today podpiac: SPB Phone Suite i jakis programik do pogody
podobny do tego wbudowanego w SPB Mobile Shell...

*

mobi_one

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 01, 2007, 11:36:19 »
SPB Weather? lub cos darmowego, ostatnio pisalem jak to sie nazywa

*

Offline Mr Groch

• 347
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 01, 2007, 14:54:23 »
A jakies alternatywy? No i ten nieszczscny plugin do Todaya, ktory umozliwi podpiecie innych pluginow :)

*

Offline icemont

• 507
  • Sprzęt: HTC Touch Pro WM 6.5 WWE; HTC P3300 - WM 6.0 PL
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 01, 2007, 21:55:12 »
do pluginów np. PocketAGE choć ja z niego zrezygnowałem bo wersja v0.0.2a wieszała mi się trochę, a nie ma chyba nowszej.
Obecnie testuję sobie nowe SPB Diary też ma teraz możliwość podpinania wtyczek do zakładek. Jest to chyba mniejszy kombajn niż SBP Plus czy SBP Mobile Shell
« Ostatnia zmiana: Maj 01, 2007, 21:58:17 wysłana przez icemont »
max 4 linijki - Regulamin !!
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

*

Offline Mr Groch

• 347
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 01, 2007, 23:00:28 »
OK, widze, ze nie bedzie cos latwo znalezc :)

Tymczasowo znalazlem czesciowe rozwiazanie - wywalanie z katalogu Windows/StartUp skrotu do SpbMobileShell
(odpowiada za ekran Teraz i menu SPB, wtyczka Today dziala nadal dobrze, oprocz tej zakladki z bateria, w ktorej
powinny znalezc sie elementy pobrane z mechanizmow SPB Menu). Dzieki temu zaoszczedzam az 5MB pamieci (!!)
po soft resecie pocketa. Tym sposobem mam po czesci dzialajacy Mobile Shell (pogoda i wtyczka today pozwalajaca
podpiac inne wtyczki pod zakladki) no i dosyc ladnie prezentujacy sie ekran Today...

Ale nadal szukam jakiejs "profesjonalniejszej" alternatywy :)

*

Offline bern

• 1156
  • Sprzęt: eee 1201N. htc Desire
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 02, 2007, 10:16:55 »
mnie sie pAGE nie zawieszal - na wizardzie a mial fajne opcje - poza zakladkami i ikonkami mozna bylo wlaczyc jakas wtyczce "w oknie" tzn nie na cala szerokosc ekranu.

polecic tez moge wad (wisbar advance desktop) - teraz jest juz oficjalnie w standalone i mozna w nim naprawde wiele zrobic (zegary, wtyczki, ikonki, teksty) i co najlepsze - ilosc stron wcale nie zabiera wiecej ramu a sam w sobie nie jest az taka krowa.

mobileshell faktycznie bylby fajny gdyby byla mozliwosc troche zmieniania go (wylaczanie menu, zmiana wygladu...)
« Ostatnia zmiana: Maj 02, 2007, 15:16:14 wysłana przez bern »

*

Offline voydac

• *
  • 53
  • Sprzęt: Psion REVO->iPaq 3760->Palm TungstenT3->MDA Compact->ETEN M700->HTC Kovsky
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 02, 2007, 10:49:18 »
A nie brałeś pod uwagę najnowszego spb diary ?

Ma opcję robienia własnych dodatkowych zakładek z zewnętrznymi pluginami today...

*

Offline Mr Groch

• 347
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 03, 2007, 02:38:34 »
mnie sie pAGE nie zawieszal - na wizardzie a mial fajne opcje - poza zakladkami i ikonkami mozna bylo wlaczyc jakas wtyczce "w oknie" tzn nie na cala szerokosc ekranu.

Ja tez miewalem problemy z PocketAge... A konkretnie z wtyczkami pod niego podpinanymi...

mobileshell faktycznie bylby fajny gdyby byla mozliwosc troche zmieniania go (wylaczanie menu, zmiana wygladu...)

Wlasnie opisalem wyzej jak wylaczyc to menu :) To najbardziej pamieciozerny element tej aplikacji - po resecie
zyskujesz az 5MB wolnego RAMu...

*

Offline qba82

• 17
  • Sprzęt: mda vario 2
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 30, 2007, 09:34:09 »
a jak wydlubac zakladki z shella? maja fajna opcje na gorze pojawiaja sie ostatnio uzywane. bo teraz musze klikac albo internet albo today plugin jak dodam pin. a chcial bym np. dac bezposrednio na today.
Napisane: Grudzień 30, 2007, 09:31:07
a jak wydlubac zakladki z shella? maja fajna opcje na gorze pojawiaja sie ostatnio uzywane. bo teraz musze klikac albo internet albo today plugin jak dodam pin. a chcial bym np. dac bezposrednio na today.