Co robic? SEMENS SX45

• 5 Odpowiedzi
  • 769 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wingerman

• *
  • 72
  • !@#$%^&*(
  • Sprzęt: Eten M800 i Xperia X10
Co robic? SEMENS SX45
« dnia: Grudzień 27, 2005, 08:00:03 »
Witam serdecznie.
chodzac po necie zauwazylem coraz wiecej informacji i softu do recznych (narecznych ;) ) komputerow.
Postanowilem odkurzyc swojego starego SIEMENS'a SX45.
Posiada on wbudowany mod. telefonu kom.
Na jego pokladzie jest WINDOWS CE a calascia zarzadza procesor MIPS VR 4122. wiecej o nim tu:
http://palmtop-magazin.de/seiten/792.php3 niestety ja nie znam niemieckiego a moj angielski dopiero  raczkuje.
Problemem wielkim jest fakt ze system na nim kuleje i nie chodza niektore aplikacje np. sms i outlook ...przyczyna brak jakis plikow :(
Zatem chcialbym zmienic w nim soft moze na cos nowszego i cos do czego znajde wiecej aplikacji itp. Prosze o porade co z czym i jak.
Wiem, wiem...    nowy rejestruje sie i juz chce pomocy.
Kiedys musi byc ten pierwszy raz wszak wiekszosc z nas trafia w takie miejsca jak to gdyz szuka informacji i jak widac ja od nich nie odstaje ;)

PS. Nie wiem tez do jakiej grupy mam go zaszufladkowac - Pocket PC, Palmfon etc. ?

Pozdrawiam serdecznie.
(*&^%$#@!

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
Co robic? SEMENS SX45
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 28, 2005, 00:06:14 »
Coś mi się wydaje, że nie da się w tym PDA zmienić systemu na nowszy... Natomiast przywrócenie systemu do stanu "fabrycznego" można uzyskać wykonując tzw. twardy reset (hard reset). Jak nie wiesz jak to zrobić, to poszukaj dokumentacji na stronie Siemens Polska - oni kiedyś oferowali u nas tego palmtopa, czyli instrukcję musieli przygotować. A może jeszcze mają w serwisie angielską wersję systemu...

Z tym, że musisz sobie zdawać sprawę, że ten palmtop jest już bardzo przestarzałym urządzeniem - zarówno sprzętowo, jak i programowo. Chyba nie warto w niego inwestować czasu, a tym bardziej pieniędzy...
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline wingerman

• *
  • 72
  • !@#$%^&*(
Co robic? SEMENS SX45
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 28, 2005, 18:12:17 »
I to wszystki juz "pocieszajace" wiadomosci ? :(
Kurtka na wacie moze ktos ma jeszcze jakies dodatkowe informacje co i jak?
(*&^%$#@!

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Co robic? SEMENS SX45
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 28, 2005, 19:10:56 »
NIE WARTO kupowac tego PDA. Procesor MIPS to brak mozliwosci wgrania jakiego kolwiek programu do obslugi telefonu, ktory obecnie jest dostepny w sieci. Systemu tez nie zmienisz... jednym slowiem trzymaj sie od niego z daleka.

*

Offline wingerman

• *
  • 72
  • !@#$%^&*(
Co robic? SEMENS SX45
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 02, 2006, 23:46:31 »
Wielkie dzieki z informacje.
Coz nie moge sie trzymac od niego z daleka bo to moj stary sprzecik uzywam go sporadycznie jako notesu...   hehe... taki go los spotkal  :roll:
(*&^%$#@!

*

Offline Jasse

• **
  • 180
Co robic? SEMENS SX45
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 03, 2006, 19:19:21 »
Przyzwyczajony do mojego xda mini zobaczyłem u kolesia sx45 :) Troszke zaduży jak na notes :) , polecam wymienić chociażby na MDA I , jeżeli brakuje finansów , kolega sprzedał swojego sx45 za 400zl. :) Pozdrawiam