co z internetem w MDA?

• 6 Odpowiedzi
  • 421 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

co z internetem w MDA?
« dnia: Kwiecień 18, 2006, 11:25:28 »
mam male pytanko,, otoz:
mieszkam w angli i chcialbym sobie kupic MDA Pro lub MDA Vario i do tego kupic sobie pakiet internetu,, bez limitu danych,, i  w zwiazku z tym mam pytanie:
czy taki internet jest oplacalny? tzn. czy moge w dobrej jakosci na tych urzadzeniach ogladac strony internetowe, sciagac pliki itp. czy jest bardzo badziewiaste i sie nie oplaca? napiszcie mi prosze co o tym myslicie...

z gory dziekuje

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
co z internetem w MDA?
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 18, 2006, 11:40:07 »
czy dobrej jakości - jeśli podoba Ci się net na takim wyświetlaczu - czemu nie
opłacalny - no to już zależy od abonamentu, szybkkości itp.

co z internetem w MDA?
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 18, 2006, 11:43:36 »
no wlasnie,,, jak wyglada ten net na tym wyswietlaczu?
i czy to jest tak jak na kompie, przez przegladarke, ale w mniejszej po prostu rozdzielczosci?

*

Offline kocyk

• **
  • 178
co z internetem w MDA?
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 18, 2006, 11:47:51 »
No coz... ja nie mialem problemow z dzialaniem na interncie.
Jesli ladnie skonfigurujesz to wszystko ladnie smiga.

Czasem niektore strony mi sie gubily w grafice i rozrzucalo kawalki obrazka na wszystkie strony ale to tylko czasem :)

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
co z internetem w MDA?
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 18, 2006, 11:49:44 »
jak - da sie korzystać, ale wg. mojej opinii tylko wtedy kiedy nie ma stacjonarnego/laptopa pod ręką
tak - przez przeglądarkę,
mniejsza rozdzielczość i zdecydowanie mniejszy ekran dają małe literki, można powiększać ale przewijanie strony "na boki" nie jest przyjemne.
są co prawda strony przystosowane specjalnie do małych ekranów, ale wiele ich nie znajdziesz
Jeśli masz stacjonarny/laptop możesz sie łączyć za pomocą PDA a korzystać już na dużym ekranie  :wink:

co z internetem w MDA?
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 18, 2006, 11:50:06 »
dzieki bardzo^^
w takim razie chyba sie pokusze na zakup... jeszcze raz dzieki

co z internetem w MDA?
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 18, 2006, 11:52:50 »
Cytat: "marcinl"
jak - da sie korzystać, ale wg. mojej opinii tylko wtedy kiedy nie ma stacjonarnego/laptopa pod ręką
tak - przez przeglądarkę,
mniejsza rozdzielczość i zdecydowanie mniejszy ekran dają małe literki, można powiększać ale przewijanie strony "na boki" nie jest przyjemne.
są co prawda strony przystosowane specjalnie do małych ekranów, ale wiele ich nie znajdziesz
Jeśli masz stacjonarny/laptop możesz sie łączyć za pomocą PDA a korzystać już na dużym ekranie  :wink:

wlasnie, chcialbym miec to zamiast laptopa, azeby nie wydawac duzo kasy, a potem chcialem wlasnie sobie go kupic i probowac podlaczyc PDA do laptopa i miec neta na duzym ekranie... jesli tak mozna to swietnie... zaraz lece do T-Mobile... ^^ :D