Co w zamian za BatteryStatus?

• 8 Odpowiedzi
  • 1041 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline baggus

• Ekspert Android
  • **
  • 245
  • Sprzęt: HTC Magic
Co w zamian za BatteryStatus?
« dnia: Maj 03, 2007, 22:00:04 »
Wiele osob twierdzi, ze powodem nadmiernego zuzycia baterii moze byc batterystatus, wiec postanowilem sie go pozbyc. Tylko teraz co w zamian? Glownie zalezy mi na latwym dostepie do stanu naladowania baterii, aktualnym zuzyciu procesora, a takze na latwym podkrecaniu procesora. Ilosc rozmow oraz wyslane smsy mnie nie interesuja. Czego Wy uzywacie??
HTC Wizard-->Dell Axim X51v-->Toshiba G900-->Hp Ipaq 214-->Toshiba G900-->HTC Dream-->HTC Magic

*

mobi_one

Odp: Co w zamian za BatteryStatus?
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 04, 2007, 00:49:56 »
stan baterii:
batti
uzycie procesora:
jest tego troche, ale nie uzywam, wiec nie zabieram glosu
podkrecanie:
omapklockplus

*

lupus

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 04, 2007, 19:47:34 »
bateria,pamięć (wewnętrzna i karty): BatMemTimeWM5

*

Mr mapka

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 05, 2007, 19:26:53 »
Cytat: baggus
Wiele osob twierdzi, ze powodem nadmiernego zuzycia baterii moze byc batterystatus
 Czego Wy uzywacie??

Osobiście używam battery Status na romie W6BE Final i nie wiadzę żadnych problemów ze zużyciem bateri.
Procek mam podkręcony dynamicznie w zakresie 143 do 260 (w czuwaniu przy wyłączonym displayu automatycznie wraca do default 195), do tego kilka aplikacji SPB (Diary, Pocket Plus, Backup, Mobile Shel) i jeśli jest weekend i za dużo nie dzwonię to prawie cztery doby trzyma. Jeśli jest to środek tygodnia to niecałe dwie. Zazwyczaj nie korzystam z sms-ów, mms-ów ale za to rozmawiam średnio 600 - 700 minut w skali miesiąca więc nie jest to mało i śmiało można powiedzieć, że tego urzadzenia aktywnie używam, a nie noszę go tylko w etui.
Battery Status pokazuje mi w czuwaniu obciążenie CPU do 6% i pobór prądu w zakresie 24 - 109 mA.

Takie wyniki osiągnąłem dopiero na tym romie. Wcześniej testowałem kilka innych (oryginalne Orange, mUn-a, X-plore v1.1) i też była lipa. Soft w zasadzie był ten sam zainstalowany.

Nie wiem na ile ma tutaj znaczenie Radio. Na moim Wizardzie jest 2.61.11.

Więc może to nie tyle wina softu Battery Status co wersji Rom-u?
« Ostatnia zmiana: Maj 05, 2007, 19:32:46 wysłana przez Mr mapka »

*

nothin

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 06, 2007, 10:28:58 »
uptime today plugin i omapclocker...

*

Offline baggus

• Ekspert Android
  • **
  • 245
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 06, 2007, 17:33:30 »
Zainstalowalem omapclockera  ale nie dzialal poprawnie.Tzn menu nie bylo wyswietlane tak jak powinno i nie dalo sie potem zmniejszyc predkosci procesora.
Nothin- podeslil linka do tego ktorego Ty uzywasz, moze to jakas inna wersja albo co.
HTC Wizard-->Dell Axim X51v-->Toshiba G900-->Hp Ipaq 214-->Toshiba G900-->HTC Dream-->HTC Magic

*

nothin

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 06, 2007, 17:49:02 »
ostatnio używam tego:
tzn samego omapclockera, bo używanie tej drugiej aplikacji jakoś mi nie leży...
http://rapidshare.com/files/29818682/omapclock_and_omapclockplusv0.0.4.cab.html

generalnie polecam battery status za łatwośc uzywania, nie podoba mi się jednak jego budowa i potrzeba grzebania w opcjach , by działał, jak trzeba = zmiana pomiaru proca na 0, coby nie liczył tego, nawet, jak nie widać, nie chciałem tez jego metera baterii, bo mam inny itp, itp.., sam overclocker działa w BS ok...
niektórzy przez złozonośc BS doszukiwali się wpływu na czas działania baterii, ale sam juz nie wiem, raczej wątpię...

aha nalezy pamietać, zeby nie ustawiać podanych wartosci w omapclockerze, jakie działały na BS, mnożniki zegara są inne. omapclocker ma nizsze zegary, ale to nie są prawdziwe odczyty, warto dodać w myślach 15-20 mhz do wartości ustawianej, by uzyskać realną.
« Ostatnia zmiana: Maj 06, 2007, 17:54:02 wysłana przez nothin »

*

Offline baggus

• Ekspert Android
  • **
  • 245
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 06, 2007, 18:09:20 »
Zauważyłem ze w omapclockerze sa nizsze wartosci. Na BS mialem 260mhz a tutaj daje 240mhz i jest chyba tyle samo.

*

nothin

« Odpowiedź #8 dnia: Maj 06, 2007, 18:15:47 »
Zauważyłem ze w omapclockerze sa nizsze wartosci. Na BS mialem 260mhz a tutaj daje 240mhz i jest chyba tyle samo.
mhm.